Poilsinė kelionė į šypsenų šalimi vadinamą Tailandą: kurį kurortą pasirinkti?

Tūkstančio šypsenų šalis – taip vadinamas egzotiškasis Tailandas. Žmonės čia be galo draugiški, kraštovaizdis kerintis, šventyklos stebina unikaliais architektūriniais sprendimais. Tailandietiškos virtuvės patiekalai išbudina visus skonio receptorius, o plaukiojantys turgūs priverčia išsitraukti fotoaparatus ir fiksuoti spalvingas prekes bei autentišką atmosferą. 

  Puketas.
  Puketas.
 Samui sala.
 Samui sala.
 Krabi kurortas.
 Krabi kurortas.
 Koh Chang.
 Koh Chang.
 Pataja. 
 Pataja. 
Koh Lanta.
Koh Lanta.
 Phi Phi salos.
 Phi Phi salos.
 Koh Lipe.
 Koh Lipe.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 10:31 AM, atnaujinta Aug 7, 2017, 12:31 PM

Tailandas gali pasigirti ir nuostabiais kurortais. Gražūs smėlio paplūdimiai ir krištolo skaidrumo jūra – šalies vizitinė kortelė. Visgi, vieni kurortai labiau tinkami atostogoms su šeima, kiti – pašėlusiam poilsiui su draugų kompanija. Vieni patiks tiems, kurie nori leisti laiką ramiai, kiti sužavės tuos, kurie savo atostogų neįsivaizduoja be aktyvaus laisvalaikio. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai jums sudarė aštuonių Tailando kurortų sąrašą. Susipažinkite ir galbūt nuspręsite jau šį rudenį vykti į egzotiškąjį Tailandą pratęsti savo vasaros!

Puketas

Vienas iš populiariausių Tailando kurortų – Puketas. Čia puikiai išvystyta infrastruktūra, įsikūrę daug viešbučių, restoranų, kavinukių, klubų. Turistams siūloma labai daug pramogų. Jei vyksite į Puketą, rekomenduojame rinktis viešbutį vakarinėje salos dalyje, kuri gali pasigirti nepaprasto grožio balto smėlio paplūdimiais. Rytinėje salos dalyje priėjimas prie jūros yra akmenuotas. 

Esate nardymo entuziastas? Puketas – puikus atostogų pasirinkimas! Visai netoli nuo kranto rymo koraliniai rifai, o vos už 40 kilometrų yra vienos iš geriausių pasaulyje nardymo vietos – Similan ir Surin salynai. Beje, jei dvejojate, kuriuo metų laiku čia vykti, galime drąsiai teigti – bet kuriuo, oro temperatūra visus metus čia labai panaši. Oficialiai teigiama, jog birželio-spalio mėnesiai – lietingasis sezonas, visgi, net ir šiuo metu salą dažniau lepina saulė ir maloni šiluma nei lietus. 

Samui sala

Dar vienas Tailando kurortas, kuriame kasmet atostogauja turistai iš viso pasaulio – Samui sala. Už Puketą ši sala maždaug per pusę mažesnė, čia viešpatauja ramybė. Samui sala tikrai patiks tiems, kurie nori romantiškų atostogų. Palmių giraitės, balto smėlio paplūdimiai, drugelių parkas, orchidėjų sodai – skamba iš tiesų viliojančiai, tiesa? 

Geriausi salos paplūdimiai išsidėstę šiaurinėje ir rytinėje pakrantėse. Labai rekomenduojame nuvykti į Čavengo paplūdimį, kuris, mūsų nuomone, vienas žavingiausių saloje: palmės glaudžiasi prie pat jūros kranto, o auksinė paplūdimio juosta driekiasi beveik 4 kilometrus. Svajojate apie romantišką poilsį? Rekomenduojame Samui salą.

Savo atostogų metu norite grožėtis išskirtinai gražiu kraštovaizdžiu? Rinkitės poilsį Krabi regione. Kvapą gniaužianti gamta nepalieka abejingų: atogrąžų džiunglės, kriokliai, uolos, palmių pavėsiai ir balto smėlio juosta – tiesiog svaigina. 

Andamanų jūros pakrantėje esantis Krabi miestelis džiugina ne tik puikia gamta, tačiau taip pat ir nedideliais turgeliais, jaukiomis kavinėmis, nedidelėmis suvenyrų parduotuvėlėmis. Aplink Krabi, jūroje, yra daug nedidelių salelių, į kurias galima nuplaukti valtimis ir laiveliais. Įspūdingos vietos nardymui ir ilgi pasivaikščiojimai smėlio paplūdimiais – kas gali būti geriau? 

