Paaiškėjo konkurso „Europos burės“ komisijos nariai: tarp jų – ir įžymybės

Lapkritis – svarbus mėnuo norintiems kurti vertę žmogui, kraštui ir valstybei, nes jau penkioliktą kartą rengiami geriausių Europos Sąjungos (ES) fondų investicijų Lietuvoje projektų rinkimai „Europos burės 2023“. Konkursas artėja prie finišo tiesiosios – pasibaigus registracijai, į darbus kimba kompetentinga komisija.

J.Venius, R.Mackevičius, M.Burinskienė.<br>Lrytas.lt koliažas.
J.Venius, R.Mackevičius, M.Burinskienė.<br>Lrytas.lt koliažas.
M.Burinskienė.<br>VGTU nuotr.
M.Burinskienė.<br>VGTU nuotr.
R.Mackevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Mackevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
T.Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
T.Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Ališauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
G.Ališauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
J.Venius.<br>NVI nuotr.
J.Venius.<br>NVI nuotr.
L.Ramonienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
L.Ramonienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
E.Coppa.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
E.Coppa.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
R.Reches.<br>Lietuvos žydų bendruomenės nuotr.
R.Reches.<br>Lietuvos žydų bendruomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 8:30 PM, atnaujinta Nov 13, 2023, 2:00 PM

Finansų ministerijos inicijuotu konkursu „Europos burės 2023“ siekiama visuomenei pristatyti ir įvertinti didžiausią vertę kuriančius ES fondų lėšomis finansuojamus projektus.

Spalio 31 dieną baigėsi intensyvus etapas – registracija, tačiau darbai nesustojo – jų dabar turi įvairių sričių specialistų komisija, kurie atrinks labiausiai vertus apdovanojimų projektus.

Komisijos nariai jau išrinkti. Tarp jų – mokslo, verslo, žiniasklaidos, švietimo, kultūros ir visuomenės atstovai.

Pažangiausi ir reikšmingiausi projektai bus apdovanoti septyniose kategorijose:

Už investicijas į inovatyvius sprendimus;

Už investicijas į darnią aplinką;

Už investicijas į šiuolaikinę mokyklą;

Už investicijas į šiuolaikinę mediciną;

Už investicijas į žmogų;

Už investicijas į bendruomeniškumą;

Už investicijas į inovacijas versle.

Kiekvieną laimėtoją atsakingai rinks savo srities specialistai. Konkurso „Europos burės 2023“ komisiją sudaro tokie nariai:

Lineta Ramonienė. Ši komisijos narė – ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto docentė, vadovaujanti Tarptautinės rinkodaros ir vadybos magistrantūros studijų programai ir Strateginės rinkodaros moduliui Vadovų magistrantūros studijose. Lineta studijas baigė JAV, po jų grįžo į Lietuvą ir ėmė specializuotis strateginio valdymo ir rinkodaros srityse, kurti ir plėtoti verslo ir akademines programas. Lineta ir pati yra pelniusi daugybę apdovanojimų, tačiau šįkart atėjo laikas apdovanoti kitus „Europos burėse“.

Marija Burinskienė – Lietuvos statybos inžinierė, miestų planavimo specialistė, profesorė, technologijos mokslų daktarė, VGTU Miestų statybos katedros vedėja, Teritorijų planavimo mokslo instituto direktorė. Ją daugelis žino kaip vieną pagrindinių miestų planavimo specialisčių Lietuvoje. Marija vadovavo daugiau nei 100 projektų, kuriuos užsakė ir įvairios ministerijos, ir savivaldybės, dalyvavo rengiant tarptautinius projektus, todėl puikiai išmano savo sritį.

Eglė Coppa – Finansų ministerijos Investicijų departamento vyresnioji patarėja. Savo srityje ji – specialistė, daugybę metų dirbo ir komerciniuose bankuose, ir Lietuvos banke, o prieš šešerius metus Vytauto Didžiojo universitete baigė doktorantūros studijas ekonomikos srityje, yra išleidusi daugybę publikacijų apie finansus.

Ruth Reches – Lietuvos psichologė, pedagogė, dabartinė Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorė. Jos biografija neatsiejama ir nuo ypatingo ryšio su įvairia literatūra ir skirtingų žanrų knygomis. Ji ir pati išleidusi ne vieną savo knygą – sakoma, kad jos kūriniai nepalieka abejingų.

Jonas Venius – Nacionalinio vėžio instituto Medicinos fizikos skyriaus vedėjas, vyresnysis medicinos fizikas. Jonas prisidėjo prie daugybės svarbių tyrimų ir inovacijų, padedančių gydyti vėžį. Jam dalyvaujant Lietuvoje pirmą kartą buvo taikyta viso kūno apšvita kraujo vėžiu sergančiam vaikui – tąsyk buvo susitelkta gelbėti mažojo paciento gyvybę.

Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė – naujienų portalo lrytas.lt vystymo vadovė, patyrusi žurnalistė, naujienų redaktorė. Žiniasklaidoje karjerą pradėjo jau prieš daugiau nei dešimtmetį – nuo 2008-ųjų. Prie lrytas.lt žurnalistų komandos prisijungė prieš penkerius metus, prieš trejus metus tapo portalo redaktoriaus pavaduotoja, o nuo 2022 m. – vystymo vadove. Ir tuo Gretos veikla nesibaigia – šiemet ji tapo Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdybos nare.

Tautvydas Mikalajūnas – žurnalistas, naujienų portalo lrytas.lt vyriausiasis redaktorius ir direktorius. Tautvydas vyriausiuoju redaktoriumi paskirtas nuo 2016 m., iki tol dirbo redaktoriaus pavaduotoju. 2017 m. Tautvydas tapo portalo direktoriumi. Jis buvo ne tik portalo sukūrimo ir plėtros liudininkas, bet kadaise dirbo aktualijų ir sporto žurnalistu, vyko į didžiausius sporto čempionatus, net į Olimpines žaidynes.

Rolandas Mackevičius – laidų ir renginių vedėjas, prodiuseris, paprastai spinduliuojantis puikią nuotaiką. Šioje srityje Rolandas sukasi nemažai metų – televizijoje dirba nuo 2004-ųjų, darbavosi ir radijo laidų vedėju, o prieš šešiolika metų įkūrė projektą „Radistai“. Šiuo metu Rolandas veda laidą „Nepatogūs klausimai“, su kolegomis pradėjo populiarią tinklalaidę „Vėl tie patys“. Be to, pristatė ir muzikinį projektą „Bande Role“, kurio metu perdainuojamos žinomos lietuvių atlikėjų dainos.

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus komisijos narys – portalo lrytas.lt skaitytojai. Visi kviečiami balsuoti, kas ES lėšomis įgyvendino didžiausią vertę žmonėms ir valstybei turėjusį projektą. Apie balsavimą bus pranešta netrukus, kviečiame sekti naujienas!

ES investicijos Lietuvai – itin reikšmingos. Pirmosios Lietuvą pasiekė prieš du dešimtmečius, tuo metu jos buvo skirtos bazinei infrastruktūrai. Laikui bėgant, lėšos buvo kreipiamos kitur, o šiandien finansuojami projektai, prisidedantys prie aukštą pridėtinę vertę kuriančios ekonomikos spurto, pokyčių energetikoje, atsinaujinančios energetikos proveržio, skaitmenizacijos ir inovacijų tiek moksle, tiek kasdieniame gyvenime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.