Slidinėdami kalnuose Skaisgiriai išgyveno santykių dramą

Austrijoje, Serfauso miestelyje su vyru Rolandu ir sūnumi Atu atostogavusi „Videometros“ viešųjų ryšių ekspertė Vaida Skaisgirė į šią kelionę vyko pasitikėdama vyro broliu Kęstučiu – mat jis ten jau ilsėjosi praėjusiais metais.

„Rolandas – vienas iš mažytės saujelės žmonių, kuriais pasitikiu daugiausiai“, – apie vyrą sakė Vaida.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Rolandas – vienas iš mažytės saujelės žmonių, kuriais pasitikiu daugiausiai“, – apie vyrą sakė Vaida.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bulvydė

Mar 9, 2015, 3:32 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:49 AM

Skaisgirių šeima kartu su Rolando broliu ir jo sūnumi Povilu kalnų malonumais mėgavosi savaitę. Vaida ir Kęstutis kalnuose rinkosi slides, o Rolandas su sūnėnu – snieglenčių sportą. Mažasis Atas čiuožinėjo rogutėmis.

„Su Rolando broliu ir jo šeima dažnai smagiai kartu leidžiam laiką – ilsimės sodyboje, lankomės vieni pas kitus svečiuose, tad vykti slidinėti drauge pasirodė puiki idėja. Kadangi vykome su mažuoju, svarbu buvo ne tik geros slidinėjimo trasos, bet ir komfortiška gyvenamoji vieta.

Laiką praleidome nuostabiai! Serfausas – labai jaukus, patogus ir tvarkingas miestelis, jame daug smagios veiklos radome visi. Mes puikiai praleidome laiką slidinėdami, Atukas linksminosi su rogėmis, atradome daug jaukių restoranėlių, aplankėme kitus šalia esančius miestelius“, – kelionės įspūdžiais dalijosi Vaida.

Jauna moteris pripažįsta – slidinėjimo trasose jos vyras kur kas „kietesnis“, nei ji. Mat R.Skaisgirys slidinėja jau ne vienerius metus, o ji pradėjo mokytis vos praėjusią žiemą. Vaidai net mėlynosios – mažiausiai pavojingos trasos – atrodo iššūkis, o jos vyrui nebaisios nei raudonosios, nei juodosios.

Vis dėlto Vaida labai džiaugiasi atradusi šią veiklą. Mat būdama kalnuose ji atsipalaiduoja, o fizinio krūvio sukeltas nuovargis – malonus. Grįžusi iš kalnų šeima jau planuoja, kad kitąmet mėgautis kalnais vyks net du kartus, jau bandys ant slidžių pastatyti ir mažąjį Atą. Mat treji metai bus pats laikas slidininko karjeros pradžiai.

Vaida džiaugėsi, kad nė vienas šeimos narys kalnuose nepatyrė jokių traumų, tačiau nuotykių jai teko išgyventi.

„Rolandas mane nusitempė ant vienos raudonos trasos įtikinėdamas, kad ji tokia pat patogi, nestati ir nuožulni, kaip kad mėlynos trasos. Sakė, čia nesąmonė, jog ji pažymėta raudonai, ta trasa tikrai turėtų būti mėlyna!

Patikėjau, o po to pasigailėjau – man trasa pasirodė ir stati, ir bauginanti. Tiek keiksmažodžių, kiek ištariau tą sykį ant kalno, dar niekada nebuvau ištarusi. Taip toli, kaip siunčiau savo vyrą, dar jokio konflikto metu nesu siuntusi, – šypsojosi Vaida. – Kai pagaliau atsidūriau kalno apačioje, viską vainikavo juokas ir lengvas apsižodžiavimas, bet ant kalno įvyko tikra santykių drama“.

V.Skaisgirei atmosfera kalnuose yra ypatinga, net neužsiimant žiemos sportais ten tiesiog gera būti. Kalnų didybė ir grožis pavergia. Ji nėra užkietėjusi slidininkė, be to, kartu mažas vaikas, todėl kalnuose per dieną ji praleisdavo po tris valandas nuo ankstaus ryto.

Kol Vaida slidinėdavo, su Atu likdavo Rolandas. Tada su juo apsikeisdavo – Vaida grįždavo namo, jis išeidavo čiuožti snieglente. Vyras kalnuose būdavo tol, kol keltuvas pakeldavo žmones paskutinį kartą.

Su fiziniu nuovargiu V.Skaisgirei kovoti nereikėjo – jai malonu, kai nuovargis po galynėjimosi su kalnais užliedavo kūną.

Paklausta, ar žiemą nesinorėtų ištrūkti ten, kur šilta, o ne vykti į speiguotus kalnus, Vaida sakė suderinanti abu malonumus. Štai pernai šeima lepinosi saule Jamaikoje, o vėliau slidinėjo Austrijoje. Šią žiemą jie atostogavo Tenerifėje, o dabar grįžo iš kalnų.

Ar atostogauti su dvimečiu vaiku ne per sunku? Į kalnus sūnų šeima vežėsi ir praėjusią žiemą, kai jis buvo kur kas mažesnis – vos metukų. Slidinėdami pakaitomis, tėvai puikiai susidorojo su Ato poreikiais ir dienotvarke. Tik paskutinę dieną kalnuose mažylis liko su dėde tam, kad tėvai galėtų kalnais pasimėgauti kartu.

„Rolando brolis taip puikiai susitvarkė, kad pasigailėjome tik paskutinę dieną nusprendę vaiką palikti Kęsto globai.

Taip jau sutampa, kad kiekvienoje kelionėje Atas vis išmoksta ką nors naujo ir svarbaus – praeitą žiemą Austrijoj išmoko vaikščioti, šiais metais labai stipriai patobulėjimo kalbėdamas.

Nemanau, kad yra universalių patarimų visoms mamos, susiruošusios atostogauti su vaikais. Labai svarbu atsižvelgti į vaiko asmenybę, charakterį. Mūsiškis – labai judrus, žingeidus, bet tuo pačiu geras ir paklusnus.

Su juo keliauti yra tikrai malonu ir smagu. Svarbiausia, protingai susikrauti daiktus, nepamiršti svarbiausių dalykų – nuo mylimiausio žaislo ir drabužių visiems atvejams“, – šypsojosi su sūnumi keliaujanti jauna moteris.

Kai labai pasitiki žmogumi, sakoma, kad su juo galėtum eiti į kalnus. Žinoma, poilsis slidinėjimo kurorte sunkiai lyginamas su kopimu į kalnus, tačiau Vaida juokėsi, kad po nutikimo raudonojoje trasoje su Rolandu į kalnus, matyt, neitų.

„O jei rimtai, su juo eičiau ir į kalnus, ir į žvalgybą! Rolandas – vienas iš mažytės saujelės žmonių, kuriais pasitikiu daugiausiai, kiek gali leisti mano skorpioniškas charakteris.

Žinoma, būna visko – ir nuostabių akimirkų, ir karštų diskusijų, ir nuoširdaus džiaugsmo, ir krizių, bet tokie jau mūsų charakteriai. Greitai užsiplieskiame, greitai užgęstame“, – pasakojo V.Skaisgirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.