Egzotiškas poilsis Balio saloje: nuo nepaprasto grožio paplūdimių iki tankių atogrąžų miškų

Kasmet vis daugiau lietuvių renkasi egzotines atostogas Balio saloje. Gundo nepažinta kultūra, puikus klimatas, gražūs paplūdimiai, tankūs atogrąžų miškai bei pagarbus vietinių gyventojų požiūris į turistus, aukštas paslaugų lygis.

 Ryžių terasos.
 Ryžių terasos.
 Ubudas.
 Ubudas.
 Džiunglės.
 Džiunglės.
 Safaris.
 Safaris.
Ulun Danu šventykla. 
Ulun Danu šventykla. 
 Baturo ugnikalnis.
 Baturo ugnikalnis.
Paplūdimys. 
Paplūdimys. 
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 31, 2017, 8:17 AM

Saloje tiek įdomybių, jog savaitės čia tikrai neužteks! „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai rekomenduoja į Balį vykti bent jau dešimčiai dienų. O tam, jog netektų sukti galvos, ką čia nuveikus, štai jums aštuoni puikūs patarimai! 


Pasigrožėkite ryžių terasomis


Viena iš Balio įžymybių – ryžių terasos, kurių, lankantis šioje saloje, būtų nuodėmė neaplankyti. Tai vieta, kurioje liksite priblokšti žmogaus darbo ir gamtos vienovės! Ryžių laukai čia išsidėstę terasomis aukštyn ir atrodo tarsi laiptai. O žalia spalva tiesiog akina! 
Bene įspūdingiausios ryžių terasos išsidėsčiusios aplink Ubudo miestą. Jį, be jokių abejonių, taip pat būtina aplankyti. Tačiau tai – jau kitas mūsų sąrašo punktas. 

Aplankykite Ubudo miestą


Kaip jau aptarėme, Ubudo miestas yra apsuptas nepaprasto grožio ryžių terasų. Vis dėlto, ne tik miesto pakraštys, tačiau ir centrinė jo dalis tikrai verta dėmesio! Keliautojai pripažįsta, jog Ubudas – Balio kultūrinio turizmo erdvė. Mieste gausu šventyklų, vyksta šokių ir muzikos festivaliai. Čia rasite begalę parduotuvėlių, kavinių, restoranų ir įvairiausių pramogų. 


Leiskitės į turą po atogrąžų džiungles


Nors daugelis keliautojų į Balį vyksta dėl gražių paplūdimių, mes jums rekomenduojame patyrinėti visą salą! Esame tikri, jog Balio viduryje esantys atogrąžų miškai tikrai jus nustebins. Keliautojams siūlomi turai, kurių metu einama pėsčiomis kalnų keliais ir mėgaujamasi stulbinančiu kraštovaizdžiu, džiunglių garsais. Galite būti tikri, jog tokio turo metu pamatysite egzotinių paukščių, o jei labai pasiseks ir džiunglėse gyvenančių žinduolių! Nepaprasta patirtis! 


Drauge su vaikais pasimėgaukite safariu


Planuojantiems kelionę į egzotinę šalį, vienas iš aktualiausių klausimų – ar kryptis tinkama keliauti su vaikais. Balio sala – puikiai tiks kelionei su vaiku. Žinoma, reikia įvertinti patį kelionės maršrutą ir pasirinkti tokias pramogas, kurios patiktų tiek tėvams, tiek vaikams.

Viena iš jų – Balio safaris. Tai įspūdingas parkas, kuriame gyvena daugiau nei 60 rūšių egzotinių gyvūnų. Ekskursijos metu jūs pamatysite tingius liūtus, riaumojančius tigrus, galėsite grožėtis zebrų kaimenėmis, ramiai nusiteikusiais kupranugariais ar ausimis besivėduojančiais drambliai. Šis safaris tikrai sužavės tiek jus, tiek jūsų mažuosius! 


