Kelionė į Raudonojo Drakono šalį – Vietnamą: įspūdingiausi lankytini objektai

Vietnamas – valstybė, galinti pasigirti tiek gilia istorija, tiek pasakiško grožio gamta. Keliautojai, atvykę į šią šalį, neatsistebi senove alsuojančiais architektūros statiniais, šventyklomis, prancūzų kolonijos pėdsakais, pasakiško grožio upių slėniais, žmogaus ir gamtos vienove spinduliuojančiomis ryžių terasomis. Europietis, besilankantis Vietname, pasijaučia tarsi filmo apie Aziją herojus, apsuptas draugiškų žmonių bruzdesio, neregėtų prekių, neįprasto, tačiau puikaus maisto. Jei ir jūs svajojate nukeliauti į egzotiškąjį Vietnamą, siūlome paskaityti apie dešimt lankytinų vietų, kurios, drauge, puikiai atspindi šalies veidą.

Ryžių terasos.<br>Shutterstock nuotr.
Ryžių terasos.<br>Shutterstock nuotr.
Halongo įlanka.<br>Shutterstock nuotr.
Halongo įlanka.<br>Shutterstock nuotr.
Fongniakebango nacionalinis parkas.<br>Shutterstock nuotr.
Fongniakebango nacionalinis parkas.<br>Shutterstock nuotr.
Hosiminas.<br>Shutterstock nuotr.
Hosiminas.<br>Shutterstock nuotr.
Ba be nacionalinis parkas.<br>Shutterstock nuotr.
Ba be nacionalinis parkas.<br>Shutterstock nuotr.
Mekongo delta.<br>Shutterstock nuotr.
Mekongo delta.<br>Shutterstock nuotr.
Phu Quoc.<br>Shutterstock nuotr.
Phu Quoc.<br>Shutterstock nuotr.
Hanojus.<br>Shutterstock nuotr.
Hanojus.<br>Shutterstock nuotr.
Huje.<br>Shutterstock nuotr.
Huje.<br>Shutterstock nuotr.
Mui Ne.<br>Shutterstock nuotr.
Mui Ne.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Aug 28, 2017, 3:08 PM


Ryžių terasos


Bene populiariausias maisto produktas Vietname – ryžiai. Jie dažniausiai pateikiami virti, arba iš ryžių miltų gaminami makaronai. Jei viešėsite šioje šalyje, būtinai užsukite į vietinį restoranėlį ir paragaukite tradicinių patiekalų. Neabejojame, kad ryžių jums tikrai bus pasiūlyta!
Visgi, manome, jog lankantis Vietname būtina ne tik paragauti ryžių, tačiau taip pat ir pažiūrėti kaip jie auginami. O vaizdas iš tiesų nepaprasto grožio. Vienas iš įspūdingiausių ryžių terasų galima pamatyti Sapos regione. Sapa – nedidelis kalnų miestelis, esantis šiaurinėje Vietnamo dalyje. Vietovėje labai daug žalumos, akį džiugina kalnai, dideli kriokliai, na ir, žinoma, – ryžių terasos, kurios atrodo tarsi žali laiptai į dangų. Pasakiškas grožis.

 

Halongo įlanka


Viena iš labiausiai turistų lankomų vietų Vietname – Halongo įlanka. Vietiniai gyventojai pasakoja mitą, jog kadaise šioje vietoje prasklendė drakonas, savo uodega netyčiomis paliesdamas vandenį. Tose vietose, kur jo uodega lytėjo vandenį – atsirado salelės, todėl šiandien Halongo įlanka gali pasigirti daugiau nei 3000 salų! Dauguma jų – negyvenamos.
Vietiniai gyventojai į salas patenka plaukdami valtelėmis. Jos – dengtos nendrėmis ir atrodo tarsi nedideli nameliai. Jei lankysitės Halongo įlankoje, rekomenduojame tokia valtele paplaukioti ir jums, mat plaukiant atsiveria įspūdingi vaizdai.

