Senelių atostogos

Taip jau susiklostė, kad išauginome tris sūnus, iš kurių du šiuo metu kuria savo gyvenimą Vokietijoje, o trečiasis darbuojasi Islandijoje. Tiek ir bematome vaikus – per skaipą, geriausiu atveju – per Kalėdas. Todėl perskaičius apie šį konkursą nusprendėme pamėginti ir mes, kaip sakoma, suderinti malonumą su nauda ir susiorganizuoti atostogas, derinant pramogą keliauti su anūkų lankymu.

Konkursas „Suplanuok ir išbandyk kelionę su DFDS“.<br>DFDS konkursas
Konkursas „Suplanuok ir išbandyk kelionę su DFDS“.<br>DFDS konkursas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 10:40 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:14 AM

Mūsų kelionė planuojama pavasarį, atšilus orams ir atbudus gamtai lengvuoju automobiliu. Kadangi kelias neartimas, į tris nakvynes sausumoje niekaip netelpame, todėl atmetus kelionę keltu pirmyn ir atgal, išeina dešimt dienų, per kurias nuvažiuotume apie 2250 km. Bet mes gi niekur neskubame.

Mūsų planas toks: 1 diena. Išplaukiame keltu iš Klaipėdos į Kylį.

2 diena. Pavakary atplaukiame į Kylį ir vykstame į Bylefeldą (343,6 km), kur mūsų laukia (taip tikimės) jauniausiasis sūnus su drauge.

3-4 dienos. Planuojame pas jaunuosius praleisti porą dienų (nes ilgiau užsibuvę svečiai kaip žuvis – patys žinote...). Šių dienų programa jaunimo rankose – ką pasiūlys – tegul ir mums bus siurprizas.

5 diena. Trumpam atsisveikinę su jaunuoliais, išvykstame į Freiburgą (578,5 km), kuriame įsikūręs vyriausiasis sūnus su šeima. Įspūdžių ir prisiminimų vakaras su vaikais ir anūkais. Nakvynės paieškos, kadangi šeimynos būste galime visi nesutilpti, ko gero reikės prašytis pas ponią Juditą (vok. Frau Judit) į svečių namus „Zum Hirschen“ Oberimsingeno (vok. Oberrimsingen) miestelyje netoli Freiburgo.

6-7-8 dienos. Trijų dienų, kurias planuojame praleisti Freiburge, programa intensyvi ir turininga. Vieną dieną skiriame nuostabiam miestui Freiburgui, jo senamiesčiui bei parkams, vieną dieną skiriame išvykai į prie Bodeno ežero esantį miestą Konstancą (apie 124 km), apžiūrime ežero saloje esantį botanikos parką, vadinamą tiesiog gėlių sala (vok. Blumeninsel) bei pailsime prie ežero. Paskutinę dieną skiriame Freiburgo apylinkėms: netoliese esantiems Lioracho pilies griuvėsiams, Juodojo miško (Švarcvaldo) apylinkėms bei miesteliams.

9 diena. Atsibučiuojame su anūkėliais ir išvykstame link Fiuseno (vok. Füssen) (272,2 km). Netoliese šio miesto apžiūrime pačią gražiausią ir garsiausią pilį – Noišvanšteino (vok. Neuschwanstein) pilį. Po to sukame į šiaurę romantiškuoju Bavarijos keliu pro Augsburgą (108,4 km) link Viurcburgo (vok. Würzburg) (246,7 km). Pakeliui grožimės nuostabiais vaizdais, pilimis, miesteliais. Viurcburgo apylinkėse sustojame nakvynei.

10 diena. Išmiegoję ir pailsėję išvykstame į Bylefeldą (330,4 km), kur dar kartą aplankome vaikus.

11 diena. Išvykstame į Kylį (343,6 km) ir išplaukiame keltu namo į Klaipėdą.

12 diena. Mes jau namuose ir pradedame planuoti kelionę kitiems metams. Kaip čia nuvykus į Islandiją pas vidurinįjį sūnų. O gal iš Klaipėdos keltai pradės į Islandiją plaukioti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.