Patarimai jaunimui: kokius Europos kurortus rinktis pašėlusioms atostogoms?

Todėl siūlome paskaityti apie penkis Europos kurortus, kurie puikiai tinka įsimintinoms atostogoms. Dienomis galėsite lepintis saule, maudynėmis jūroje ar baseine bei skaniu maistu, o vakarais (ar net per visą naktį) šėlti geriausiuose klubuose. Būtent to jums ir reikia? Paskaitykite šį straipsnį ir kartu su draugais išsirinkite patraukliausią atostogų kryptį. 

 Agia Napa.<br> Schuterstock nuotr.
 Agia Napa.<br> Schuterstock nuotr.
 Mikono sala.<br> Schuterstock nuotr.
 Mikono sala.<br> Schuterstock nuotr.
 Ibiza.<br> Schuterstock nuotr.
 Ibiza.<br> Schuterstock nuotr.
 Pago sala.<br> Schuterstock nuotr.
 Pago sala.<br> Schuterstock nuotr.
 Maljorka.<br> Schuterstock nuotr.
 Maljorka.<br> Schuterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 11:40 AM

Todėl siūlome paskaityti apie penkis Europos kurortus, kurie puikiai tinka įsimintinoms atostogoms. Dienomis galėsite lepintis saule, maudynėmis jūroje ar baseine bei skaniu maistu, o vakarais (ar net per visą naktį) šėlti geriausiuose klubuose. Būtent to jums ir reikia? Paskaitykite šį straipsnį ir kartu su draugais išsirinkite patraukliausią atostogų kryptį. 


1. Agia Napa, Kipras


Agia Napa (Ayia Napa) – kurortas, esantis Kipro salos pietryčiuose. Tai vienas iš populiariausių šalies kurortų, kuriame gyvenimas verda visą parą! Įsivaizduokite: iš ryto, jaukiame viešbutyje mėgaujatės skaniais pusryčiais. Po to keliaujate į auksinio smėlio paplūdimį, ten, kartu su draugais, deginatės, maudotės, galbūt sužaidžiate kelias paplūdimio tinklinio partijas. Popiet visi kartu vykstate į vieną iš Agia Napos įžymybių – vandens pramogų parką, kuris sukurtas pagal Senovės Graikijos istorinius ir mitologinius siužetus. O vakare, nusiprausę ir pasipuošę, keliaujate į miestelio centrą, kuriame pulsuoja naktinio gyvenimo ritmas: čia įsikūrę begalė barų, kavinių, restoranų, naktinių klubų, o šurmulys nenutyla iki pat aušros. Jaunimas į šį kurortą plūsta iš viso pasaulio. Galbūt ir jūs šią vasarą nuvykite į saulėtąjį Kiprą? 

2. Mikono sala, Graikija


Atostogos Graikijoje jums asocijuojasi su Antikinės kultūros pažinimu bei ramiu poilsiu paplūdimyje užkandžiaujant sūriais ir vynuogėmis? Viskas priklauso nuo to, kurioje saloje nuspręsite atostogauti! Jeigu atostogų metu norite suderinti pasyvų poilsį paplūdimyje su naktinėmis šėlionėmis klubuose, siūlome keliauti į Mikono salą! Ji – nedidukė, vos 105,2 kvadratinių kilometrų. Sala garsėja ne tik pasakiško grožio smėlio paplūdimiais, aukščiausio lygio paslaugų sektoriumi, tačiau taip pat puikiais vakarėliais. Į Mikono salą plūsta itin stilingi, madingi ir sėkmingi jauni žmonės, kurie vertina kokybiškas linksmybes bei profesionaliai suorganizuotus vakarėlius.


Tikriausiai nieko nenustebinsime į šį sąrašą įtraukę Ibizos salą, mat apie čia vykstančius vakarėlius sklando legendos. Daugelis pabuvojusių Ibizoje teigia, jog ši sala – linksmybių sostinė. Naktiniai Ibizos klubai traukia savo didumu ir ekstravagancija. Čia siūloma daugiau nei vien tik muzika: kviečiami garsiausi pasaulio DJ-ai, kurių pasirodymai pritraukia tūkstančius tuo metu saloje viešinčių turistų. Ibizos klubai nė kiek nenusileidžia garsiausiems Europos klubams Londone, Paryžiuje ar Berlyne.


Visgi, privalome pridurti, jog ši sala gali didžiuotis ir pasakiško grožio gamta. Pasakiški kalnai, uolos, krištolo skaidrumo Viduržemio jūros vanduo – visa tai, drauge su neeiliniu naktiniu gyvenimu, sudaro tikrą atostogų komplektą, tiesa? 


Pagas – penkta pagal dydį Kroatijos sala, esanti Adrijos jūroje. Persikėlę į ją keltu galvosite, jog atsidūrėte dykynėje: augalija labai skurdi, o aplink nematyti nė gyvos dvasios. Visgi, taip atrodo tik šiaurės-rytinė jos dalis. Važiuojant tolyn, peizažas ima keistis ir galima pastebėti vis daugiau žalumos. Sala gali pasigirti nuostabiomis pakrantėmis, itin jaukiais paplūdimiais, daugybe urvų, įlankų, iškyšulių.

Vienas iš įspūdingiausių paplūdimių – Zrce – jau tapęs salos vizitine kortele. Klausiate, kodėl ją įtraukėme į šį sąrašą? Poilsis Pago saloje – naujasis mados klyksmas! Jei peržvelgsite DJ‘ų, kurie vasaros sezono metu atvyksta į šią salą koncertuoti, sąrašą – tikrai nustebsite, nes pamatyti jums puikiai žinomų pasaulinio garso atlikėjų. 


Dar vienas Ispanijos perlas – Maljorka. Šioje saloje, kaip ir visoje Ispanijoje, diena skirta lankytinų objektų apžiūrai bei maudynėmis ir saulės vonioms paplūdimyje. Na, o vakaras ir naktis – linksmybėms! Maljorka – nemaža, todėl natūraliai kyla klausimas, kurį šios salos kurortą pasirinkti, jei prioritetas – audringi vakarėliai. Rekomenduojame Magalufą. Tai itin judri kurortinė zona, kuri metai iš metų nepraranda savo populiarumo.

Klubai, teminiai vakarėliai, puikiausi dj‘ai, šokiai iki paryčių – toks yra Magalufas. O iš ryto jėgas atstatyti galėsite pasakiško grožio balto smėlio paplūdimiuose.  Visgi, vos ne visuose salos miesteliuose yra bent po kelis barus ir klubus, todėl jei nepavyktų apsistoti Magalufe, tikrai neverta nervintis. Maljorka - tikrai įspūdingo grožio sala, kurią rekomenduojame pasirinkti įsimintinoms vasaros atostogoms! 

Poilsinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.