Nežinote kur atostogauti? Pateikiame 10 populiariausių atostogų krypčių

Kelionių tinklalapis „TripAdvisor“, kurio patarimais naudojasi milijonai keliautojų, išrinko populiariausias ir labiausiai žmonių rekomenduojamas vietas, kurias vertėtų aplankyti 2017-aisiais. Pateikiame geriausių krypčių dešimtuką.

 Jamaika.
 Jamaika.
 Balis.
 Balis.
 Londonas.
 Londonas.
 Niujorkas.
 Niujorkas.
 Kreta.
 Kreta.
 Siem Reapas.
 Siem Reapas.
 Puketas.
 Puketas.
 Hoi Anas.
 Hoi Anas.
 Hoi Anas.
 Hoi Anas.
 Marakešas.
 Marakešas.
 Dubajus.
 Dubajus.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jun 9, 2017, 5:42 PM

 

1. Balis. Ši Indonezijos sala ne veltui vadinama rojumi – čia iš tiesų jautiesi lyg sapne. Saulė, baltas smėlis, egzotiški gyvūnai, kuriuos galima išvysti nardant koralų rifuose, ir spalvingos Antrojo pasaulinio karo laivo nuolaužos. Ant kranto poilsiautojų laukia džiunglės, visur lakstančios išdykėlės beždžionės ir akmeninės šventyklos. Salos kultūros sostinė Ubudas, apsuptas ryžių terasų, – vienas labiausiai turistų mėgstamų miestų. Kad ir kur vyktumėte Balyje, visur pasijusite lyg atviruke.

2. Londonas. Didžiosios Britanijos sostinė traukia ne tik geru uždarbiu, bet ir savo istorija bei įspūdinga architektūra. Šiame didmiestyje puikiai dera istorija, menas, mada, maistas. Tobulą dieną čia gali praleisti bet kokio skonio poilsiautojas: kultūros gerbėjus traukia nuostabi „Tate Modern“ galerija ir Karališkoji opera, mados sekėjai puikiai jausis Oksfordo gatvėje. O kur dar angliška arbata, tradicinis „fish and chips“, muzikos parduotuvės, knygynai ir, žinoma, legendinis Šerloko Holmso muziejus (Beikerio g. 221B).

3. Niujorkas. Perprasti Niujorko per vienas atostogas tiesiog neįmanoma. Tačiau pradėti nuo ko nors reikia, todėl turite pamatyti „Empire State Building“, Laisvės statulą, Centrinį parką, Metropoliteno muziejų. O toliau tiesiog eikite ir mėgaukitės, užsukite į kokį nors vienuolyną ar miesto biblioteką. Nepraleiskite bohemiškų parduotuvėlių Vest Vilidžo ra-jone, būtinai pavakarieniaukite Aukštutiniame Vestsaide. Šurmuliuojantis turgus Didžiajame centriniame terminale leis pajusti kone viską, ką gali pasiūlyti šis miestas.

4. Kreta. Ši Graikijos sala tikrai turi ką pasiūlyti atvykėliui, juk čia gimė ne tik abu Olimpijos dievai, bet ir modernioji civilizacija. Kreta yra tikras Viduržemio jūros perlas. Sala garsi ne tik įspūdinga architektūra, bet ir nuostabia mitologine istorija, o tai atsispindi ir pramogose, ir pažintinėse vietose. Mėgaukitės puikiomis emocijomis ir užburiančia aplinka vaikštinėdami Chanijos prieplauka ar apžiūrinėdami Retimno apylinkėse esančias tvirtoves ir vienuolynus. Dėmesio vertas ir Idos kalnas, kurio urve, kaip sakoma, gimė pats Dzeusas.

5. Siem Reapas. Šis Kambodžos miestas garsėja neįtikėtino grožio saulėtekiais, kurie įspūdingai nuspalvina didžiulį hinduistų šventyklos kompleksą Ankor Vatą. Tai vienas didžiausių religinių kompleksų pasaulyje, įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Šis XII amžiaus statinys tikrai yra pagrindinė priežastis aplankyti Siem Reapą. Istoriniame Kambodžos mieste susipažinsite su istorija, o derėtis išmoksite naktiniame turguje. Aplankykite vietos barus, paragaukite maisto iš vietos kioskų, neaplenkite ir parduotuvių.

6.Puketas. Didžiausia Tailando sala kaip magnetas traukia paplūdimių gerbėjus ir rimtus nardymo entuziastus. Mėlynos lagūnos, oranžiniai saulėlydžiai sukuria svajoklių ir romantikų rojų, o atostogos čia gali atrodyti tarsi ne iš realybės. Čia labai išplėtotas vandens sportas – tai viena populiariausių pramogų. Jei saulė atsibos, Pukete galima mėgautis didžiuliais okeanariumais, sodais ir budistų šventyklomis.

7. Jamaika. Ši Karibų jūros sala ir valstybė traukia visus, kurie mėgsta tobulus paplūdimius ir nuotykius. Medienos ir vandens žeme vadinama sala garsėja puikiais pėsčiųjų žygiais ir galimybe stebėti paukščius. Istorijos gerbėjai peno ras Trelonio mieste, o regio aistruoliai ir šokio entuziastai pamėgs autentiškus muzikos klubus sostinėje Kingstone. Montego Bėjaus paplūdimys yra puikus mėgstantiems nardyti su vamzdeliu ir parduotuvių maniakams, o Ocho Riose dings visas stresas – čia visada dvelkia ramybe.

8. Hoi Anas. Šis miestas Vidurio Vietname, Pietų Kinijos jūros pakrantėje, garsus savo istorinėmis vertybėmis ir paveldu. XV–XIX amžiais čia buvo svarbiausias Pietų Azijos uostas, o dabar tai itin turistų mėgstama vieta. Kiekvieną mėnesį čia vyksta nepakartojami šviesų festivaliai, kurių metu prekiaujama tradiciniais spalvotais žibintais. Verta pamatyti Japoniškąjį tiltą ir Quan Congo šventyklą. Leiskite miesto siuvėjams pademonstruoti, ką jie sugeba, – maloniai nustebsite.

9. Marakešas. Šis Raudonuoju vadinamas Maroko miestas yra magiška vieta, užburianti turgumi, sodais, pilimis ir mečetėmis. Medinoje praleiskite mažiausiai dieną, o ramybę raskite Majorelle’io botanikos sode ar apžiūrinėdami kurią nors iš miesto istorinių mečečių (įdomu tai, kad jei nesate musulmonas, į mečetę net negalėsite kelti kojos – tai griežtai draudžiama).

10. Dubajus. Didžiausias Jungtinių Arabų Emyratų mies-tas kviečia šalia pajusti ir kultūros bei istorijos dvelksmą, ir moderniausius ritmus, nuotykius, pramogas, aplankyti didžiulius prekybos centrus. Dubajuje pasistenkite pakliūti į operos spektaklį, miestą apžiūrėkite nuo aukščiausio pa-saulyje dangoraižio „Burj Khalifa“. Virš dykumos kopų galite paskraidyti oro balionu, o nuotykių patirti nardydami Džumeiros Palmėje – vienoje iš trijų dirbtinai supiltų Palmių salų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.