Moksleivių laisvadieniai Jūrmaloje!

Artėjant moksleivių atostogoms, kurios jau ne už kalnų, siūlome aplankyti įvairius Jūrmalos turizmo ir lankytinus objektus, kurie noriai lauks svečių ir siūlys įvairių pramoginių bei pažintinių užsiėmimų ir miesto rėmėjų paruoštų pasiūlymų moksleiviams ir jų šeimoms.

jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
jurmala.lv nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2016-10-19 12:25, atnaujinta 2017-05-10 14:53

Pradėkime nuo nakvynės.

Ramiam kelių dienų poilsiui Jūrmalos viešbučiai paruošė specialiai laisvadienių savaitei skirtų nakvynės pasiūlymų. Kurortinis viešbutis „Baltic Beach Hotel“ siūlo patrauklias kainas nakvynei patogiame šeimyniniame numeryje su pusryčiais, apsilankymą vaikų pramogų kambaryje ir įėjimą į kompleksą „Sport BalticBeach“, kuriame yra plaukimo baseinas su šiltu jūros vandeniu bei kaskadomis, sauna ir treniruoklių salė. Pasiūlymo kaina yra 133 EUR parai, dviem suaugusiesiems ir dviems vaikams. Viešbutis „Daina“ turi specialų pasiūlymą dviem suaugusiesiems ir vienam vaikui su nakvyne šeimyniniame numeryje, pusryčiais ir vakariene visiems, dar nemokamu apsilankymu vaikų kambaryje ir su 10 % nuolaida SPA procedūroms. Išvykimas iki 1700 val. Šis pasiūlymas kainuoja 69 EUR parai. Jeigu esate didesnė šeima, kiekvienas papildomas vaikas kainuos tik 10 EUR parai! Viešbutis „SemaraH Hotel Lielupe“ kviečia šeimas praleisti naktį viešbutyje su neribotu lankymusi vaikų klube ir wellness centre. Pasiūlymas kainuoja 86 EUR parai. Wellness centre yra 25 metrų baseinas, pirtys, sūkurinė vonia ir treniruoklių salė. Viešbutis „Good Stay Hotel Eiropa“ paruošė pasiūlymą penkioms dienoms, kuris kainuos šeimai 320 EUR. Į pasiūlymą įeina nakvynė ir trys valgymai, kad šeima galėtų netrukdoma ramiai ilsėtis. Išvykimas iki 1500 valandos leis tingiai pasivartyti lovoje paskutinę poilsio dieną. Kurortiniai viešbučiai „Hotel Jūrmala SPA“ ir „Kurshi Hotel & SPA“ į savus nakvynės bei poilsio pasiūlymus įtraukė keturių valandų apsilankymą „Līvu“ vandens parke. Visus Jūrmalos mieste galiojančius specialius pasiūlymus galite rasti Jūrmalos turizmo interneto svetainėje!

Pastatyk smėlio pilį.

Jūrmalos miesto muziejuje

galima apžiūrėti parodą „Vaikas kurorte“ – vaikų žaislai, knygos, žaidimai, drabužiai ir paplūdimio reikmenys iš Jūrmalos miesto muziejaus fondų. Parodoje galima ne tik apžiūrėti žaidimus, bet ir patiems pažaisti. Jauniausieji lankytojai turi galimybę įsijausti į paplūdimio atmosferą ir statyti smėlio pilis. Paroda apima laikotarpį nuo 19 amžiaus pabaigos iki šių dienų, supažindina su vaikų pramogomis ir pomėgiais kurorte. Muziejus dirba nuo trečiadienio iki sekmadienio, 1000–1700 valandomis. Įėjimas nemokamas. Sužinok, kas yra Aspazija ir surask jos katiną!

Ekspoziciją „Aspazija grįžta į Dubultus“ Aspazijos name sudaro dešimt elementų, tarp kurių yra trys virtualūs hologramos tipo paveikslai – poetė Aspazija ir du katinai, kurie yra gudriai paslėpti. Su vaizdo projektoriumi ir „Kinect“ žaidimų įranga yra atkurtas net Aspazijos namų svetainės stalas, kur lankytojai ras šešis interaktyvius su poetės gyvenimu ir kūryba susijusius žaidimus. Muziejus atidarytas nuo antradienio iki šeštadienio, 1000–1700 valandomis. Įėjimas nemokamas. 

