Poilsis Bulgarijoje: kurį kurortą rinktis?

Bulgarija – vis labiau populiarėjanti atostogų kryptis. Tad jei svarstote apie atostogas Bulgarijoje, tikriausiai ieškote informacijos apie tai, kurie kurortai atitinka jūsų poreikius. „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai jums sudarė dešimties Bulgarijos kurortų sąrašą, kuriuos dažniausiai renkasi keliautojai iš Lietuvos. Tikimės, jog ši informacija bus naudinga ir padės apsispręsti, kur norėtumėte praleisti savo atostogas!

Bulgarijos kurortas Auksinės kopos.<br>Shutterstock nuotr.
Bulgarijos kurortas Auksinės kopos.<br>Shutterstock nuotr.
Saulėtas krantas.<br>Shutterstock nuotr.
Saulėtas krantas.<br>Shutterstock nuotr.
Obzoras.<br>Shutterstock nuotr.
Obzoras.<br>Shutterstock nuotr.
Šv. Konstantinas ir Elena.<br>Shutterstock nuotr.
Šv. Konstantinas ir Elena.<br>Shutterstock nuotr.
Pomorje kurortas.<br>Shutterstock nuotr.
Pomorje kurortas.<br>Shutterstock nuotr.
Šv. Vlasas.<br>Shutterstock nuotr.
Šv. Vlasas.<br>Shutterstock nuotr.
Elenite.<br>Shutterstock nuotr.
Elenite.<br>Shutterstock nuotr.
Albena.<br>Shutterstock nuotr.
Albena.<br>Shutterstock nuotr.
Balčikas.<br>Shutterstock nuotr.
Balčikas.<br>Shutterstock nuotr.
Nesebaras.<br>Shutterstock nuotr.
Nesebaras.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jul 11, 2017, 10:23 AM, atnaujinta Jul 11, 2017, 12:01 PM


Auksinės kopos

Auksinės kopos – pats didžiausias ir vienas iš populiariausių Juodosios jūros šiaurinės pakrantės kurortų. Jis įsikūręs nacionalinio parko teritorijoje ir yra pripažintas kaip itin švarus ir ekologiškas. Kurortui suteiktas Mėlynosios vėliavos apdovanojimas.

 

 


Tai – universalus kurortas. Čia yra gausybė įvairiausių viešbučių: tiek ekonominės klasės, tiek labai prabangių. Jei planuojate atostogauti su vaikais, siūlome išsirinkti aukštesnės klasės viešbutį, kuriame jūsų atžalos galės mėgautis įvairiomis pramogomis, baseinais, vandens kalneliais. Jei neketinate viešbutyje praleisti daug laiko, galime jus užtikrinti, jog miestelyje turistams siūloma iš tiesų daug pramogų. Na, o jei jums aktualios sveikatingumo procedūros, privalome paminėti, jog Auksinės kopos garsėja ir daugybe mineralinio vandens šaltinių, kurie puikiai panaudojami SPA centruose. Auksinės kopos – judrus kurortas, todėl jei norite linksmybių, jis jums puikiai tiks! Na, o jei norite ramesnio poilsio, rinkitės viešbučius, kurie yra miestelio pakraštyje.

Saulėtas krantas


Pietuose – Juodoji jūra, šiaurėje – Stara Platinos kalnų masyvas. Toks, nepaprastos gamtos apsuptas, yra Saulėtojo kranto kurortas. Taip pat, kaip ir Auksinės kopos, šis kurortas turi Mėlynosios vėliavos apdovanojimą, todėl galite būti tikri, jog paplūdimiai čia švarūs ir puikiai prižiūrėti.


Šis kurortas – ideali vieta tiems, kurie nori ne tik pailsėti, tačiau ir pramogauti! Saulėtame krante yra daugiau nei 300 restoranų ir tavernų, įvairiausių užeigų, naktinių klubų, barų, diskotekų. Kurortas vis plečiasi, kasmet čia atsidaro vis naujų viešbučių ir pasilinksminimo vietų. Saulėtąjį krantą rekomenduojame rinktis ir vandens sporto entuziastams: čia rasite jachtininkų klubų, burlaivių, burlenčių, vandens slidžių, greitaeigių katerių, sklandytuvų, vandens parašiutų ir kt.

 

Obzoras


Turistai, kurie keliauja atostogauti į Bulgarijos kurortus, skrenda į du oro uostus: Varną arba Burgasą. Kurortas, kuris įsikūręs beveik pusiaukelėje tarp jų abiejų – Obzoras. Tai – nedidelis miestelis, kuris unikalus dėl kelių priežasčių. Pirmiausia – dėl gražaus smėlio paplūdimio, nuo kurios atsiveria pasakiškas peizažas į Juodąją jūrą. Jūra šioje vietoje rami ir skaidri. Kita priežastis ta, jog Obzoras – jaukus ir stilingas miestas. Čia galima atrasti elegantiškų parduotuvių, įmantrių restoranų, alternatyvių pasilinksminimo vietų. Kurortas siūlo ir daug rekreacinių paslaugų studentams: čia yra futbolo aikštė, sporto aikštelės, teniso kortai. Graži gamta, puikūs paplūdimiai, elegantiškas miestelis – ko daugiau reikia puikioms atostogoms?

