Egzotiška kelionė į Filipinus: ką būtina aplankyti?

Septynių tūkstančių salų valstybė – Filipinai – šalis, kurioje yra tik du sezonai: sausasis ir lietingasis. Lietingasis tęsiasi nuo birželio iki spalio, o sausasis – nuo lapkričio iki gegužės. Tad jei jau svarstote, į kokią egzotinę kelionę nuvykti šią žiemą, rekomenduojame rinktis Filipinus! Lietuvišką šaltuką ir pilkumą iškeiskite į idiliškus balto smėlio paplūdimius, smaragdo spalvos jūrą, sodrią atogrąžų augmeniją, didžiulius ugnikalnius. O jei esate nardymo aistruolis, pažadame, jog Filipinų povandeninis pasaulis jus tikrai sužavės. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai jums siūlo nuodugniau susipažinti su egzotiškaisiais Filipinais, todėl parengė aštuonių vietų sąrašą, kurias rekomenduojame aplankyti viešint šioje šalyje.

Šokolado kalvos.<br>Shutterstock nuotr.
Šokolado kalvos.<br>Shutterstock nuotr.
Borakajaus sala.<br>Shutterstock nuotr.
Borakajaus sala.<br>Shutterstock nuotr.
Tubbataha.<br>Shutterstock nuotr.
Tubbataha.<br>Shutterstock nuotr.
Puerto Princesa.<br>Shutterstock nuotr.
Puerto Princesa.<br>Shutterstock nuotr.
Manila.<br>Shutterstock nuotr.
Manila.<br>Shutterstock nuotr.
Banaue ryžių terasos.<br>Shutterstock nuotr.
Banaue ryžių terasos.<br>Shutterstock nuotr.
El Nido.<br>Shutterstock nuotr.
El Nido.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 10:03 AM


Šokolado kalvos


Vienas iš įspūdingiausių Filipinų gamtos perliukų – Šokolado kalvos. Beveik 50-ies kvadratinių kilometrų teritorijoje čia pūpso nei daug, nei mažai – beveik 1200 kalvų, kurios atrodo tarsi skanūs šokoladiniai triufeliai.
Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog šias kalvas sukūrė ne gamta, o žmogus. Visgi, galime patvirtinti, jog šie „triufeliukai“ buvo formuojami gamtos milijonus metų! Kalvos nėra vienodo aukščio. Mažiausios siekia apie 30 metrų, o didesnės – 100 metrų aukštį. Lietinguoju periodu šios kalvos – žalios spalvos, tačiau sausuoju sezonu žolė paruduoja, dar labiau sustiprindama šokolado įspūdį. Unikali vieta, kurią būtina aplankyti viešint Filipinuose!


Borakajaus sala


Jei savo žiemos atostogų metu norite ramaus poilsio paplūdimyje – rekomenduojame keliauti į Borakajaus salą. Baltas smėlis, šilta ir skaidri jūra, palmių pavėsis ir šviežiai spaustos sultys – kas gali būti geriau, tiesa? Sala lankoma turistų iš viso pasaulio. Čia puikiai vystomas turizmas, aukšta aptarnavimo kultūra, gausu viešbučių, restoranų, pramogų.


Beje, jei nusibostų gulėti paplūdimyje – ne bėda. Sala gali pasigirti ir įspūdingomis atogrąžų džiunglėmis, smailiais skardžiais, išskirtinių formų uolomis. O jei esate vandens sporto entuziastas, norime pranešti, jog Borkajaus sala – tikras rojus nardytojams, banglentininkams, mėgstantiems plaukioti kateriu. Golfo mėgėjai bus nustebinti profesionaliu saloje esančiu aikštynu, o norintiems apžiūrėti salą siūlomi žygiai ne tik pėsčiomis, tačiau taip ir dviračiais ar žirgais. Tikra atostogų idilė.


Tubbataha rifas


Puerto Princesa požeminė upė


Manila


Trumpam palikime gamtos perliukus už nugaros ir nuvykime į Filipinų urbanizacijos lopšį – sostinę Manilą. Tai – triukšmingas metropolis, kuris yra ne tik verslo, kultūros ir ekonominis šalies centras, tačiau ir vienas iš labiausiai turistų lankomų vietų šalyje. Nors modernių ir šiuolaikiškų pastatų sostinėje nestinga, čia galima atrasti ir žavingos senosios architektūros.


Vienas iš labiausiai lankomų objektų Maniloje – Rizal parkas, esantis miesto šiaurės vakaruose. Kadaise čia buvo karaliaus Rajah Suliman rūmai, o šiais laikais parkas traukia turistus pasakiško grožio japoniškais ir kiniškais sodais, dirbtiniu ežeru ir Nacionaliniu Filipinų muziejumi. Maniloje gausu tiek ekonominės klasės, tiek prabangių viešbučių, todėl kiekvienas keliautojas čia atras nakvynę pagal savo poreikius.


Banaue ryžių terasos


Pabuvoję urbanizuotoje aplinkoje vėl grįžkime į gamtą! Tiksliau, gamtos ir žmogaus sintezę – Benaue ryžių terasas. Šios ryžių terasos iš tiesų ilgaamžės – jos suformuotos daugiau bei prieš 2000 metų. Ryškiai žalios spalvos pakopos tarsi laiptai kyla į dangų ir atrodo tarsi kelias į rojų. Kiekvieną iš šių pakopų įrėmina iš akmens ir purvo padarytos sienos.


Tai vieta, kurioje panorama tiesiog užburia. Viešint Filipinuose šią vietą aplankyti tiesiog būtina. Nepamirškite pasiimti ir savo fotoaparato, mat vaizdai čia tarsi iš atviruko.

El Nido pakrantė


Kelionių aistruoliai teigia, jog Palavano sala – vienas iš patraukliausių gamtos kampelių ne tik Filipinuose, tačiau ir visame pasaulyje. Trumpai apie šią salą jau buvome užsiminę ir mes, kai pasakojome apie požeminę Puerto Princesa upę. Visgi, šioje saloje yra ir daugiau perliukų. Vienas iš jų – El Nido pakrantė. Tai – Palavano užutėkis, pelnęs gražiausios pajūrio vietovės šalyje reputaciją. Pakrantę juosia statūs, aplink išsidėstę kalnai. Čia galima atrasi daug urvų, uolų. Jei lankysitės Palavano saloje, rekomenduojame vykti į ekskursiją aplink salą laivu. Iš vandens pusės jums atsivers nepaprastas El Nido pakrantės grožis, kurio neužmiršite visą gyvenimą.


Majono ugnikalnis


Į rekomenduojamų aplankyti objektų sąrašą nusprendėme įtraukti ir Majono ugnikalnį. Jis – aktyvus, per pastaruosius 400 metų buvo išsiveržęs daugiau nei 40 kartų. Nepaisant to, jis – viena iš labiausiai turistų lankomų vietų Filipinuose. Taisyklingos kūgio formos ugnikalnis ir aplink jį esantys slėniai – atima žadą. Nuostabi panorama.

Egzotinių kelionių į Filipinus specialistai – kelioniuakademija.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.