Slidinėjimo kurortai, kuriuos rekomenduojame rinktis šią žiemą

Įpusėjus rudeniui, daugelis keliautojų ima mąstyti apie artėjančias žiemos atostogas. Vieni svajoja pabėgti nuo Lietuvoje įprasto šaltuko, todėl domisi egzotinėmis kelionėmis, tropiniais kraštais. Kitiems, sniegas ir vėjo nugairinti raudoni skruostai – neatsiejamas žiemos atributas. Šie keliautojai svajoja apie poilsį slidinėjimo kurorte: puikios trasos, nedidelis miestelis, kuriame gausu jaukių kavinukių ir parduotuvėlių, karšta kakava vakarais. Tikra žiemos idilė, tiesa? „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai nusprendė sudaryti dešimties slidinėjimo kurortų sąrašą. Visi jie – labai skirtingi. Nuo gana paprastų, puikiai tiksiančių trumpam savaitgalio pabėgimui iš Lietuvos, iki tikrai prabangių. Paskaitykite ir galbūt atrasite tą kurortą, kuris atitinka visus jūsų žiemos atostogų poreikius.

Sankt Antonas.<br>Shutterstock nuotr.
Sankt Antonas.<br>Shutterstock nuotr.
Davosas.<br>Shutterstock nuotr.
Davosas.<br>Shutterstock nuotr.
Šamoni.<br>Shutterstock nuotr.
Šamoni.<br>Shutterstock nuotr.
Jasna.<br>Shutterstock nuotr.
Jasna.<br>Shutterstock nuotr.
Livinjas.<br>Shutterstock nuotr.
Livinjas.<br>Shutterstock nuotr.
Bukovelis.<br>Shutterstock nuotr.
Bukovelis.<br>Shutterstock nuotr.
Kortina d'Ampecas.<br>Shutterstock nuotr.
Kortina d'Ampecas.<br>Shutterstock nuotr.
Zakopanė.<br>Shutterstock nuotr.
Zakopanė.<br>Shutterstock nuotr.
Andermatas.<br>Shutterstock nuotr.
Andermatas.<br>Shutterstock nuotr.
Enkampas.<br>Shutterstock nuotr.
Enkampas.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Oct 23, 2017, 10:26 AM

1. Sankt Antonas, Austrija

Sankt Antonas – nedidelis miestelis Austrijoje, Tirolio žemėje. Šis kalnų kurortas turistų neatsigina visus metus. Šiltuoju metų laiku čia gausu alpinistų, žygeivių. Na, o žiemą Sankt Antonas tampa tikra žiemos sporto karalyste. Į miestelį vyksta ne tik turistai, tačiau ir profesionalūs slidininkai, mat čia organizuojama daug tarptautinių turnyrų. Beje, pats Sankt Antonas yra 1304 metrų aukštyje virš jūros lygio, o keltuvai slidininkus pakelia į 2811 metrų aukštį.

Nors dauguma keliautojų į Sankt Antoną vyksta būtent dėl slidinėjimo, miestelis siūlo tikrai kur kas daugiau pramogų. Čia įrengtos čiuožyklos, rogučių trasos, gausu kavinukių, barų, verda naktinis gyvenimas. Skamba patraukliai? Tikrai rekomenduojame nuvykti. Slidinėjimo sezonas Sankt Antone trunka nuo vėlyvo lapkričio iki pat balandžio pabaigos.

2. Davosas, Šveicarija

Ar esate girdėję apie Pasaulio ekonomikos forumą? Nuo 1971-ųjų metų į Davoso miestą, esantį rytinėje Šveicarijos dalyje, kasmet atvyksta žymiausi verslininkai, tarptautinės politikos lyderiai, mokslininkai, žurnalistai ir diskutuoja aktualiais to laiko klausimais. Visgi, Davoso vardas garsus ne vien dėl šios priežasties. Šis miestas taip pat ir puikus slidinėjimo kurortas, kurį kasmet aplanko galybė žiemos sporto entuziastų.