Aplankykite nepaprastas Balio šventyklas


Lankydamiesi Balio saloje jausitės taip, tarsi atsidūrę filme apie Aziją. Kultūra čia iš tiesų kitokia nei pas mus. Tam, jog bent truputį susipažintumėte su Balio kultūra, tiesiog privalote aplankyti įspūdingąsias salos šventyklas. Jų čia tikrai nemažai, visgi galime išskirti kelias: 


Ulun Danu – šventykla, kurią drąsiai galime įvardinti kaip vieną iš pagrindinių Balio simbolių, mat jos nuotrauka puikuojasi kone visuose kataloguose ir bukletuose, kuriuose pasakojama apie Balio salą. Ši, hinduizmo dievams dedikuota šventykla, stūkso ant ežero kranto, todėl atrodo iš tiesų įspūdingai! 


Dar viena šventykla, kurią derėtų aplankyti viešint Balyje – Tanah Lot. Ji stūkso ant uolos, kuri yra kiek tolėliau nuo jūros kranto, visgi, potvynio metu atrodo, jog šventykla plūduriuoja ant vandens. 


Šventyklų saloje – nemažai. Aplankykite bent kelias. Pažadame, jos paliks neišdildomą įspūdį. 


Plaukite plaustais


Jei esate iš tų keliautojų, kurie negali ramiai nusėdėti vienoje vietoje ir mėgsta aktyvų laisvalaikį, turime jums puikų pasiūlymą! Viešėdami Balio saloje leiskitės į įsimintiną kelionę plaustais. Turistams siūlomi žygiai žymiąja Ayung upe.

Trasų yra įvairių, tačiau bene populiariausios iš visų metu, siūloma įveikti net 25 upės slenksčius. Keliaudami galėsite grožėtis kriokliais, kanjonais, urvais, o taip pat regėsi įvairiausius laukinius gyvūnus ir paukščius, kurie gyvena atogrąžų miškuose. Beje, jei mėgstate fotografuoti, nepamirškite pasiimti ir savo fotoaparato.

Turo metu turistams duodami neperšlampami maišeliai, todėl jei elgsitės atsargiai, galėsite įamžinti nepaprastus vaizdus. Puiki pramoga Balio saloje!


Pasigrožėkite Baturo ugnikalnio panorama


Balio šiaurės rytinėje dalyje stūkso dar vienas gamtos perlas – Baturo ugnikalnis. Jis – iki šiol veikiantis, o per tūkstantmečius suformavo specifinį Balio salos kraštovaizdį. Ši salos dalis dažnai atrodo kiek mistiškai. Ugnikalnio viršūnė paskendusi rūke, o apačioje galima stebėti tyvuliuojantį ežerą bei sodrią žalumą: bambukų plantacijas, tropinius augalus, vaismedžius. 


Ugnikalnio aukštis siekia 1,7 kilometrus. Vietiniai tiki, jog ant jo kartais nusileidžia dievai. Neįtikėtino grožio gamtos kampelis, kurį nuoširdžiai rekomenduojame aplankyti viešint Balio saloje. 


Pasimėgaukite poilsiu paplūdimyje


Balyje tikrai gausu įvairių lankytinų objektų ir pramogų! Vis dėlto, rekomenduojame bent kelias dienas skirti ramiam poilsiui paplūdimyje, mėgaujantis saule, smėliu, krištolo skaidrumo vandeniu ir šviežiai spaustomis sultimis.

Klausiate, kokį Balio kurortą pasirinkti? 


Lovinos miestelis patiks tiems, kurie net ir poilsiaudami paplūdimyje nori egzotikos. Mat smėlis čia pilkos ar net juodos spalvos! Vanduo skaidrus, smaragdo mėlynumo, o kiek tolėliau nuo kranto galima pamatyti šokinėjančius delfinus. 


Kuta – judresnis kurortas, kuriame rasite daugiau turistų ir pramogautojų. Čia jus džiugins barų, restoranų, parduotuvių, naktinių klubų gausa. Paplūdimiai gali pasigirti auksiniu smėliu bei bangomis, todėl Kutos pakrantę renkasi banglenčių sporto entuziastai. 


Jei jums aktualu aukščiausia kokybė ir privatumas, rinkitės Nusa Dua kurortą, kuris garsus VIP klasės viešbučiais bei įstabaus grožio pakrante. O kurortas, idealiai tinkantis pradedantiems nardytojams – Sanur. Gero poilsio Balio saloje! 


Egzotinių kelionių į Balį specialistai – kelioniuakademija.lt 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.