Dvi dienos Jūrmaloje – ką veikti?

Jeigu savo kelionei į Jūrmalą skiriate tik kelias dienas, rekomenduojame pasinaudoti trumpais patarimais, kurie tikrai nenuvils.

 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
 Visit Jurmala  nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 12:13 PM

!!! Norėdami sutaupyti laiko ir ramiai pailsėti, prieš atvykdami pasirinkite sau tinkamą nakvynės vietą Jūrmalos turizmo svetainės skiltyje „Kur apsistoti?“

1. Kaip ir tinka kiekvienam tikram keliautojui, norint sužinoti daugiau apie vietą, į kurią atvykote, apsilankykite Jūrmaloje Jūrmalos miesto muziejuje, kuriame skaitmeniniu būdu galima sužinoti apie kurorto istoriją ir jo plėtrą nuo XVIII a. iki šių dienų. Muziejus dirba trečiadieniais-sekmadieniais nuo 10.00 iki 17.00 val. adresu Tirgoņu g. 29.

2. Šiek tiek pasisėmus istorijos, beveik iš karto už kampo yra Jomas gatvė, kuri yra pagrindinė Jūrmalos „arterija“ – vieta, kur galima pasivaikščioti, apsipirkti, išgerti kavos arba papietauti. Jomas gatvė yra tik vieno kilometro, taigi ramaus pasivaikščiojimo metu, eidami Dzintarų kryptimi, išeisite į Dzintarų miško parką.

3. Dzintarų miško parke be pasivaikščiojimo, pasivažinėjimo riedučiais ir lankymosi apžvalgos bokšte, galima dar išmėginti savo jėgas nuotykių parke „Tarzanas“, kuriame galima apsilankyti nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d. Čia kliūčių trasos skirtos ir mažiesiems, ir dideliems. www.tarzans.lv/jurmala. Adresas: Lazdonas g.

4. Aktyviai praleidus laiką Dzintarų miško parke ir nuotykių parke „Tarzanas“, rekomenduojame traukti palei Dzintarų koncertų salę į paplūdimį. Eidami į paplūdimį Turaidas gatve, sukite į kairę, kur prasideda apšviestas medinis takas, einantis paplūdimiu link Majorių. Pamatę didelę metalinę skulptūrą – vėžliuką, būtinai nusifotografuokite ir eikite toliau. Vėžliukas yra prie pastato Jūras g. 23/25.

5. Kaip paskutinį dienos nuotykį rekomenduojame pasivaikščioti po Kemerių nacionalinį parką, kuriame šiuo metu galima pasirinkti tris takus – Didžiojo Kemerių raisto lieptas, vedantis pro pelkę, Dumbrajaus takas – kur vaikštant galima pamatyti drėgną mišką ir Sluokos ežero gamtos takas, vedantis palei ežerą. Čia galima stebėti paukščius iš apžvalgos bokšto. Šiai kelionei tikrai reikia skirti tris valandas.

Diena buvo ilga, kupina įvykių, taigi laikas vakarienei (restoraną arba kavinę patogu pasirinkti skiltyje „Kur pavalgyti?“) ir saldžiam miegui!

7. Labas rytas! Nauja diena ir laikas naujiems nuotykiams. Teigiamų emocijų pasisemti rekomenduojame „Lyvių Vandens parke“! Tai didžiausias Šiaurės Europoje uždaro tipo vandens parkas, kuris nepaliks abejingu nė vieno – nei suaugusiojo, nei vaiko. Vasarą be 11 000 m2 uždaros zonos atidaroma ir 7000 m2 ploto vasaros zona. Vandens parke galima pramogauti, išmėginant vandens atrakcionų vamzdžius, pailsėti pirtyse, sukūrinėse voniose, atsigerti povandeniniame bare, taip pat patirti aštrių emocijų šuolio metu į akvariumo baseiną iš trečio į antrą aukštą. Vandens parkui aplankyti rekomenduojame skirti bent 4 valandas. www.akvaparks.lv Adresas: Viestura g. 24.

8. Po aktyvių nuotykių vandens šalyje verta nuvykti į Jūrmalos rytus, kur yra Jūrmalos muziejus po atviru dangumi ir Ragakapos gamtos parkas. Čia galima sužinoti daugiau apie miesto istoriją tuo metu, kai jis buvo dar žvejų kaimas, o Ragakapos gamtos parko takais galima pasivaikščioti pušynu www.jbmuzejs.lv Adresas: Tīklu g. 1a.

9. Taip aktyviai praleidus rytą tikrai reikia pagalvoti apie pietus („Kur pavalgyti?“), po kurių galima skirti laiko susipažinimui su Latvijos žymiausios poetės Aspazijos gyvenimo vagomis. Aspazijos namuose galima ne tik pamatyti autentiškus praėjusio amžiaus pirmos pusės interjerus ir buities daiktus, bet projekcijos hologramas ir pažaisti interaktyvius žaidimus. Adresas: Z. Meierovica prospektas 18/20.

10. Šalia Aspazijos namų yra menų stotelė „Dubulti“, kurioje galima apžiūrėti šiuolaikinio meno parodas. Menų stotelė „Dubulti“ – tai unikali šiuolaikinio meno platforma Jūrmaloje. 1977 metais projektuotas pastatas Latvijos Geležinkelio dėka nuo 2015 metų vykdo dvi funkcijas – tai traukinių stotis ir parodų salė. Iki birželio 4 d. Čia galima apžiūrėti parodą „Studentų dienoraščiai. Skulptoriai“, kur pristatomi studentų darbai. Adresas: geležinkelio stotis „Dubulti“.

11. Kad dienos pabaiga būtų atpalaiduojanti ir švelni, pasimėgaukite viso kūno masažu kuriame nors iš Jūrmalos SPA centrų. Po masažo arba bet kurios kitos iš, mažiausiai, 400 skirtingų procedūrų kuriame nors SPA centre, galima pasirinkti, ar važiuoti namo, ar dar pratęsti poilsį ir likti čia dar vienai puikiai dienai! Pasirinkdami likti, drąsiai ieškokite idėjų poilsiui arba Jūrmalos turizmo tinklalapyje www.visitjurmala.lv, arba Jūrmalos turizmo informacijos centre Lienes g. 5. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.