Išmok rišti kurį nors iš 49 jūreivių mazgų.

Jūrmalos buities muziejuje vaikai gali susipažinti su senovine žvejo sodyba ir jai būdingais pastatais: gyvenamuoju namu, klėtimi su ratine, tinklų nameliu, žuvų rūkykla, pirtimi ir kitais pastatais. Muziejuje galima apžiūrėti ir inkarų bei žvejų valčių kolekciją, o virvių vijimo dirbtuvėse – didžiausią virvių vijimo reikmenų ir medžiagų kolekciją Latvijoje. Kolekcijoje yra 49 jūreivių mazgai, įvairių storų virvių, virvelių, metimo virvių ir išorinių švartavimosi sijų pavyzdžiai, virvių vijimo ratai, vežimų dalys ir lenktuvai. Muziejus atidarytas nuo antradienio iki šeštadienio, 1000–1700 valandomis. Įėjimas nemokamas.

Suskaičiuok užpelkėjusius ežerus ir pasimankštink tyrame ore.

Mėgėjai pasivaikščioti Jūrmaloje gali aplankyti Kemerių nacionalinį parką ir pasivaikščioti jo takais, dar nuvykti į Ragakapos gamtos parką. Kemerių nacionalinio parko Didžiosios Kemerių pelkės takas spalį yra ypač gražus, nes rudenį pasipuošia pačiomis gražiausiomis spalvomis. Ypač gražus vaizdas atsiveria nuo take esančio apžvalgos bokšto. Juodalksnių liūno takas supažindins vaikus su drėgnu mišku – jį galima pažinti per spalvas, garsus ir kvapus, tyrinėti miško augalus, dar ieškoti skirtumų tarp gyvų ir nukritusių medžių. Ragakapos gamtos parko takas eina per kopų zoną, čia galima stebėti visus spygliuočių miškui būdingus bruožus. Takas yra beveik prie jūros, o jo pabaigoje galite palakstyti po Jūrmalos paplūdimį. Netoli nuo Kemerių nacionalinio parko, Kauguruose, yra sveikatingumo takas, kuriame tam tikru atstumu yra išdėstytas gimnastikos kompleksas su aiškiai matomu jo aprašymu. Jis praturtina pasivaikščiojimą papildomais sportiniais užsiėmimais. Tako ilgis yra tik 1,9 km, todėl jį galės įveikti net jauniausi mokinių broliukai ir sesutės. Visas takas yra atidarytas kiaurą parą, įėjimas nemokamas.

Pakviesk draugus į vikrumo rungtynes!

Dar visą spalį aktyvaus poilsio mėgėjų laukia Dzintarų miško parke įkurtas nuotykių parkas „Jūrmalos Tarzanas“ su penkiomis kliūčių trasomis, kurios skirtos aktyviam poilsiui tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. „Jūrmalos Tarzanas“ yra Dzintarų miško parke, kuriame yra ir žaidimų aikštelių įvairaus amžiaus vaikams, treniruokliai po atviru dangumi, sporto aikštelės, trasa riedutininkams, dar 33,5 metrų aukščio apžvalgos bokštas. Dzintarų miško parkas yra atidarytas kiekvieną dieną 900–2200 valandomis. Įėjimas nemokamas. Nuotykių parkas „Jūrmalos Tarzanas“ yra atidarytas kiekvieną dieną 1000–2000 valandomis. Bilietų kainas rasite svetainėje www.tarzans.lv/jurmala.

Nugalėk bangas vandens atrakcijų parke „Līvu Akvaparks“. Vandens parkas laukia vaikų ir jų tėvelių trijuose aukštuose, kuriuose yra daugiau kaip 20 įvairių čiuožyklų, įvairaus gylio ir dydžio baseinai, atrakcijos vaikams, SPA kompleksas su pirtimis, šalto vandens baseinai, druskos kambarys, burbulinės vonios ir oro bei povandeninio masažo įranga. Vandens parko čiuožyklomis gali naudotis vaikai, sulaukę 1,2 metų!

„Līvu Akvaparks“ atidarytas nuo trečiadienio iki penktadienio, 1200–2200 valandomis, šeštadienį 1100–2200 valandomis, sekmadienį 1100–2100 valandomis.

Bilietų kainas rasite svetainėje www.akvaparks.lv.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.