Netradicinė, pažintinė, pramoginė kelionė šeimai Vokietijoje

Keltų linija: Klaipėda – Kylis.

DFDS konkursas<br>Konkursas „Suplanuok ir išbandyk kelionę su DFDS“.
DFDS konkursas<br>Konkursas „Suplanuok ir išbandyk kelionę su DFDS“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 10:39 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:14 AM

Skirta: šeimai su vaiku, su automobiliu (įveiksite per 600 km).

Trukmė: įskaitant kelionę pirmyn ir atgal – 7 dienos (4 nakvynės viešbučiuose).

Trumpas aprašymas: jeigu Jūs jau esate buvę Hamburge ir aplankėte dažniausiai kelionių giduose pateikiamus lankytinus objektus, kuriuos privalu pamatyti, galbūt šis kelionės gidas po Šiaurės Vokietiją – kaip tik Jums! Automobiliu apkeliausite per 600 kilometrų ir aplankysite neatrastas pažintines vietas, įdomias tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Išlaidos: viešbučiams – 214 EUR, lankytiniems objektams – 104 EUR, maitinimasis – maždaug 250 EUR.

Aplankomi miestai: Kylis -> Brėmenas -> Brėmenhafenas -> Hamburgas -> Liubekas. 

Pasiruošimas

Kelionės metu mums bus reikalingos 4 nakvynės, tam dar prieš kelionę užsisakome viešbučius, naudodamiesi (čia). Renkantis viešbučius, taikome kriterijus – bent 3 žvaigždutės, ir kaina iki 60 EUR/parai dviem asmenims su vaiku, gali būti ne miesto centre, kadangi esame su automobiliu. Mums pavyksta rasti tokius variantus:

1 ir 2 nakvynė Brėmene (iš pirmadienio į antradienį ir iš antradienio į trečiadienį).

3 ir 4 nakvynė Liubeke (iš trečiadienio į ketvirtadienį ir iš ketvirtadienio į penktadienį).

Kelionės eiga

1 diena. Prieš važiuojant į keltą, užsukame į degalinę ir užsipilame pilną baką degalų – jo pakaks visos kelionės metu po Vokietiją. Keltų terminale įvažiuojant į laivą parkavimo asistentas, matydamas, kad keliaujame su vaiku, pasiūlo automobiliu judėti į viršutinį denį, kad galėtume palikti automobilį šalia eskalatoriaus. Tad registratūrą pasiekiame greičiau už kitus, jau netrukus skubame įsikurti kajutėje. Toliau keliaujame ant viršutinio laivo denio, kur išlydime Klaipėdos vaizdus. Išplaukiame iš Klaipėdos, keltas pajuda sekmadienį 21 val. Vakarui vėstant, skubame susišildyti į vaikų žaidimo kambarį, kur tėveliai įsikuria ant minkštos sofos priešais televizorių, o mažoji dukrytė čiumpa šturvalą į rankas ir pasineria į kapitono vaidmenį.

2 diena. Kas svarbiausia atostogų metu? Ogi geras ir ilgas miegas. Atsikeliame gerai ir patogiai išsimiegoję, su geromis nuotaikomis keliaujame pietauti, nes toks geras miegas buvo, kad net iki pietų išmiegojome. Skaniai papietaujame. Pietų pasirinkimas gausus ir platus. Ramiai papietavę gurkšnojame kavą grožėdamiesi bangų skrodžiamu vaizdu pro laivo priekinį denį. Kaip taisyklė, papietavę keliaujame pajudėti ir pasivaikščioti po laivą, įkvėpti gryno ir švaraus jūros oro. Kylį pasiekiame pirmadienį 16:30 val. Iš Kylio per 3 valandas pasiekiame Brėmeną apie 19:30 val., įsiregistruojame Best Western (3 žvaigždučių) viešbutyje, pasivaikštinėjame po vakarinį Brėmeną, skaniai pavakarieniaujame restorane ir einame miegoti.

3 diena. Ryte mūsų laukia trumpa 30 km kelionė iki Brėmerhafeno (vok. Bremerhaven) miesto, kuriame įsikūręs pažintinis centras (Klimahaus Bremerhaven 8°).

Klimahaus Bremerhaven 8°

Tai vieta, kurioje sudaroma galimybė apkeliauti aplink Pasaulį, tik ne per 80 dienų, o per 3 valandas. Tai įspūdingos architektūros muziejus, kuriame sukurtos erdvės, kuriose tiksliai atkuriama skirtingų Pasaulio vietų aplinka ir imituojamas klimatas. Nusipirkę bilietus: suaugusiems 15,00 EUR, o vaikams iki 4 m nemokamai. Pradedame 3 valandų kelionę per devynias vietas skirtinguose žemynuose ir nueiname apie kilometrą patirdami įvairius klimato išbandymus, egzotiškus kvapus ir garsus. Keliaudami patiriame sausą Sacharos karštį, stingdančius Arkties ledynus, o eidami per įspūdingą akvariumą grožimės koralų rifais, kol patenkame į drėgnas atogrąžų džiungles. Baigę pasivaikščiojimą moksliniame centre stebime įspūdingus eksperimentus, susijusius su žeme, vandeniu ir ugnimi. Beje, įspūdingą muziejaus pastatą verta pamatyti ir vakare. Po ekskursijos moksliniame centre, pasižvalgome po patį miestą. Popiet grįžtame į Brėmeną, plačiau apsižvalgome po patį miestą: aplankome turgaus aikštę, įspūdingo dydžio Roland statulą, centrinę aikštę (Town Hall), Šv. Petro Katedrą. Beje, Brėmene randame ir paminklą garsios pasakos veikėjams – Brėmeno muzikantams (šuo, katinas ir gaidys), kurie brolių Grimų pasakoje keliavo į Brėmeną. Pasivaikštome po Biottcher gatvelę, išpuoštą menininkų darbais, aplankome spalvingąjį „Šniuro“ kvartalą. Galiausiai pavakarieniaujame ir mūsų laukia antroji nakvynė viešbutyje Best Western (3 žvaigždučių).