Koh Chang, arba kitaip – Kočango sala, išvertus į lietuvių kalbą reiškia „dramblių sala“. Įdomu tai, jog čia ne tik galima sutikti šių egzotiškų gyvūnų, tačiau net ir pati salos forma primena dramblio galvą! 

Koh Chang tikrai sužavės tuos, kurie savo atostogas nori praleisti laukinėje gamtoje. Įsivaizduokite: vaikštinėdami po salą atrandate paplūdimį, kuriame nėra nei vieno turisto. Tolumoje matote plūduriuojančias žvejų valteles, o įsitaisę palmės pavėsyje skaičiuojate ant smėlio besimėtančius kokosus. Galiausiai nusprendžiate išsimaudyti smaragdiniame vandenyje, o visą kūną tarsi užlieja palaimos jausmas. 

Norime paminėti, kad saloje taip pat yra krioklių, vešlių džiunglių. Atostogaudami Koh Chang saloje pasivaikščiokite po atogrąžų miškus, apsilankykite miesteliuose, kuriuose vietiniai jus tikrai pavaišins egzotiškais vaisias. Rojus žemėje. 

Vienas žymiausių Tailando kurortų – Pataja – sužavės tuos, kurie atostogų metu nori ne tik poilsio prie jūros, tačiau taip pat ir pramogų bei pašėlusio naktinio gyvenimo! Kasmet į Patają atkeliauja daug jaunimo, kurie dienomis mėgaujasi paplūdimiais, o vakarais pasineria į pramogų sūkurį. 

Jei savo atostogų metu norite laiką leisti kuo produktyviau, skubame pasakyti, jog Patajos kurorte ir aplink jį yra daug lankytinų objektų: Didžiojo Budos kalnas ir Vat Kaofrabato šventykla, dramblių ferma, tigrų zoologijos sodas, krokodilų ferma, milijonus metų skaičiuojantis akmenų parkas ir kt. Tad Patają rekomenduojame rinktis tiems, kuriems ramybė nėra prioritetas, o atostogų metu svarbu suderinti maudynes, lankytinų objektų lankymą ir pašėlusias pramogas.

Dar vienas puikus pasirinkimas norintiems ramaus poilsio Tailande – Koh Lanta Yai sala. Ji tikrai sužavės keliautojus, ieškančius atokių paplūdimių, turistų nesugadintos gamtos: didelių kalnų, džiunglių. Visgi, negalima sakyti, jog šioje saloje nėra civilizacijos. Čia atrasite jaukių restoranų, kuriuose privalote paskanauti šviežių jūros gėrybių! Saloje, kaip ir visame Tailande, yra masažo salonų, tad jei norite atsipalaiduoti, rekomenduojame užsukti! Beje, dar vienas įdomus faktas apie šią salą: čia yra unikalus senamiestis, o pusė jo – pastatyta ant vandens. Atrodo iš tiesų žavingai!

Nepaprasto grožio paplūdimiai ir be galo daug žmonių – tokios yra Phi Phi salyno salos (jos yra dvi). Klausiate, kodėl čia atklysta tiek daug turistų? Atsakymas jus gali nustebinti: šiose salose buvo filmuotas garsusis filmas „Paplūdimys“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Leonardo DiCaprio. Filmas taip išpopuliarino kurortą, jog turistų čia iš tiesų labai daug.

 Vis dėlto, jeigu jums žmonių gausa jums nėra problema, rekomenduojame atostogauti Phi Phi salose, mat jūsų laukia iš tiesų kokybiškas poilsis. Salose daug viešbučių, restoranų, SPA centrų, klubų ir barų. Aukšto lygio paslaugų ir unikalaus kraštovaizdžio darna. 

Norite pajusti, ką reiškia žodis „tropikai“? Keliaukite į mažutę Tailando salą – Koh Lipe. Čia jus nustebins nepaprastas kraštovaizdis, puikūs balto smėlio paplūdimiai. Vis dėlto, daug ramybės nesitikėkite. Nors sala ir nedidukė, naktinis gyvenimas čia verda. Turistams siūloma daugybė pramogų, gausu restoranų ir nedidelių bariukų.

Saloje yra trys pagrindiniai paplūdimiai, kurių pašonėje suręsta daug modernių namelių. Tad jei jūsų svajonė atsibudus ryte pažvelgti į jūrą – rekomenduojame. 

 


Egzotinių kelionių į Tailandą specialistai – kelioniuakademija.lt 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.