Aktyvios pavasario atostogos Švedijoje

Aktyvios pavasario atostogos Švedijoje

Konkursas „Suplanuok ir išbandyk kelionę su DFDS“.<br>DFDS konkursas
Konkursas „Suplanuok ir išbandyk kelionę su DFDS“.<br>DFDS konkursas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 10:41 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:14 AM

Keltų linija: Klaipėda – Karlshamnas.

Skirta: draugų kompanijai.

Trukmė: 5 dienos.

Tikslas: aplankyti didžiausią Švedijoje pramogų parką ir pamatyti šiek tiek šalies gamtos ir architektūros.

Tematika: pažintinė/pramoginė kelionė.

Transporto priemonė: lengvasis automobilis.

Kelionės išdėstymas pagal laiką:

1 diena Išplaukimas keltu iš Klaipėdos.

2 diena Ryte atplaukimas į Karlshamną (šved. Karlshamn). 3 val. trukmės kelionė į Jonšiopingą (šved. Jönköping). Pusdienis mieste ir Veterno (šved. Vättern) ežero apylinkėse. Po pietų išvykimas į Geteborgą (2h kelionė). Nakvynė viešbutyje Geteborge.

3 diena Visa dieną pramogų parke Geteborge (šved. Göteborg). Nakvynė Geteborge.

4 diena Ryte išvykstate (2,5 val. – 3 val. trukmės kelionė) į Malmę (šved. Malmö). Turėsite apie 4 valandas laisvo laiko Malmėje. Po pietų išvykstate į Karlshamną (šved. Karlshamn) (2 val. trukmės kelionė). Išplaukimas į Klaipėdą.

5 diena Ryte atplaukimas į Klaipėdą.

Aprašymas

Pirmoji kelionės stotelė yra Jonšiopingas (šved. Jönköping), esantis už 212 km nuo Karlshamno (šved. Karlshamn). Miestas įsikūręs Veterno (šved. Vättern) ežero pakrantėje. Veterno ežeras – antras pagal dydį Švedijoje ir pasižymi itin švariu vandeniu. Pusdienį praleidžiate vaikščiodami po miestą ir grožėdamiesi ežero apylinkėmis. Paskui keliaujate į pagrindinį Švedijos jūrų uostą – antrą pagal dydį šalies miestą – Geteborgą (šved. Göteborg). Apsigyvenę viešbutyje laisvu laiku galite pasivaikščioti po vakarėjantį miestą ar paplaukioti valtimi. Kaina apie 130 Švedijos kronų.

Bene pagrindinė kelionės pramoga yra išvyka į „Liseberg“ atrakcionų parką esantį Geteborge. Trokštantiems adrenalino – tai geriausia vieta Švedijoje ar net Skandinavijoje: ypatingą jaudulį keliantys linksmieji kalneliai, laisvas kritimas iš 116 m aukščio ir begalė kitų atrakcionų. Pilnas atrakciono parko pramogų paketas asmeniui (visai dienai) kainuoja 46,34 EUR. Daugiau apie parką galite paskaityti čia.

Paskutinę dieną prieš grįžtant į Lietuvą aplankote trečią pagal dydį Švedijos miestą – Malmę (šved. Malmö). Būnant tame mieste yra rekomenduojama aplankyti Malmės pilį, kuri yra seniausia Renesanso epochos pilis visoje Skandinavijoje. Bilieto kaina apie 40 kronų. Ryškiausias miesto simbolis – pačiame Malmės centre stūksantis futuristinis gyvenamasis dangoraižis „Besisukantis liemuo“ (Turning Torso), praeivių dėmesį traukiantis ne tik dėl įspūdingo aukščio, bet ir dėl savo formos – pastatas atrodo, tarsi būtų persuktas. Dangoraižio aukštis – net 190 m, tai aukščiausias pastatas visoje Skandinavijoje. Ketvirtosios dienos popietę išvykstate į Karlshamno uostą ir išplaukiate į Klaipėdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.