Davosas įsikūręs 1560-ies metrų aukštyje virš jūros lygio. Tai – aukščiausiai kalnuose esantis Europos miestas. Čia pat – 3146-ies metrų aukštį siekiančios kalnų viršūnės, todėl nenuostabu, jog turistams Davosas siūlo beveik šimtą skirtingo sunkumo slidinėjimo trasų! Žinoma, be slidinėjimo, šiame mieste gausu ir kitokių pramogų. Gyvenimas čia verda visą parą.

3. Šamoni, Prancūzija

Svajojate apie prabangų žiemos poilsį Prancūzijoje? Jei taip, rekomenduojame nuvykti į Šamoni, vieną seniausių slidinėjimo kurortų visoje šalyje. Jis įsikūręs rytų Prancūzijoje, priklauso Ronos-Alpių bei Aukštutinės Savojos regionui.

Šamoni kurortas – puikus pasirinkimas, nepaisant to, esate profesionalus slidininkas, ar tik pradedantysis. Trasų čia labai daug, o jos – įvairiausių sunkumų, todėl tikrai atrasite tokių, kurios atitiks visus jūsų poreikius. Šamoni miestelyje gausu puikių viešbučių, restoranų, SPA centrų. O taip pat, kasmet netoliese kuriamas ledo figūrų muziejus, kuris tikrai vertas dėmesio.

4. Jasna, Slovakija

Puikiais slidinėjimo kurortais gali pasigirti ne tik Prancūzija, Austrija ar Šveicarija, tačiau ir ne taip toli nuo Lietuvos nutolusi Slovakija. Jasna – bene populiariausias šios šalies slidinėjimo kurortas, esantis Žemuosiuose Tatruose, Chopoko kalno šlaituose. Vasarą į Jasną atkeliauja daug žygeivių, kurie grožisi nepaprasta kalnų panorama, Žemųjų Tatrų nacionalinio parko ir draustinio apsuptimi. Žiemą į kurortą suplūsta slidinėjimo entuziastai, kurie džiaugiasi skirtingo sudėtingumo trasomis: nuo itin lengvų pradedantiesiems, iki labai sudėtingų – skirtų patyrusiems slidininkams. Atskiri ruožai skirti ir snieglenčių, rogučių, slidžių kroso mėgėjams.

5. Livinjas, Italija

Italijos ir Šveicarijos pasienyje plyti puikus slidinėjimo regionas – Alta Valtelina. Platų slėnį supa kalnų keteros, o jų šlaitai – tikras lobis žiemos sporto entuziastams. Pasakiškų kalnų apsuptyje pasislėpęs ir Livinjo miestas, kurį tikrai ne be reikalo įtraukėme į šį sąrašą. Patys italai teigia, jog šis miestelis – nedidelis, tačiau nepaprasto grožio. Ir tai tikrų tikriausia tiesa! Slidinėjimo trasos čia prasideda maždaug 2800 metrų aukštyje virš jūros lygio ir pritaikytos tiek pradedantiesiems, tiek puikai įvaldžiusiems slidinėjimo meną. Beje, norime paminėti dar ir tai, jog palyginus su kitais Italijos slidinėjimo kurortais, Livinjas gali pasigirti gana geromis kainomis. Šis žiemos kurortas tikrai vertas jūsų dėmesio.

6. Bukovelis, Ukraina

Jeigu svajojate apie iš tiesų gerą kainos ir kokybės santykį, Bukovelis – puikus pasirinkimas žiemos atostogoms. Šis, vakarinėje Ukrainos dalyje esantis miestas – naujas, smarkiai besivystantis, pirmasis Ukrainoje europinės klasės slidinėjimo kurortas. Bendras trasų ilgis čia beveik 50 kilometrų, o ilgiausias nusileidimas – beveik 5 kilometrų ilgio.

