Poilsinės žiemos kryptys: kurią pasirinkti?

Nors vasara dar nesibaigė, nemaža dalis keliautojų jau gūžčioja pečiais: kur atostogauti šaltojo sezono metu? Iš anksto suplanuotos atostogos bent truputį padeda grįžti į darbo ritmą, mat žinojimas, jog yra ko laukti – psichologiškai palengvina rutiną. Jei negalite sau leisti vykti į egzotiškus kraštus, kuriuose ištisus metus karaliauja vasariški orai, tikriausiai svarstote, ar įmanoma šaltojo sezono metu įsigyti poilsines atostogas, kurių kaina būtų prieinama. „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai jums sako – tikrai įmanoma! Štai sąrašas krypčių, kurias žiemos sezono metu renkasi keliautojai iš Lietuvos.

Tenerifė.<br>Shutterstock nuotr.
Tenerifė.<br>Shutterstock nuotr.
Furteventura.<br>Shutterstock nuotr.
Furteventura.<br>Shutterstock nuotr.
Dubajus.<br>Shutterstock nuotr.
Dubajus.<br>Shutterstock nuotr.
Sardza.<br>Shutterstock nuotr.
Sardza.<br>Shutterstock nuotr.
Hurgada.<br>Shutterstock nuotr.
Hurgada.<br>Shutterstock nuotr.
Šarm El Šeichas. <br>Shutterstock nuotr.
Šarm El Šeichas. <br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 14, 2017, 11:29 AM


Tenerifė


Tikriausiai jau esate girdėję, kad Tenerifė – amžino pavasario sala. Ir tai tikrų tikriausiai tiesa! Nuvykę į šią Kanarų salą vėlyvą rudenį ar žiemą neturėtumėte tikėtis vasariško karščio, tačiau užsidėjus lengvą megztuką ar švarkelį jūs jausitės komfortabiliai.
Jei savo žiemos atostogų metu svajojate apie maudynes – tai ne problema. Ekstremalesni keliautojai arba tie, kurie nebijo vėsesnio vandens, šoka į Atlanto vandenyną. Na, o jeigu mėgstate plaukioti tik šiltame vandenyje, turėtume atidžiai išsirinkti viešbutį, mat dauguma jų turi šildomus baseinus. Reikia tik pasidomėti prieš užsisakant.
Tenerifės kraštovaizdis įspūdingas visus metus. Vaikščiokite juodo smėlio paplūdimiais, užkopkite į salos simboliu vadinimą Teidės ugnikalnį, apžiūrėkite seniausią pasaulyje drakonmedį ir būtinai nuvykite į Loro parką – didžiulį zoologijos sodą, kuris, pasak TripAdvisor tinklalapio komentatorių – geriausiais visoje Europoje.

Puikios žiemos atostogos – garantuotos!


Kaip ir Tenerifėje, taip ir Fuerteventūroje pavasariški orai tvyro visus metus! Tad net ir žiemą čia galima tikėtis apie 20 laipsnių šilumos. Fuerteventūra – kalnuota sala, ji vulkaninės kilmės, o salos reljefas atrodo tarsi Marso paviršius. Juodo smėlio paplūdimių čia nėra, tačiau keliautojus džiugina balto ir auksinio smėlio paplūdimių juostos.
Jau minėjome, kad vykstant atostogauti į Tenerifę žiemos sezono metu, patartina užsisakyti viešbutį, turintį šildomą baseiną. Ta pati sąlyga galioja ir atostogaujant Fuerteventūroje. Visgi, esame tikri, kad nuvykę į šią nepaprasto grožio salą tikrai nenorėsi visą laiką sėdėti viešbutyje. Todėl rekomenduojame aplankyti keletą įdomių lankytinų objektų: Druskos muziejus siūlo nemokamus turus, kurių metu parodomas druskų išgavimo iš vandenyno procesas. Corralejo gamtos parke lūkuriuoja didžiausios smėlio kopos visame Kanarų salyne. Antigua vėjo malūnų amatų centre galima susipažinti su tradiciniais salos menais ir amatais. Ir tai tikrai ne viskas! Todėl esame tikri, jog Fuerteventūra – puikus pasirinkimas šaltojo sezono atostogoms.

