Pasaulio stebuklai: Didysis kanalas Venecijoje

Venecija, prekybos vartai į rytus, daugiau nei tūkstantį metų buvo vieta, kur susitikdavo du pasauliai. Čia susipynė menai ir prekyba, sukurdami didingiausias pilis ir nuostabias bažnyčias. Pačioje jos širdyje aptinkame mūsų stebuklą. Tai pagrindinis Venecijos kelias – Didysis kanalas.

Didysis kanalas Venecijoje.<br>Scanpix nuotr.
Didysis kanalas Venecijoje.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-29 08:00, atnaujinta 2018-01-14 18:27

Visame pasaulyje nėra nieko panašaus.

Šis nuostabus vandens „greitkelis“ kartu yra ir patogiausias būdas apžiūrėti pilis. Atrodo, lyg įspūdinga Venecijos architektūra tiesiog plauktų ant vandens.

Tai didžiausias per miestą vingiuojantis Venecijos kanalas, palei kurį ant medinių polių, įkaltų giliai į drumzliną vandenį, ilsisi didingi pastatai.

Venecijos pilys buvo ne tik prieglobstis princams, bet ir sandėliai turtingiems pirkliams.

Šie pastatai byloja ne tik apie galią ir turtus, bet ir apie daugybę pasaulio šalių, kurių atstovai prekiavo Venecijoje. Čia ypač pastebimi rytietiški motyvai, atkeliavę iš Azijos kraštų.

Perplaukti Didijį kanalą trunka pusę valandos ir sakoma, jog tai vienos geriausių trisdešimt minučių, kurias jums gyvenime teks patirti. Per jas pamatysite vieną gražiausių Venecijos pilių – Šventosios Sofijos pilį. Ji buvo pastatyta 15-ame amžiuje ir kadaise ją puošė aukso lapeliai.

Taip pat Rialto tiltą. Pirmasis didelis tiltas per Didijį kanalą, jungiantis prekybinę miesto širdį ir dalį, kurioje įsikūrę politiniai miesto vadovai.

Nuostabios Venecijos bažnyčios taip pat nėra tik paminklai grožiui, jos naudojamos iki šių dienų, taip dar labiau priartindamos praeitį prie dabarties.

Didysis kanalas – tai greitkelis per laiką.

Deja, kiek laiko jis dar gyvuos priklauso nuo nuolatos kylančio jūros lygio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.