Turkija Ireną Serapinienę išmokė nebespręsti iš pirmo žvilgsnio

Kelione į Turkiją retas žavisi ir tai tikrai ne ta šalis, kurios įspūdžiais dalintumeisi savo socialinėje paskyroje. Tačiau dizainerei ir mados namų „Sirena“ įkūrėjai Irenai Serapinienei nerūpi stereotipai – trečią kartą lankydamasi Turkijoje, dar labiau ja susižavėjo.

Atostogaujant Turkijoje Ireną Serapinienę su šeima viskas labai džiugino.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Atostogaujant Turkijoje Ireną Serapinienę su šeima viskas labai džiugino.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2015, 12:13 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:29 PM

„Net vaikai iš manęs draugiškai šaipėsi, kad buvau tokia pakylėta, bet tikrai – vieta, atmosfera, nuotaika, oras, maistas, žmonės – viskas man labai tiko ir patiko“, – džiaugėsi ankstyvo pavasario atostogomis šiltesniame krašte Irena. 

Ji yra pakeliavusi po pasaulį, viena šviežesnių tolimesnių jos kelionių – į Japoniją, kur net užmezgė verslo ryšių.

„Po kelionės į Japoniją labai džiugino trumpas skrydis. Ten 13 valandų, į Turkiją - tik trys. Vienas juokas. Po rimtos Japonijos džiugino labai atsipalaidavę, ir gyvenimu besidžiaugiantys turkai, – palygino kūrėja. -Be to, dar kartą įsitikinau, kad negalima spręsti apie žmogų, reiškinį, šalį – apie bet ką – iš pirmo žvilgsnio. Turi geriau pažinti. Man tik svarbu nepapulti į triukšmingą aplinką, vengti įkyrių prekeivių – pirmą kartą lankantis Turkijoje buvo taip nutikę.

Ši šalis tikrai puiki šalis ir žinant jos privalumus – puikų maistą, kokybiškas SPA paslaugas, gražią gamtą bei gerą kainos santykį galima susidėlioti puikias atostogas. Aš su vaikais šį kartą norėjau gerų emocijų, saulės bei atgaivos sielai“.

Pasak I.Serapinienės, svarbu susiplanuoti, ką norisi pamatyti – jai didžiausią įspūdį padarė antikinis miestas Efesas, galimybė nuplaukti į Rodo salą. Labai sužavėjo Sidė. Ne tik miestas, bet ir puiki atmosfera jame. Sidę ypatingai mėgsta turistai iš Vokietijos, Olandijos. Viešbutyje „Korola“, kuriame lietuviai apsistojo, veikiančiame ištisus metus, jie šaltuoju metų laiku pragyvena ir po du mėnesius.

„Taigi ir atmosfera viešbutyje atitinkama – rytais prie baseino buvo galima išgirsti giedantį gaidį ar ūkaujant gražuolius povus. Taip pat skambėdavo puikiai parinkta, neįkyri muzika. Atmosfera puiki – jaukus ir pagarbus privatumas, nepaprastai malonus personalas. Maisto įvairovė, gausa ir kokybė nustebintų ir patį išrankiausią gurmaną. Su kuo buvau nesusidūrusi, tai galimybė pietauti ar vakarieniauti visuose to tinklo viešbučiuose, apsilankyti, apžiūrėti ir pasisvečiuoti naujoje vietoje - tik mes to neišbandėme“, – pasakojo Irena. 

Sidė – nedidelis kurortinis miestelis, įsikūręs netoli vienos seniausių Turkijos gyvenviečių Sidos ir 75 km atstumu nuo Antalijos. Miestas išsidėstė to paties pavadinimo pusiasalyje. Akvedukai, miesto sienos likučiai, amfiteatras, II amžiaus statybos Apolono ir Atėnės šventovės, po daugybės žemės drebėjimų išlikę istoriniai paminklai – imperatoriaus Vespasijano skulptūra, Fortūnos šventykla, agora, fontanas, romėnų pirtys, nekropolis – štai kas pakerėjo keliautojus iš Lietuvos.

„Aš tiesiog mėgavausi antikine miesto dvasia. Buvo didžiausias malonumas klaidžioti tarp tūkstantmetę istoriją turinčių statinių“, – sakė Irena.

Irena žavėjosi ne tik tuo, bet ir tingiu poilsiu. Oras kovą Sidėje palepino ir saulės voniomis – šeimyna iki pietų pasidegindavo, kelis kartus net išsimaudė jūroje, o po pietų eidavo grožėtis vietos įžymybėmis.

„Buvome pirmieji naujo sezono turistai, gal ir tai lėmė pakylėtą nuotaiką – jautėmės labai laukiami ir mieli svečiai. Parduotuvėmis domėjosi tik vaikai, bet aš rankines ir nežiūrėdama pastebiu. Žinoma, radau originalių vietinio gamintojo rankinių, o ne kopijas, kurių apstu Turkijoje. Tai originali turkų firma, turinti savo stilių. Buvo malonu pabendrauti su savininku, tikru savo darbo profesionalu“, - profesine veikla ir per atostogomis domėjosi Irena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.