4 diena. Atsikeliame, papusryčiaujame viešbutyje ir pajudame į kelionę. Važiuojame link Hamburgo 125 kilometrus. Kadangi Hamburge jau ne kartą esame buvę, tiesiog pasigrožime vaizdais pro automobilio langą, lankytinų objektų nebesivarginame ieškoti – daugumą esame jau matę. Tačiau pilvai ima urgzti, ir nusprendžiame Hamburge stabtelti užkąsti skanių kebabų. Visgi, prisimename, jog Hamburge turime numatę vieną netradicinę, bet įdomią vietą aplankyti – kavinukę šalia Hamburgo oro uosto, kuri pritaikyta stebėti, kaip kyla ir leidžiasi lėktuvai čia. Tai ypatinga vieta. Nors kavinukės kainos truputį kandžiojasi, tačiau apsilankyti verta.

Hamburge per daug neužsibūname, pajudame į Liubeką, mūsų laukia dar 70 kilometrų. Iki vakaro turime dar pakankamai laiko, taigi, apžiūrime Liubeko miestą. Liubeke pasivaikštome po vandens supamą senamiestį, aplankome Holšteino vartus, miesto rotušę. Senovinių baržų ir burlaivių gausa sukuria nepakartojamą romantišką dvasią. Čia pasidarome mini šeimos foto sesiją. Toliau beeidami pastebime „Budenbroku“ namą, ir nustembame, pamatę iškabą – rašomą, kad jame prabėgo rašytojo T.Mano vaikystė (prisimename šio metininko trobelę Nidoje, kurioje jis irgi gyveno!). Liubekas yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą, mieste per 1000 autentiškų istorinių pastatų! Kadangi Liubekas – marcipanų miestas, užsukame nusipirkti marcipaninių saldainių – namiškiams lauktuvių. Galiausiai pavakarieniaujame ir keliaujame nakvoti į viešbutį.

5 diena. Nuo pat ryto keliaujame į Hansa-Park Resort. Tai – vienintelis Vokietijos pajūrio teminis laisvalaikio parkas šeimoms. Bilieto kaina 37 EUR suaugusiems, o vaikai iki 4 m. įleidžiami nemokamai. Tai ne tik nuotykių parkas. Šiame parke, žaidimų forma, patiriant nuotykius pateikiama istorija pradedant viduramžių jūreivyste. Veiksmo čia pakaktų ir kelioms dienoms: daugiau nei 125 unikalių atrakcionų, įvairios tematinės zonos, pavyzdžiui, vikingų žemė, Vaikų Pasaulis, Vandens pramogos, laipiojimas medžių viršūnėmis. Neišdildomą įspūdi palieka linksmieji – ekstremalieji kalneliai, kurie greitį iki 100 km / h pasiekia per 1,4 sekundės – tai sparčiausi kalneliai visoje Vokietijoje! Taip pat išbandome katapultą, kuri mus išsviedžia į orą, juntame nepaprastą pagreitį, tarsi kiltume kosminiu laivu. Pietaujame fantastiškuose teminiuose restoranuose, juose maitinimasis – taip pat nuotykis! Šiame parke užtrunkame visą dieną ir galiausiai grįžtame į viešbutį Liubeke paskutinei nakvynei.

6 diena. Išsimiegoję pajudame į Kylį. Važiuoti tenka tik gerą valandą – 85 kilometrus. Laivas išplauks tik vakare 20:00 val., tad visą dieną turime laiko apsižvalgyti po miestą. Aplankome paplūdimį, palydime išplaukiančius laivus. Apsilankome povandeniniame laive – muziejuje. Palieka įspūdį jo vidus, ankštos jūreivių kajutės, įrangos gausa. Šalia aplankome „Laboe“ memorialinį bokštą, apsižvalgome po kylį iš viršaus.

7 diena. Pavargę ir pilni įspūdžiu keliaujame į Kylio jūrų uostą registruoti bilietų. Štai ir įsikuriame kajutėje, pailsėję einame vakarieniauti. Skaniai ir sočiai pavalgę ištiesiame kojas lovose priešais kompiuterį, kuriame žiūrime atostogų įamžintas akimirkas ir dalinamės įspūdžiais. Klaipėdą pasiekiame 16:30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.