Naujieji metai svetur? Pasiūlymai, kokias šalis rinktis

Ruduo jau įpusėjo, todėl visi tie, kurie svajoja apie Naujųjų metų sutikimą svetur – turėtų suskubti. Visgi, jei jus dar kamuoja abejonės dėl to, kurioje šalyje pasitikti naujus metus – ne bėda, sudarėme dešimties šalių sąrašą, kuriose Naujųjų metų šventė bus tikrai įsimintina. Šiame sąraše vyrauja įvairovė: rasite tiek egzotinių kraštų, tiek Europos miestų. Todėl tikimės, jog kiekvienas atras idėjų Naujųjų sutikimui.

Viena.<br>Shutterstock nuotr.
Viena.<br>Shutterstock nuotr.
Sidnėjus.<br>Shutterstock nuotr.
Sidnėjus.<br>Shutterstock nuotr.
Tokijas.<br>Shutterstock nuotr.
Tokijas.<br>Shutterstock nuotr.
Paryžius.<br>Shutterstock nuotr.
Paryžius.<br>Shutterstock nuotr.
Niujorkas.<br>Shutterstock nuotr.
Niujorkas.<br>Shutterstock nuotr.
Edinburgas.<br>Shutterstock nuotr.
Edinburgas.<br>Shutterstock nuotr.
Honkongas.<br>Shutterstock nuotr.
Honkongas.<br>Shutterstock nuotr.
Reikjavikas.<br>Shutterstock nuotr.
Reikjavikas.<br>Shutterstock nuotr.
Bankokas.<br>Shutterstock nuotr.
Bankokas.<br>Shutterstock nuotr.
Londonas.<br>Shutterstock nuotr.
Londonas.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Oct 16, 2017, 6:53 PM

1. Viena, Austrija

Naujieji metai Vienoje – puošnūs, iškilmingi ir, žinoma, labai muzikalūs. Paskutinį gruodžio vakarą šiame mieste vyksta daugybė puikių koncertų: nuo klasikos iki roko, nuo liaudies muzikos iki elektronikos. Senamiesčio gatvės šventiniu laikotarpiu išpuošiamos tikrai labai įspūdingai, o Naujųjų metų naktį Vienos dangus nusidažo įvairiaspalvių fejerverkų gausa.

Viena – tikrai puikus pasirinkimas Naujųjų metų šventei. Todėl rekomenduojame šį miestą visiems, kurie Naujuosius metus nori pradėti muzikos ir kalėdinio šurmulio sūkuryje. O kur dar pribloškiantis Vienos senamiesčio grožis... Tikra žiemos pasaka!

2. Sidnėjus, Australija

Jeigu šiemet Naujuosius metus norite sutikti už Europos ribų ir svarstote, kokią egzotinę šalį pasirinkti – rekomenduojame skristi į Australiją. Be abejo, tai – labai tolimas kraštas, todėl jeigu pasiryžtumėte į jį keliauti, siūlome skirti atostogoms bent jau dešimt dienų. O jeigu galite sau leisti ilgiau – tai didžiulis privalumas, mat Australijoje tikrai yra ką apžiūrėti.

Šį kartą neketiname pasakoti apie Australijos lankytinas vietas. Geriau trumpai pakalbėkime apie Naujųjų metų vakarą, kurį rekomenduojame pasitikti Sidnėjuje. Tai – didmiestis, kuris Naujuosius metus sutinka pirmasis. Ir tai padaro tikrai audringai! Fejerverkų šou čia būna toks įspūdingas, jog jau yra tapęs viso Sidnėjaus vizitine kortele. Tikrai verta pamatyti savomis akimis.

3. Tokijas, Japonija

Jei visada svajojote nukeliauti į Japoniją, kodėl to nepadarius dar šių metų pabaigoje? Susipažinę su kontrastų kupina šalies kultūra, apžiūrėję įdomiausius lankytinus objektus, Naujųjų metų vakarą praleiskite šalies sostinėje – Tokijuje.

