Krepšininko žmoną Egipte nustebino lietuviškai uždainavęs arabas

Praeityje garsaus krepšininko Kęstučio Šeštoko žmona Diana atostogas Egipte, Hurgados kurorte, dar ilgai prisimins su šypsena. Ir ne tik todėl, kad patyrė daug malonių įspūdžių nardydama Raudonojoje jūroje bei grožėdamasi spalvingu, paslaptingu povandeniniu pasauliu. Staigmena jai tapo pažintis su vietos gyventoju, puikiai kalbančiu lietuviškai.

„Pakalbėkite su manimi lietuviškai“, – paprašė Ashrafas turisčių iš Lietuvos.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Pakalbėkite su manimi lietuviškai“, – paprašė Ashrafas turisčių iš Lietuvos.<br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Šeštokienei patinka aktyvus poilsis – ir šį kartą ji beveik kasdien nardė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Šeštokienei patinka aktyvus poilsis – ir šį kartą ji beveik kasdien nardė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
K.Šeštoko žmona Diana mėgavosi maudynėmis šiltoje jūroje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
K.Šeštoko žmona Diana mėgavosi maudynėmis šiltoje jūroje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2016, 7:12 PM, atnaujinta May 13, 2017, 1:58 AM

Molėtuose esančios išpuoselėtos sodybos „Pas Šeštoką“ šeimininkei, administratorei ir vestuvių organizatorei pavyko tik savaitei ištrūkti iš darbų verpeto.

D.Šeštokienei patinka aktyvus poilsis, todėl nuvykusi į Egiptą apsistojo šalia nardytojų centro.

Lietuvė nemėgsta turistams viešbučiuose siūlomų pasilinksminimo programų, besaikio valgymo ir gėrimo maratonų. Pasilepinti paplūdimyje Dianai pakanka ir vienos dienos.

Vieną vakarą, po įspūdžių kupinos nardymo dienos, D.Šeštokienė su bičiule tautiete išėjo pasivaikščioti turistų pamėgtomis Hurgados gatvėmis. Jas užkalbino vienos parduotuvės savininkas Ashrafas.

„Pakalbėkite su manimi lietuviškai“, – paprašė arabas turisčių iš Lietuvos, kai jos ėjo pro jo parduotuvę pagrindinėje kurorto gatvėje.

Išgirdusi taisyklingus lietuviškus sakinius beriančio arabo kalbą D.Šeštokienė maloniai nustebo ir užsuko į jo parduotuvę. Ten lentynose prikrauta kaljanais vadinamų vandens pypkių, kvepalų ir kitokių egiptietiškų suvenyrų.

„Čia aš gyvenu, čia mano parduotuvė“, – turistėms lietuviškai aiškino arabas.

Daug egiptiečių prekeivių išmoksta žodžius „labas“, „ačiū“, kad priviliotų pirkėjus. Tačiau Ashrafas elgėsi kitaip.

„Jis nebuvo įkyrus kaip dauguma pardavėjų Egipte, nesiūlė man pirkti jo prekių. Jam tik buvo smagu pakalbėti, o po to ir padainuoti lietuviškai. Tai linksmas, savas vyrukas“, – portalui lrytas.lt pasakojo D.Šeštokienė.

Kai viena iš turisčių pagyrė pardavėją rusišku žodžiu „maladec“, šis ją iškart pamokė: „Kaip čia dabar kalbate? Reikia sakyti „šaunuolis“.

Paklaustas, ar lankėsi Lietuvoje, Ashrafas linktelėjo ir ėmė vardinti matytus miestus ir vietas: „Vilnius, Kaunas, Palanga, Marijampolė, Šiauliai, „Akropolis“, „Maxima“.

Vyras gyrė lietuvaičių grožį ir tikino, kad per viešnagę Lietuvoje labiausiai jį sužavėjo klaipėdietės. Vėliau egiptietis pridūrė, kad ir Trakuose moterys gražios.

Ashrafas turi draugų Lietuvoje, vieno jų parduotuvei siunčia prekes iš Egipto. Pasirodo, draugai jam davė lietuvišką Jono vardą.

Lietuvės, tą vakarą smagiai pabendravusios su Ashrafu, jį sutiko dar du kartus. Antrą kartą jas pamatęs vyras smagiai užtraukė Marijono Mikutavičiaus dainą „Pasveikinkit vieni kitus“: „Kaip gyveni? Gerai!“

„Ashrafas labai pakėlė mano atostogų nuotaiką, bendraudama su juo pasisėmiau dar daugiau gerų emocijų. O kartu ir susimąsčiau, kad Lietuvoje gyvena nemažai kitataučių, kurie nesurezga sakinio lietuviškai. O štai arabas net ir dainuoja mūsų kalba“, – stebėjosi D.Šeštokienė.

D.Šeštokienė nufilmavo lietuviškai kalbantį ir dainuojantį linksmąjį egiptietį. Vaizdo įrašai nustebino ir jos vyrą K.Šeštoką. Buvęs krepšininkas žadėjo nuvykęs į Egiptą būtinai aplankyti Ashrafą, lietuvių vadinamą Jonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.