Atrasti savo pašaukimą nebuvo lengva, bet pavyko – kaunietė Justina dabar gyvena svajonėje

Stabilus darbas ir soti kasdienybė. Tokie privalumai neretai nulemia, kokį gyvenimo kelią renkasi jaunas žmogus. Tačiau kartais jis būna nemielas. Tai pajutusi kaunietė Justina Šerytė radikaliai pakeitė savo gyvenimą.

Kaunietė baigė teisės studijas ir dirbo teisininke, bet paklausiusi savo širdies tapo vizažiste ir to nesigaili.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Kaunietė baigė teisės studijas ir dirbo teisininke, bet paklausiusi savo širdies tapo vizažiste ir to nesigaili.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Kaunietė baigė teisės studijas ir dirbo teisininke, bet paklausiusi savo širdies tapo vizažiste ir to nesigaili.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaunietė baigė teisės studijas ir dirbo teisininke, bet paklausiusi savo širdies tapo vizažiste ir to nesigaili.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-03-18 18:57, atnaujinta 2024-04-02 13:38

Kaunietė J.Šerytė – laiminga. Dirbdama vizažiste ji šiai veiklai atiduoda visą save ir moterys tai puikiai jaučia bei vertina.

Tačiau kelias ieškant savo pašaukimo nebuvo paprastas. 33 metų moteris, užgniaužusi menišką prigimtį, baigė teisės studijas ir dirbo šį darbą, tačiau jis nebuvo mielas.

Prireikė nemažai laiko ir kantrybės, tačiau J.Šerytė visiškai pakeitė savo gyvenimą. To ji visiškai nesigaili ir tiki, kad jos istorija paskatins ir kitus žmones pasukti širdžiai mielu keliu.

Pakluso tėvų norui

J.Šerytė pasakojo, kad nuo pat mažumės mėgo piešti, paaugusi dažydavo savo bendraamžes ir nuolat domėjosi įvairiais kosmetikos produktais, makiažo tendencijomis.

Mokėsi mergina gerai, autoritetas jai buvo teisininkas tėvas. Kai atėjo metas rinktis, kur studijuoti, J.Šerytė nusileido tėvų pageidavimams rinktis rimtą, stabilią ateitį garantuojančią profesiją ir įstojo į teisės studijas Vytauto Didžiojo universitete.

Jas baigusi J.Šerytė dirbo teisininke.

„Tačiau nebuvau laiminga. Jaučiau, kad esu ne ten, kur norėčiau. Bet pati bijojau savo svajonės imti puošti moteris, dirbti sau. Gąsdino nežinomybė, ar tai sugebėčiau, ar verta rizikuoti“, – pasakojo kaunietė.

Mokėsi iš geriausių meistrų

Kartą J.Šerytė pamatė kvietimą tapti savanore viename kalėdiniame projekte. Stilistės nemokamai puošė socialiai jautrios grupės moteris ir surengė joms fotosesiją.

Kaunietė išbandė savo jėgas, kūrė makiažus ir suprato, kad tai ir yra jos pašaukimas.

„Širdis džiaugėsi. Prisiminiau užgniaužtą savo svajonę, supratau, kad turiu rankas, kad sugebu kurti makiažus, mačiau, kokios laimingos buvo moterys“, – pasakojo J.Šerytė.

Visą savo laisvą laiką kaunietė skyrė mokslams, mokėsi iš geriausių Lietuvos ir į Lietuvą atvykstančių meistrų. Visus uždirbtus pinigus investavo į makiažo priemones.

„Buvo laikas, kad galėjau sau leisti valgyti tik grikius, bet dėl svajonės buvau pasiryžusi padaryti bet ką“, – pasakojo kaunietė.

Nori paskatinti kitus

Šiuo metu kaunietė jau 6 metus darbuojasi vizažiste, dirba įvairiuose projektuose, fotosesijose, taip pat makiažo paslapčių jau pati moko jaunas koleges.

„Didelę dalį klientų sudaro nuotakos. Tą ypatingą dieną jos jaučia nerimą, tad reikia sugebėti ne tik suprasti, koks makiažas moteriai tiks, bet ir jausti jos nuotaikas, nuraminti, pradžiuginti“, – sakė J.Šerytė.

Šiam darbui reikia ne tik fizinės ištvermės, bet ir nuolat domėtis naujovėmis, tobulintis, sekti naujausias mados tendencijas ir produktus. Taip pat reikia ir empatijos bei psichologinių žinių.

Kaunietė savo istoriją ryžosi papasakoti todėl, kad dažnai iš moterų girdi, jog jos nelaimingos, dirba ne tai, kas džiugina.

„Manau, kad kiekvienas turime klausyti savo širdies ir nebijoti žengti ten, kur ji liepia, net jei niekas ir nepalaiko.

Jei ne radikaliai keisti gyvenimą, tai bent laisvalaikiu užsiimti mėgstama veikla“, – pabrėžė J.Šerytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.