Gruodžio 31 – osios vakaras Tokijuje labai judrus. Šis miestas ir taip be galo gyvybingas, tačiau Naujųjų metų išvakarėse gyvenimo tempas ir šurmulys tarytum padvigubėja. Įvairiausių pramogų čia – begalė. Viskas priklauso tik nuo jūsų poreikių. Jei norite, galite susirasti jaukų restoraną ir ragauti gurmaniškų patiekalų, o jei svajojate apie audringą vakarėlį, tikrai galėsite pasirinkti iš kelių šimtų įvairiausių renginių. Beje, įdomu tai, jog vidurnaktį Tokijo dangų ne tik nudažo įvairiaspalviai fejerverkai, tačiau mieste taip pat pradeda gausti visų šventyklų varpai. Šis varpų skambesys simbolizuoja nuodėmes, kurios paliekamos už nugaros, tam, jog nauji metai būtų tarsi baltas popieriaus lapas.

4. Paryžius, Prancūzija

Į šį sąrašą negalėjome neįtraukti romantiškojo Paryžiaus! Naujųjų metų išvakarėse, kaip ir daugelyje didmiesčių, čia vyksta įvairiausi vakarėliai: tiek jaukūs ir subtilūs, tiek prabangūs ir puošnūs, tiek ramūs, tiek labai audringi. Didžiausios minios žmonių susirenka į Eliziejaus laukų alėją, taip pat prie Senos upės ir, žinoma, prie Eifelio bokšto – čia galima stebėti neįtikėtiną fejerverkų šou. Beje, dar viena tikrai puiki vieta stebėti fejerverkus – Monmartras. Šis Paryžiaus rajonas įsikūręs ant aukščiausio kalno visame mieste, todėl nuo jo atsiveria neįtikėtino grožio reginys.

5. Niujorkas, JAV

Jei svajojate Naujuosius metus sutikti tarp daugybės žmonių – rekomenduojame vykti į Niujorką. Didžiausias Naujųjų metų vakarėlis šiame mieste vyksta Times aikštėje. Žmonės į ją pradeda rinktis dar vidurdienį, mat kuo vėliau sugalvosite ten nusigauti, tuo didesnė tikimybė, kad tiesiog užstrigsite automobilių ar kitų žmonių spūstyje. Visgi, jei į Times aikštę nusigausite iš anksto, renginys jus tikrai sužavės. Kasmet čia koncertuoja pasaulinio garso atlikėjai, vyksta įvairūs pasirodymai. Likus minutei iki vidurnakčio, visa minia ima atbuline tvarka skaičiuoti likusias paskutiniųjų metų sekundes, o lygiai dvyliktą nuridenamas garsusis Naujųjų metų kamuolys. Tikriausiai, šį scenarijų ne kartą matėte filmuose. Tačiau juk būtų įdomu bent kartą gyvenime tai pamatyti ir savo akimis, tiesa?

6. Edinburgas, Škotija

Jeigu nusprendėte, jog Naujuosius metus norite sutikti viename iš Europos miestų, siūlome pagalvoti apie Edinburgą. Škotai Naujųjų metų šventę vadina Hogmanay vardu. Tai tarytum sinonimiškas Naujųjų metų pavadinimas, tačiau ši šventė Edinburge pradedama švęsti dar gruodžio 30 – ąją ir neretai tęsiasi iki pat sausio 2 – osios. Net keturios dienos linksmybių!

Hogmanay – tai didžiulis gatvės festivalis Edinburgo centre. Koncertai, šokiai, tradicinė keltiška muzika, paradai, gatvės prekyba – miestas į linksmybių sūkurį įtraukia kiekvieną. Gruodžio 31 – osios vakarą Edinburgo dangus nusidažo įspūdingais fejerverkais, tačiau, kaip jau minėjome, tuo vakarėlis nesibaigia. Gatvės festivalis trunka dar kelias dienas. Skamba įdomiai? Jei taip, kodėl Naujųjų metų nesutikus Edinburge?

