Kelionių gidas: ką pamatyti Alikantėje?

Ispanijos uostamiestis Alikantė tobula atostogų vieta tiems, kurie mėgsta dienomis gulinėti paplūdimyje, o pavakarę ramiai apžiūrinėti miestą. Šiltas klimatas ir nuolat šviečianti saulė taip ir masina turistus apsilankyti šiame mieste. O ką vertėtų pamatyti Alikantėje?

Alikantė.<br>ViDA Press nuotr.
Alikantė.<br>ViDA Press nuotr.
Alikantė.<br>ViDA Press nuotr.
Alikantė.<br>ViDA Press nuotr.
Alikantė.<br>ViDA Press nuotr.
Alikantė.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Aug 10, 2015, 3:02 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 5:24 AM

Penyal d‘Ifach

Iš toli žiūrint, atrodo, kad tai vienas iš įspūdingiausių Costa Blancos reginių, kyla tiesiai iš jūros. Į šią 332 m. aukščio kalkakmenio uolą, regis, neįmanoma įkopti. Tačiau 1918 m. pastatytas siauras tunelis leidžia pasiekti nuolaidesnius šlaitus iš jūros pusės.

Išvyka į šią uolą trunka apie dvi valandas ir prasideda lankytojų centre prie Calpo uosto. Kopiant nuožulniais šlaitais, apaugusiais kadagiais ir palmėmis, girdisi bangų mūša, o užkopus atsiveria įspūdingi Costa Blancos vaizdai. Giedrą dieną matosi ir Ibisos kalvos.

Ant šios kalvos taip pat auga 300 laukinių augalų rūšių, tarp jų ir retų. Druskingoje uolos papėdėje nutupia migruojantys paukščiai. Anksčiau uola buvo privati nuosavybė, tačiau 1987 m. regiono valdžia ją įsigijo ir pavertė gamtos draustiniu.

Guadalestas

Nors iš Benidormo plūsta minios iškylautojų, gražus kalnų miestelis išliko beveik nepakitęs. Greičiausiai taip yra dėl to, kad į senesniąją jo dalį galima patekti tik pėsčiomis vieninteliu būdu – nuožulniu tuneliu, iškirstu uoloje, virš kurios stūkso pilies griuvėsiai ir bažnyčios varpinė.

Iš pilies atsiveria gražūs aplinkinių kalnų vaizdai. Įėjimas į pilį iš Casa Orduna.

Alkojus

Pramoninį miestą įsikūrusį trijų upių santakoje supa aukšti kalnai. Jis labiausiai garsėja inscenizuotais maurų ir krikščionių mūšiais ir cukruotais migdolais.

Aukštėliau, kalno atšlaitėje, yra Font Roja – gamtos draustinis ir šventykla, virš kurios iškilusi Mergelės Marijos statula.

Į šiaurę nuo Alkojaus driekiasi Sierra de Mariola kalnagūbris. Kelionę geriausia pradėti Agreso kaime, iš kurio driekiasi vaizdingas kelias į 1390 m aukščio Mont Cabrero viršukalnę. Pakeliui matosi dvi sugriuvusios duobės, skirtos laikyti ledui žuvies ir mėsos šaldymui.

Bocairento bulių kovų arena už 10 km į vakarus nuo Agreso 1813 m. buvo iškirsta uoloje. Netoliese stūksančioje uoloje gausu „maurų urvų“, tačiau jų kilmė neaiški.

Benidormas

Labiau primena Manheteną nei nežymų žvejų kaimelį, koks jis buvo šeštojo XX a. dešimtmečio pradžioje.

Parque de‘lAiguera didžiulis viešasis parkas ir lauko estrada, kurioje vyksta kultūros renginiai, byloja apie pastarųjų metų pokyčius Benidorme. Dabar miestas privilioja daugiau pagyvenusių poilsiautojų iš Šiaurės Ispanijos nei Anglijos jaunimo. Tačiau vis dar teigiama, kad pagrindinės kurorto pramogos – saulė, naktiniai klubai ir „angliškos“ aludės.

Tarp Levante ir Poniente paplūdimių esančiame kyšulyje įsikūręs Balcon del Mediterraneo parkas, kurio gale trykšta didžiulis fontanas. Iš čia atsiveria miesto panorama. Į netoli nuo kranto esančią Illa de Benidorm salą iš uosto plaukia keltai. Saloje įkurtas jūros paukščių draustinis.

Novelda

Pramoniniame mieste, kuriame gausu marmuro gamyklų, itin vertas dėmesio puikiai išsilaikęs 1903 m. pastatytas naujosios bangos (Art Novuveau) stiliaus namas, Casa Modernista. 1970 m. jis buvo išgelbėtas nuo sunaikinimo.

Alikantė

Uostas ir pajūrio kurortas- svarbiausias Costa Blancos pakrantės miestas. Čia savo gyvenvietes buvo įkūrę graikai ir romėnai. VIII a. maurai įkūrė miestą Benancantilo kalno papėdėje. Šio kalno viršūnėje dabar stūkso XVI a. pastatyta Šv. Barboros pilis (Castillo de Santa Barbara), nuo kurios sienų atsiveria miesto panorama.

Miesto pakrantėje driekiasi palmėmis apsodinta Explanada de Espana. Verta pamatyti XVIII a. rotušėje esantį Mėlynąjį kambarį (Salon Azul ). Ant marmurinių laiptų esantis metalinis diskas naudojamas kaip atskaitos taškas matuojant jūros lygį visoje Ispanijoje.

Fernando pilis

Tai dar vienas statinys Alikantės mieste, tačiau ne toks žymus kaip miesto simboliu tapusi Santa Barbaros pilis. Ji pastatyta XIX amžiuje gynybos tikslais, tačiau vėliau buvo apleista. Iki šių dienų galima pamatyti išsaugotus vartus, gerai išsilaikiusias sienas.

Kandeliabros urvai

Šie urvai yra apie 24 km į šiaurę nuo Alikantės miesto. Tai didelis, maždaug 150 metrų ilgio urvas, kuriame galima grožėtis įspūdingais stalaktitais ir stalagmitais. Pagrindinis urvo akcentas – viduryje esantis vienas didžiausių skliautų Ispanijoje, primenantis bažnyčių ar katedrų skliautus, nuo kurio lubų žemyn kabo net iki 12 metrų ilgio stalaktitai, o prieš juos nuo žemės savo aštrius smaigalius atstatę stalagmitai.

Centrinis turgus

Pastatas, kuriame įsikūręs Alikantės centrinis turgus, pastatytas 1911-1912 metais. Per 1938 metais įvykusį karą statinys buvo apgriautas, tačiau atstatytas. Turguje galima nusipirkti aukštos kokybės įvairių produktų, įskaitant šviežios žuvies, jūros gėrybių, daržovių, vaisių, taip pat tradicinių vietos produktų.

Illa de Tabarca

Tai nedidelė , plokščia sala. Ji vienintelė apgyvendinta sala Valensijos regione, kuri nuo Alikantės krantų nutolusi kiek daugiau nei 20 km. Šis žemės lopinėlis yra tik 1800 metrų ilgio ir 400 metrų pločio. Sala turistų mylima dėl savo grožio, žavių įlankų ir paplūdimių, skaidraus vandens, rifų ir vietinių patiekalų, pagamintų iš jūros gėrybių. Tabarka iš Alikantės uosto pasiekiama kas valandą plaukiančiais turistiniais laiveliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.