Fongniakebango nacionalinis parkas


Tankūs miškai, šimtai uolų ir grotų, požeminės upės, paslaptingas stalaktitų ir stalagmitų pasaulis – toks yra Fongniakebango nacionalinis parkas. Jis – centrinėje Vietnamo dalyje, o įkurtas ne taip ir seniai – prieš vos daugiau nei dešimtmetį.


Teritorijoje gyvena daug įdomių gyvūnų: įvairių primatų, o taip pat didžiųjų žinduolių: ožkaragių, elnių, juodųjų ir malajinių lokių bei kt. Tad jei esate keliautojas, kuris domisi laukine gamta bei nebijo leistis į žygius po grotų vidų – rekomenduojame aplankyti šį nacionalinį parką.

Hošiminas


Didžiausias Vietnamo miestas – Hošiminas – gali pasigirti galybe lankytinų vietų! Jei viešėsite šiame mieste, rekomenduojame aplankyti prancūzų kolonistų pastatytą Notre Damo katedrą, Prezidento rūmus, kuriuose šiuo metu įsikūręs memorialinis muziejus Vietnamo suvienijimui atminti. Taip pat nuvykite į karo muziejų, kuriame galėsite susipažinti su Vietnamo kare naudota sunkiąja karine artilerija. Apsipirkite kinų kvartale, kuriame gausu nedidelių parduotuvėlių.


Būtinai aplankykite bent kelias budistų pagodas. Ir žinoma, leiskite sau neskubėti. Vaikštinėkite miesto gatvelėmis, užsukite į vietinį restoraną, kurių čia begalė, ir paragaukite tradicinių patiekalų. Laikas Hošimine bus tikrai įsimintinas!  


Ba Be nacionalinis parkas

 

Dar vienas Vietnamo nacionalinis parkas, kurio negalėjome neįtraukti į šį sąrašą, – Ba Be nacionalinis parkas. Jis – Vietnamo šiaurės rytuose, įkurtas greta Ba Be ežero. Gamta čia iš tiesų nepakartojama: vaizdingi slėniai, ošiantys kriokliai, uolos, ežerai, urvai, tropikų miškai.
Viešėdami šiame nacionaliniame parke, turistai būtinai aplanko Puong uolą, kuri – Ba Be parko pasididžiavimas. Šioje, 50 metrų aukščio ir 300 metrų ilgio uoloje gyvena net 18 rūšių šikšnosparnių!  Dar viena lankytina vieta – įspūdingo grožio Dau Dang krioklys, suformuotas Nang upės. Mylintiems gamtą šiame parke tikrai patiks!  
Nuotrauka: 5_ Ba Be nacionalinis parkas


Mekongo delta


Phu Quoc sala


Hanojus


Hujė


Mui Ne


Paskutinis šio sąrašo objektas – Mui Ne kurortas. Mes manome, jog viešint Vietname galima puikiai suderinti tiek pažintinį, tiek poilsinį keliavimo būdą. O Mui Ne kurortas – tikra atgaiva po įtempto ekskursijų maratono. Balto smėlio pakrantė čia tęsiasi 25 kilometrus, o paplūdimius juosia žali pušynai bei milžiniškų palmių giraitės. Pietų Kinijos jūros vanduo nuostabiai šiltas, tad maudynės čia – tikras malonumas.
Kai pasakojome apie Hujė miestą, užsiminėme, jog tai puiki vieta maisto gurmanams. Turime pridurti,  jog Mui Ne jus taip pat sužavės. Čia gausu nedidelių restoranų, kurie keliautojams siūlo paragauti išskirtinių jūros gėrybių patiekalų bei tradicinių vietnamietiškų padažų. Beje, Mui Ne kurortas įžymus ir dėl nepaprasto grožio baltojo ir raudonojo smėlio kopų, kurias taip pat rekomenduojame aplankyti viešint Vietname.


Kelionių akademija - ieškantiems kelionių į Vietnamą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.