Turkija – pigiau tik pas močiutę kaime

Atrodo, kad šiemet diskusijos kur ilsėtis pigiau, Turkijoje ar Lietuvoje, baigsis. Tiesiog nebelieka apie ką diskutuoti, kai Turkijoje savaitę galima ilsėtis 5* viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ vos brangiau nei už 250 eurų žmogui.

Turkijoje savaitę galima ilsėtis 5* viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ vos brangiau nei už 250 eurų žmogui.<br>123rf nuotr.
Turkijoje savaitę galima ilsėtis 5* viešbutyje su „viskas įskaičiuota“ vos brangiau nei už 250 eurų žmogui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 3:28 PM, atnaujinta May 25, 2017, 8:32 PM

Kainos krito trečdaliu

„Pernai su draugais esame darę eksperimentą ir savaitę praleidome Lietuvos pajūryje. Turkijoje už tokią kainą būtume gyvenę tikrai gerame 5 žvaigždučių viešbutyje su visomis paslaugomis. Ir tai buvo pernai. Šiemet Turkijoje gerokai pigiau. Kartą jau buvau ir planuoju dar dukart važiuoti“, – sako kelionių agentūros „Air Guru“ verslo plėtros vadovas Justinas Albertynas.

„Air Guru“ atliko kainų palyginimus su praėjusiųjų metų kainomis ir nustatė, kad pigiu bet kokybišku poilsiu garsėjusios Turkijos viešbučiai šiemet vidutiniškai atpigino paslaugas 20-30 proc. Savaitės trukmės kelionę į šią šalį su nakvynėmis 5* viešbutyje ir „viskas įskaičiuota“ paketu galima nusipirkti už 250 eurų žmogui.

Tikėtina, kad vasaros sezono metu kainos bus kiek didesnės, tačiau vis tiek išliks labai žemos, lyginant su pernai metais, nors ir tada Turkija buvo minima tarp pigių, bet kokybiškų kurortų. „Turkija neteko apie 50 proc. turistų ir tai įtakojo kainas. Tačiau, tai nereiškia, kad vaikščiosite ten tuščiomis gatvėmis, turistų yra pakankamai. Kas naudinga turistui – tai esant mažesniam žmonių srautui, sulauksite daugiau dėmesio. Ir, kas patiks ne vienam keliautojui iš Lietuvos, tarp turistų bus mažai žmonių iš Rusijos. Jų elgesiu skųsdavosi ne vienas turistas“, – pasakoja J.Albertynas.

Dar viena maloni staigmena tiems, kas nori pamatyti Turkiją kuo pigiau – dėl sumažėjusio turistų srauto, daugelis viešbučių sutinka poilsiautojus priimti net dviem ar trims nakvynėms, kai anksčiau trumpiausias kelionės laikas buvo savaitė.

Palangoje už tokią sumą – tik kuklus poilsis

Net atmetus oro sąlygas, kurios Turkijoje visada būna „atostoginės“, o Lietuvoje – kaip pasiseks, lyginti Turkiją su poilsiu Lietuvos kurortuose šiemet būtų sunku.

Verslininkai skelbia, kad nakvynė Palangos viešbučiuose kainuos nuo 30 eurų žmogui. Tad per savaitę vien už nakvynę pigiausiame viešbutyje žmogui teks pakloti mažiausiai 210 eurų. Į kainą geriausiu atveju bus įskaičiuoti kuklūs pusryčiai. Žinoma, jei šiuo metu dar yra tų pigiųjų vietų. Kitų apartamentų kainos – iki 300 eurų už naktį žmogui.

Nors jau pernai žmonės skundėsi, jog maisto kainos pajūryje beprotiškos, vietos verslininkai sako, kad šiemet jos bus dar bent 15 proc. aukštesnės. Tarkim, dienos pietūs, pasistumdžius eilėse, vidutiniškai kainuos apie 5 eurus. Per savaitę apie 35 eurus. Vakarienės metu piniginę greičiausiai teks praverti plačiau ir net kukliai vakarieniaudami bent 50 eurų per savaitę tikrai išleisite. Todėl vien nakvynė ir maistas Palangoje kainuos beveik 300 eurų, gyvenant labai kukliai.

Turkijoje net kukliausiame viešbutyje už tokią kainą gausite sotų maitinimą tris kartus per dieną, taip pat į kainą bus įskaičiuotas alkoholis, viešbučio baseinas. Dažname viešbutyje poilsiautojų lauks ir nemokamos, pirtys, naktiniai klubai, vaikų žaidimų kambariai ar net atrakcionų parkai bei kitos pramogos, už kurias bet kuriame Lietuvos pajūrio kurorte teks pakloti nemenką sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.