7. Honkongas, Kinija

Honkongas – miestas, kuriame Naujųjų metų sutikimas kasmet vis įspūdingesnis. Vietiniai gyventojai ir į miestą atvykę turistai turi daug alternatyvų kur švęsti. Vieni renkasi Viktorijos uoste – čia atsiveria neįtikėtina dangoraižių panorama. Vidurnaktį, kai dangus nusidažo įvairiaspalviais fejerverkais, jie atrodo iš tiesų įspūdingai.

Didelis vakarėlis vyksta ir prie Times Square prekybos centro. Čia tarytum bandoma atkartoti žymiąją Niujorko šventę. Vyksta koncertai, įvairūs pasirodymai, o vidurnaktį nuleidžiamas kamuolys, simbolizuojantis senųjų metų pabaigą ir naujųjų pradžią. Tie, kurie nenori švęsti žmonių minioje, renkasi restoranus, kurie turi terasas, tinkamas fejerverkų žiūrėjimui, arba plaukioja laivais. Iš vandens naujametinis Honkongas atrodo labai žaviai.

8. Reikjavikas, Islandija

Dar vienas puikus miestas, kuriame rekomenduojame sutikti Naujuosius metus – Islandijos sostinė Reikjavikas. Gruodžio pabaigoje dienos čia labai trumpos, tad iš karto nusiteikite, jog laiką teks leisti tamsoje. Bet juk Naujųjų metų šventei tai ne kliūtis, tiesa? Kaip ir daugumoje šalių, gruodžio 31 – osios vakarą Islandijos dangų nudažo fejerverkai. Visgi, vietiniai gyventojai turi ir daugiau naujųjų metų sutikimo papročių. Vienas iš jų – laužų deginimas. Ugnis tarytum sudegina visas praėjusių metų bėdas, nelaimes. Aplink laužus šokama, dainuojama, muzikuojama.

Beje, dar vienas ypatingas reginys, kurį galite pamatyti viešėdami Islandijoje – šiaurės pašvaistė. Šį unikalų gamtos reiškinį Islandijoje galima pamatyti kone kiekvieną žiemos naktį, jei tik dangus yra giedras.

9. Bankokas, Tailandas

Jeigu svajojate apie pabėgimą iš lietuviškos žiemos, o Naujuosius metus norite sutikti be palto – keliaukite į Tailandą. Šioje šalyje jus pasitiks ne tik vasariška oro temperatūra, tačiau ir šiuolaikinio gyvenimo ritmo bei senųjų tradicijų darna.

Naujųjų metų sutikimas Bankoke gana vakarietiško stiliaus. Miestas būna išpuoštas įvairiaspalvėmis dekoracijoms, lemputėmis, o vidurnaktį žavi fejerverkų šou. Dauguma viešbučių ir restoranų siūlo savo naujametines programas, visgi, mieste vyksta ir vieši koncertai. Jei nuspręsite, jog Naujuosius metus norite sutikti Tailande, rekomenduojame šioje šalyje pabūti truputėlį ilgiau. Aplankykite gražiąsias, šimtmečius skaičiuojančias šventyklas, apžiūrėkite gamtos kūrinius, kurie šioje šalyje tikrai atima žadą. Ir žinoma, skirkite laiko poilsiui. Tailando kurortai gali pasigirti puikiais paplūdimiais.

10. Londonas, Jungtinė Karalystė

Londonas – miestas, kuriame Naujuosius metus rekomenduojame švęsti tiems, kurie nori įsilieti į vakarėlių sūkurį. Šiame mieste jų vyksta begalė, tereikia iš anksto pasidomėti ir išsirinkti, kur švęsti norėtumėte jūs.

Įspūdingiausias fejerverkų šou šiame mieste vyksta prie apžvalginio rato „Londono akis“. Oficialios stebėjimo vietos įrengiamos Viktorijos krantinėje, prie Vaterlo ir Vestminterio tiltų. Beje, Naujųjų metų išvakarėse Londono metro – nemokamas. Tad kodėl nepasivažinėjus po miestą ir neatradus įdomių vietų?

Kelionių akademijaieškantiems naujametinių kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.