Dubajus

Vis dėlto, ne visi keliautojai nori pavasariškos šilumos. Kai kurie ištrūkę iš niūraus lietuviško rudens nori pajusti vasarišką karštį. Jei tai ir jūsų troškimas, rekomenduojame vykti į Jungtinius Arabų Emyratus. Dubajus – be galo kosmopolitiškas miestas. Tai bene populiariausia kurortinė vieta ne tik JAE, tačiau ir visuose Artimuosiuose Rytuose. Keliautojus Dubajus vilioja visus metus saulėtu dangumi, nuostabiais paplūdimiais, šilta jūra, aukščiausio lygio aptarnavimu, pramogų gausa, šiuolaikišku požiūriu į turistus bei neįtikėtina prekių pasiūla tiek turguose, tiek vietiniuose prekybos centruose.
Jei planuojate atostogauti Dubajuje spalio ar lapkričio mėnesiais, galite tikėtis, jog termometro stulpelis bus pašokęs iki 30 laipsnių šilumos. Žiemos mėnesiais kiek vėsiau, tačiau dienos temperatūra beveik niekada nenusileidžia žemiau 23 laipsnių šilumos. Žinoma, naktys kiek vėsesnės, tačiau juk tai tikrai ne problema, tiesa?

Šardža


Dar vienas JAE kurortas, į kurį kasmet keliauja daug poilsiautojų iš viso pasaulio – Šardža. Tai – trečias pagal dydį Emyratas, kuris vienintelis yra išsidėstęs prie dviejų pakrančių: Persijos įlankos pakrantės, prie kurios ir įsikūrusi Emyrato sostinė – Šardža, bei Indijos vandenyno pakrantės.
Emyratas tikrai nemažas, visgi, mes jums rekomenduojame vykti į Šardžos miestą arba kurortinius miestelius aplink jį, mat paplūdimiai čia tikrai kur kas geresni! Palei Persijos įlanką driekiasi net 16 kilometrų balto smėlio paplūdimių juosta, o vanduo stebina krištoliniu skaidrumu! Pats Šardžos miestas jus sužavės judrumu, dangoraižiais, muziejais, arabiško stiliaus pastatais, mečetėmis.


Hurgada


Dar viena šalis, puikiai tinkama įsimintinoms poilsinėms atostogoms žiemos sezono metu – Egiptas! Vienas iš populiariausių šios šalies kurortų – Hurgada. Klimatas čia palankus atostogauti visus metus.  Žemas drėgmės lygis bei nuolatinis brizas nuo jūros daro stebuklus – karštis čia lengvai pakeliamas.


Spalį Hurgadoje dar tikrai karšta. Nors naktys po truputį darosi vėsesnės, dienomis tikrai sulauksite daugiau nei 30 laipsnių šilumos. Panašiai ir lapkritį. Gruodžio ir sausio mėnesiais vakarais gali prireikti švarkelio ar megztuko, visgi dienomis tikrai galėsite mėgautis puikiu oru. Hurgadoje daug aukšto lygio viešbučių, todėl jei bijote, kad Raudonosios jūros vanduo jums gali būti per šaltas, išsirinkite viešbutį, kuriame yra keletas baseinų: ir šildomų, ir ne. Kuriame maudytis tądien – spręsite atsižvelgdami į oro sąlygas. Beje, Hurgada – puikus pasirinkimas poilsiui su vaikais. Mat dauguma viešbučių gali pasigirti vandens kalnelių gausa bei animatoriais, kurie linksmina mažuosius keliautojus. Juk pailsėti reikia ne tik nuo darbų, tačiau ir darželio ar mokyklos, tiesa?


Šarlm El Šeichas


Dar vienas turistų labai mėgstamas Egipto kurortas – Šarlm El Šeichas. Tai labai dinamiškas ir modernus kurortas. Viešbučių čia daug ir įvairiausių: nuo ekonominės klasės iki itin prabangių. Šarlm El Šeicho paplūdimių grožis atima žadą, o povandeninis pasaulis traukia paviršinio nardymo gerbėjus – įspūdingi koraliniai rifai driekiasi beveik pale visą kurortą pakrantę. Pravartu žinoti tai, jog galimybę nardyti siūlo ne vienas pakrantės viešbutis, tai jei savo žiemos atostogų metu norėtumėte mėgautis žuvų ir koralų draugija – turėtumėte į tai atsižvelgti.


Spalio mėnesį Šarlm El Šeiche dar tikra vasara: vidutinė visos paros  temperatūra – 27 laipsniai šilumos. Lapkritį jau kiek atvėsta, tačiau vidutinė visos paros temperatūra tikrai aukšta – 23 laipsniai šilumos. Gruodžio ir sausio mėnesiai Šarlm El Šeiche vėsiausi, visgi, dienos metu  džiaugsitės +20 ir didesne temperatūra, šaltesnės tik  naktys. Tačiau kai Lietuvoje tokiu metu būna minusinė temperatūra, verta apsvarstyti ar neverta Šarlm El Šeiche paatostogauti ir ilgėliau, ar ne?


Poilsinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.