Šeimos pavasario pramogos Vakarų Europoje

Keltų linija: Klaipėda – Kylis.

Konkursas „Suplanuok ir išbandyk kelionę su DFDS“.<br>DFDS konkursas
Konkursas „Suplanuok ir išbandyk kelionę su DFDS“.<br>DFDS konkursas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-06 22:38, atnaujinta 2018-02-10 00:14

Paskirtis: šeima su vaikais ir lengvuoju automobiliu.

Trukmė: 5 dienų kelionė.

Kelionės tikslas: nuvykti į vaikų rojų – Legolendą ir aplankyti istorinį Vokietijos uostamiestį Hamburgą.

Kelionės planas:

1 diena: išplaukiame iš Klaipėdos Kylio link.

2 diena: naktį ir pusdienį patogiai praleidę kelte atvykstame į Kylį. Važiuojame Danijos link. Ankstyvą vakarą atvykstame į Billundą. Nakvynė Legolando viešbutyje.

3 diena: Visa diena skirta vaikų pramogoms Legolendo parke. Vakarop išvykstame Vokietijos link. Vakare pasiekiame Hamburgą. Nakvynė viešbutyje.

4 diena: Visą diena pažintiniam poilsiui Hamburge – aplankome garsiuosius Hamburgo objektus. Vakarėjant vykstame į Kylį. Atvykę į keltą išplaukiame į Klaipėdą.

5 diena: Kelionės įspūdžių kupini atvykstame į Klaipėdą.

Kelionės aprašymas: 1968 m. pirmasis pasaulyje Legolando pramogų parkas pastatytas iš LEGO kaladėlių yra įsikūręs Danijos Billundo mieste, apie 214 km nuo Kylio. Parkas veikia balandžio – spalio mėnesiais. Parke integruotas 4 žvaigždučių viešbutis su skirtingų personažų kambariais. Legolande gausu pramogų visai šeimai, tačiau daugiausia jų orientuota į vaikus. Legolando svetainės nuoroda ir planas čia.

Parke gausu žymių miestų pastatų kopijų, atrakcionų, žaidimų aikštelių, restoranų, 4D kinas, akvariumas ir kitų pramogų. Įėjimas į parką yra mokamas – 299 Danijos kronų vaikams ir 319 Danijos kronų suaugusiems, vaikams iki 3 metų įėjimas nemokamas.

Automobiliu iš Kylio keltų terminalo Legolendą pasieksime per 2 valandas. Vakare atvykstame į 4 žvaigždučių „Legoland Billund“ viešbutį. Kitos dienos rytą pradėję pramogas Legolande, jas tęsime iki vėlaus popiečio. Video nuoroda į atrakcionų parką čia.

Dalindamiesi įspūdžiais po „vaikų rojaus“ parko, vykstame Vokietijos link. Po nakvynės viešbutyje, ryte pradedame pažintinę Hamburgo kelionę. Hamburgas – didžiausias Vokietijos uostas garsėjantis kanalų ir žalumos parkų gausa. Kadangi uostamiesčio ekskursija įpuola sekmadienį – vizitą Hamburge pradedame nuo žuvies turgaus, kuriame tikimės rasti ne tik šviežios žuvies, bet ir linksmą vokiečių turgui būdingą atmosferą su gyva muzika. Aplankę turgų, vykstame į Landungsbrücken – pagrindinę miesto vandens transporto stotį, iš kur laivu vykstame į ekskursiją vandeniu po uostą bei kanalus.

Taip pat aplankome netoliese esančius du istorinius laivus – XIX a. tristiebį burlaivį „Rickmer Rickmer“ ir krovininį „Cap San Diego“.

Kelionę tęsiame Šv. Mykolo bažnyčioje, tikėdamiesi puošnaus baroko ir įspūdingos miesto panoramos vaizdo bažnyčios bokšte. Vėliau vykstame į senamiesčio širdį – Hamburgo rotušę. Aplankę didingą miesto aikštę, judame senamiesčio gatvelėmis, grožėdamiesi istorine miesto architektūra. Vizito pertraukėlei, išsirenkame jaukią senamiesčio kavinę.

Dienai įpusėjus, aplankome Hamburgo zoologijos sodą. Įėjimas mokamas: 21 EUR vaikams, 30 EUR suaugusiems, vaikams iki 4 metų įėjimas nekainuoja. Sode galima sutikti apie 200 rūšių gyvūnų ir net stebėti kaip gyvūnai prižiūrimi ir maitinami. Zoologijos sode yra net tik parkas po atviru dangumi, bet ir tropinis akvariumas. Sodo internetinės svetainės nuoroda čia.

Išvykę iš Hamburgo už nepilnai pusantros valandos kelio, pasiekiame Kylio keltų terminalą, iš kurio išplaukiame į Klaipėdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.