Šv. Konstantinas ir Elena

Vienas seniausių Bulgarijos Juodosios pakrantės kurortų – Šv. Konstantinas ir Elena. Ilgą laiką jis viliojo tuos turistus, kurie mėgsta poilsį sanatorijose, tačiau nuostabi gamta, kiparisų giraitės, kalnų oras, smėlio paplūdimiai, švari jūra ir graži įlanka po truputį ėmė traukti ir tuos poilsiautojus, kurie nori tiesiog smagiai praleisti laiką paplūdimyje. Po truputį imta statyti viešbučius. Šiandien, Šv. Konstantinas ir Elena – nedidelis kurortas, puikiai tinkantis šeimų poilsiui su mažais vaikais. Beje, kaip ir Auksinės kopos, taip ir Šv. Konstantinas ir Elenas gali pasigirti požeminiais mineraliniais vandenimis. Jie kyla iš dviejų kilometrų gylio, o vandens temperatūra pasiekia net 48 laipsnius šilumos!

 


Pomorjė


Jei nemėgstate didelių turistų srautų, o savo atostogų metu norite ramybės – rekomenduojame rinktis Pomorjė kurortą. Patys bulgarai šį miestelį vadina aristokratišku, mat jis labai jaukus, pasižymi simpatiška architektūra. Įdomu tai, jog iš vienos pusės kurortą supą Juodoji jūra, o iš kitos – druskingi ežerai. Šiaurinėje miestelio dalyje tyvuliuoja gražus Pomorjė ežeras, kuris garsus dėl savo gydomojo purvo.
Dar vienas įdomus faktas apie Pomorjė kurortą tas, jog daugumos jo paplūdimių smėlis – beveik juodos spalvos, mat jame gausu geležies. Šis smėlis naudojamas įvairiausioms gydomosioms procedūroms. Pomorjė, dėl išskirtinės ekologinės švaros, yra įvertinas Mėlynosios vėliavos sertifikatu.  

Šv. Vlasas


Vienas iš naujausių Bulgarijos kurortų – Šv. Vlasas. Tai ramybės oazė, kuri pastaraisiais metais pradėjo labai stipriai plėstis. Oras čia itin tyras, aplink kalnai, kurie nusileidžia beveik iki pat pakrantės ir sukuria nuostabų peizažą ir jaukią atmosferą. Miestelyje yra trys paplūdimiai, kurie bendrai sudaro 1,5 kilometrų ilgio ruožą.
Kurorte yra ir didžiausia Bulgarijos jachtų prieplauka, kuria miestiečiai labai didžiuojasi. Čia galima išsinuomoti jachtą ir ja pasiplaukioti. Šv. Vlaso kurortą rekomenduojame šeimoms su vaikais!


Elenitė


Dar vienas nedidukas kurortas, kuris patiks tiems, kurie nori pailsėti nuo šurmulio ir įkyrėjusios rutinos – Elenitė. Jaukiame, pasislėpusiame kalnų papėdėje, kurorte yra prabangių šiuolaikinių viešbučių, SPA centrų, nedidelių restoranėlių. Čia negirdėsite naktinių klubų griausmo, barų šurmulio. Paplūdimio ilgis – vienas kilometras, tad jame visada atrasite vietos ramiam poilsiui. Gaivus oras, spygliuočių miškai ir gražus smėlio paplūdimys – puikus derinys tiems, kurie nori ramaus poilsio.


Albena


Atostogų su vaikais metu, svajojate apie paplūdimį, kuris būtų seklus, tam, jog galėtumėte būti ramūs, jog vaikai, maudydamiesi palei krantą, nenuklys per giliai. Jei taip, tada siūlome vykti į Albenos kurortą. Gražaus nacionalinio parko apsupty esantis kurortinis kompleksas gali pasigirti labai gražia Juodosios jūros pakrante. Šis kurortas taip pat turi Mėlynosios vėliavos sertifikatą, tad galite būti ramūs – paplūdimys švarus ir prižiūrimas. Kaip ir daugelis Bulgarijos kurortų, taip ir Albena siūlo keliautojams SPA procedūras.


Balčikas

Visai netoliese Albenos kurorto, vos už 7 kilometrų, yra dar vienas puikus miestelis – Balčikas. Tai vienas gražiausių Juodosios jūros pakrantės miestų, buvusi graikų kolonija. Jei savo atostogų metu norite ne tik mėgautis poilsiu paplūdimyje, siūlome vykti į šį miestelį! Aplankykite jame esančią Rumunijos karalienės Marijos rezidenciją, kuri turi įspūdingo dydžio botanikos sodą, kuriame yra daugiau nei 3000 augalų rūšių! Taip pat šiame miestelyje yra etnografinis muziejus, tad jei norite sužinoti įdomybių apie autentiškus bulgarų tautos amatus, jų tradicijas, papročius bei virtuvę – rekomenduojame apsilankyti.


Nesebaras


Puikus kurortinis miestelis, įsikūręs nedidelėje salelėje, kuri su žemynine šalies dalimi sujungta tiltu, – Nesebaras. Turistus jis traukia dėl dviejų dalykų: istorinio senamiesčio ir nepaprasto grožio paplūdimių. 1983 metais Nesebaro senamiestis įtrauktas į UNESCO saugomų paminklų sąrašą. Teigiama, jog šis miestas – vienas seniausių Europoje. Ilgainiui Nesebaras tapo graikų kolonija, jis klestėjo helenistinės Romos ir Bizantijos laikais.


Jeigu nuspręsite atostogauti Nesebare, pasivaikščiokite nuostabiomis senamiesčio gatvelėmis. O po to, mėgaukitės plačiais smėlio paplūdimiais. Norime paminėti, jog miestelyje įkurta šeimos poilsiui skirta viešbučių zona, iš kurios pasiekti miesto centrą labai patogu viešuoju transportu.


Poilsinių kelionių į Bulgariją specialistai – kelioniuakademija.lt

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.