Bukovelis – tikrai sparčiai tobulėjantis miestas. Turistai čia labai laukiami, todėl skiriama daug dėmesio aptarnavimo kokybei, pramogoms. O ir kainos tikrai maloniai nustebina.

7. Kortina d'Ampecas, Italija

Dolomitinių Alpių centre esantis Kortina d‘Ampecas miestelis – vienas iš preciziškiausių Italijos slidinėjimo kurortų, galintis pasigirti prabangiais viešbučiais, restoranais, parduotuvėmis. Šią vietą renkasi tie, kurie svajoja ne tik apie puikiais slidinėjimo trasas, saulėtą ir nevėjuotą orą (Dolomitinės Alpės apsaugo miestelį nuo atšiauraus vėjo), tačiau ir apie aukščiausio lygio aptarnavimo kokybę. Beje, nors slidinėjimo trasos čia iš tiesų puikios, teigiama, jog net du iš trijų turistų taip nė karto ir nenusileidžia nuo kalno. Klausiate, kaip taip gali būti? Atsakymas kone akivaizdus: kurorte teikiamų paslaugų kokybė tokia gera, jog keliautojai net ir nepasinaudoję slidinėjimo trasomis mėgaujasi puikiomis atostogomis.

8. Zakopanė, Lenkija

Jeigu šią žiemą neplanuojate ilgų atostogų, tačiau svajojate bent apie trumpą savaitgalio kelionę, kurios metu galėtumėte pasimėgauti žiemos sezono pramogomis, rekomenduojame jums nuvažiuoti į Zakopanę. Šis miestas, esantis pietinėje Lenkijos dalyje, tituluojamas šalies žiemos sostine. Ir tikrai ne be reikalo: gražūs kalnų peizažai, gaivus oras, pušynai, sniego gausa, puiki infrastruktūra ir geros slidinėjimo trasos. Beje, netoliese įsikūręs ir terminių vandenų kompleksas, kuriame yra 20 karšto vandens baseinų. Puiki atgaiva po dienos ant slidžių!

9. Andermatas, Šveicarija

Andermatas – nedidelis Šveicarijos slidinėjimo kurortas, patiksiantis tiems keliautojams, kurie savo atostogas nori praleisti ramybės ir gražių vaizdų apsuptyje. Pats miestelis – labai jaukus ir svetingas. Nors kurorte nėra daug slidinėjimo trasų, jos tikrai vertos dėmesio. Visgi, atostogas Andermato miestelyje rekomenduojame tiems, kurie nori ne tik slidinėti, tačiau skirti laiko ilgiems pasivaikščiojimams po apylinkes, grožintis serpentinais bei tarpekliais. Beje, visai netoliese įsikūrę ir kiti, žiemos sporto entuziastų itin pamėgti miesteliai: Saas Fee, Zarmatt, Verbier. Tikrai verta skirti dalį savo laiko bei nuvažiuoti į juos.

10. Enkampas, Andora

Dar viena šalis, galinti pasigirti puikiais slidinėjimo kurortais – Andora. Nors tai tikrai labai maža pietvakarių Europos valstybė, puikių slidinėjimo trasų čia – ne viena. 1250-ies metrų aukštyje virš jūros lygio esantis Enkampo miestas – vienas iš svarbiausių kalnų slidinėjimo centrų šalyje. Jis gali pasigirti „Funicamp“ keltuvu. Tai – 6 kilometrų lyninis kelias, kuriuo juda 32 uždaros kabinos, galinčios gabenti po 24 žmones. Populiariausias trasas šis keltuvas padeda pasiekti vos per 15 minučių.

Visai netoli Enkampo įsikūrusi ir Andoros sostinė. Tai miestas, kuris alsuoja Viduramžių dvasia. Rekomenduojame aplankyti.

Kelionių akademija ieškantiems slidinėjimo kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.