Poilsis Egipte: kuriuos kurortus rinktis nardymo entuziastams?

Nors vasara Lietuvoje jau pasibaigė, tai nereiškia, jog poilsiavimo sezonas baigtas. Tiesiog galima jį perkelti kitur! Egiptas – atostogų kryptis, kurią daug keliautojų renkasi rudenį ar žiemą. Tam, jog atostogos Egipte būtų iš tiesų nepamirštamos, dalis keliautojų ne tik mėgaujasi viešbučių teikiamomis paslaugomis, saule, smėlio paplūdimiais ir maudynėmis, tačiau renkasi ir aktyvesnes laisvalaikio pramogas. Vienas iš jų – nardymas. Raudonoji jūra – tikras perlas nardymo entuziastams, mat gali pasigirti nepaprasto grožio koraliniais rifais, gausia vandens gyvūnų populiacija. Jei ir jūs savo atostogų neįsivaizduojate be nardymo, „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai jums sudarė Egipto kurortų sąrašą, kuriuos rekomenduojama rinktis nardymo aistruoliams.

Šarm El Šeichas.<br>Shutterstock nuotr.
Šarm El Šeichas.<br>Shutterstock nuotr.
Dahabas.<br>Shutterstock nuotr.
Dahabas.<br>Shutterstock nuotr.
Hurgada.<br>Shutterstock nuotr.
Hurgada.<br>Shutterstock nuotr.
Marsa.<br>Shutterstock nuotr.
Marsa.<br>Shutterstock nuotr.
Safaga.<br>Shutterstock nuotr.
Safaga.<br>Shutterstock nuotr.
El Gouna.<br>Shutterstock nuotr.
El Gouna.<br>Shutterstock nuotr.
Taba.<br>Shutterstock nuotr.
Taba.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2017-08-31 17:17


Šarlm el Šeichas


Šarlm el Šeichas – be galo modernus ir dinamiškas Egipto kurortas. Turizmas – čia pagrindinis prioritetas, todėl kurorto svečiams siūlomas ne tik didžiulis viešbučių pasirinkimas, tačiau ir gausybė pramogų, restoranų, barų, prekybos centrų ir kt. Nesuklysime pasakydami, jog Šarlm el Šeichas – tikras rojus paviršinio nardymo entuziastams. Nepaprasto grožio koraliniai rifai driekiasi palei visą kurorto pakrantę! Netoliese yra Ras Muhammad parkas, garsėjantis koralų bei floros ir faunos įvairove. Šis parkas – draustinis, kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.
Norime paminėti dar ir tai, jog dauguma viešbučių turi nedidelius nardymo centrus, todėl jei savo atostogų metu norėtumėte išvysti Raudonosios jūros povandeninio pasaulio grožybes, prieš įsigydami kelionę atidžiai susipažinkite su viešbučiu bei jo siūlomomis paslaugomis.


Dahabas


Hurgada


Marsa Alamas


Safaga


El Gouna


Jei atostogų metu jums svarbu privatumas, o Egipto prisibijote dėl šurmulio ir vietinių gyventojų landumo – rekomenduojame vykti į El Gouna kurortą. Tai – elitinis kurortas, įkurtas dirbtiniame salyne. Mažas, visiškai uždaras miestelis priklauso vienam žmogui. Tai tarsi atskira poilsio oazė tiems, kurie vengia masinio susibūrimo vietų.
Miestelyje nėra didžiulių viešbučių, o turistus vilioja jaukūs vasarnamiai. Domitės, ar tokioje atskirtoje teritorijoje bus ką veikti nardytojams? Žinoma! El Gouna kurorte įsikūrę ne vienas nardymo klubas, o taip pat jėgos aitvarų mokyklos, vandens slidžių, banglenčių klubai.


Taba


Taba – kurortas, kurio geografinė padėtis tiesiog tobula! Iš čia atsiveria pasakiškas vaizdas į Akabos įlanką (kai kur dar vadinama Elato įlanka), kuri yra viena populiariausių nardymo vietų visame pasaulyje! Beje, nuo Tabos ranka pasiekiamas ir Izraelis, horizonte boluoja Saudo Arabijos ir Jordanijos krantai, o Sinajaus kalnai apgobia Tabą neįtikėtinu kraštovaizdžiu. Koraliniai rifai labai arti kranto, o vandens gyvūnijos pasaulis čia labai įvairus. Tropinės žuvys, vėžliai ir delfinai – visa tai jūs galite pamatyti savo akimis.
Taboje beveik nėra daugiaaukščių viešbučių. Dauguma jų – nedideli, tačiau galintys pasigirti puikiu aptarnavimu, pramogomis tiek vaikams, tiek suaugusiems, sodais apsodinta teritorija. Tai puikus kurortas, kuris tikrai jus sužavės.

Kelionių akademija - ieškantiems kelionių į Egiptą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.