Kelionės su vaikais: išskirtiniai pramogų parkai

Jei esate keliavę su vaikais, puikiai žinote, jog visą dieną apžiūrinėti lankytinus objektus – tikrai ne geriausias pasirinkimas. Tam, jog kelionė patiktų visai šeimai, reikia sugebėti derinti veiklas, kurios patraukios tiek mažiesiems, tiek suaugusiems. Pramogų parkas – tai vieta, kuri tikrai pradžiugins jūsų atžalas. O ir suaugusieji čia dažniausiai nenuobodžiauja. Juk, pripažinkite, kartais tikrai smagu vėl pasijusti vaiku, kai sukantis karuselėje vėjas kedena plaukus. Todėl „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai nusprendė jums sudaryti įdomiausių pasaulyje pramogų parkų sąrašą. Jei keliaudami atsidurtumėte netoliese vieno iš jų – būtinai užsukite. Šie pramogų parkai tikrai išskirtiniai!

Islands of Adventure<br>Shutterstock nuotr.
Islands of Adventure<br>Shutterstock nuotr.
Tivolio sodai<br>Shutterstock nuotr.
Tivolio sodai<br>Shutterstock nuotr.
Disneilendas<br>Shutterstock nuotr.
Disneilendas<br>Shutterstock nuotr.
Lotte pasaulis<br>Shutterstock nuotr.
Lotte pasaulis<br>Shutterstock nuotr.
Europos parkas<br>Shutterstock nuotr.
Europos parkas<br>Shutterstock nuotr.
Vandenyno pramogų parkas<br>Shutterstock nuotr.
Vandenyno pramogų parkas<br>Shutterstock nuotr.
Ferari pasaulis<br>Shutterstock nuotr.
Ferari pasaulis<br>Shutterstock nuotr.
Cedar Point<br>Shutterstock nuotr.
Cedar Point<br>Shutterstock nuotr.
Eftelingo parkas<br>Shutterstock nuotr.
Eftelingo parkas<br>Shutterstock nuotr.
Gardalendo parkas<br>Shutterstock nuotr.
Gardalendo parkas<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 6, 2017, 12:54 PM, atnaujinta Nov 6, 2017, 2:00 PM

„Islands of Adventure“, Florida,

JAV Universal Studios – tai didžiulė JAV kino studija. Žinoma, pagrindinė jos veikla – filmų gamyba. Visgi, kino studijai priklauso ir keli pramogų parkai, kurie įsikūrę ne tik JAV miestuose, tačiau taip pat ir Japonijoje, Singapūre. Visgi, šį kartą norime jums papasakoti apie Universal Studios priklausantį pramogų parką „Islands of Adventure“, esantį Orlando mieste, Floridos valstijoje.

Šis pramogų parkas atidarytas 1999 metais. Šiandien jį sudaro net devynios skirtingų tematikų „salos“. Pavyzdžiui: Kaukolių sala, Hario Poterio stebuklų pasaulis, Jūros periodo parkas, Dingęs pasaulis ir kt. Visi atrakcionai ir pramogos šiose „salose“ susiję su tema. Todėl, jei esate Hario Poterio gerbėjas, tiesiog privalote pasivažinėti Hogvartso ekspresu, o jei dievinate Stiveno Spilbergo „Juros periodo parką“ – būtinai apžiūrėkite tikroviškus dinozaurus! „Islands of Adventure” – tai milžiniškas pramogų parkas, kuriame įdomybių atras visi šeimos nariai.

Tivolio sodai, Danija

Pabuvoję Floridoje, grįžkime į Europą. Danija gali didžiuotis vienu iš seniausių pasaulyje pramogų parku, kuris iki šiol pritraukia galybę turistų iš viso pasaulio.

Kopenhagoje esantys Tivolio sodai – pramogų parkas, kuris buvo atidarytas dar 1843 metais. Tai tarytum miestas mieste, galintis pasigirti išskirtine architektūra, restoranais, kavinukėmis, parduotuvėmis, preciziškai prižiūrimais parkais. O į šią miesto kompoziciją kuo puikiausiai įsilieja įvairiausios karuselės ir atrakcionai. Jų čia yra visokiausių: tiek skirtų įvairaus amžiaus vaikams, tiek labai ekstremalių – skirtų tik suaugusiems. Beje, pats seniausias Tivolio sodų atrakcionas – mediniai amerikietiški kalneliai. Jie buvo atidaryti prieš daugiau nei 100 metų, tačiau iki šiol yra viena iš populiariausių parko pramogų!

Disneilendas, Kalifornija, JAV

Ar žinote, kiek šiuo metu pasaulyje yra Disnėjaus pramogų parkų? Ogi, net penki! Du – Jungtinėse Amerikos valstijose, bei po vieną Japonijoje, Prancūzijoje ir Honkonge. Visi jie tikrai verti dėmesio, tačiau šiame straipsnyje nusprendėme papasakoti apie Kalifornijos valstijoje esantį Disneilendą, nes... Jis buvo įkurtas pirmasis!

Šio pramogų parko atidarymo šventė įvyko 1955 metais. Tuo metu jame buvo vos 18 atrakcionų. Šiandien, tai milžiniškas pramogų miestas, kuriame yra net du teminiai parkai su galybe atrakcionų, teatrų, restoranų, barų, žaidimų kambarių. Čia įkurtas netgi viešbučių kompleksas, o parko simbolis – didžiulė pasakų pilis. Voltas Disnėjus svajojo sukurti utopišką pramogų parką, kuriame patiktų tiek vaikams, tiek suaugusiems. Ši jo svajonė tikrai išsipildė.

Lotte pasaulis, Pietų Korėja

Lotte pasaulis – tai tikrai didžiulis pramogų kompleksas, įsikūręs Pietų Korėjos sostinėje Seule. Įdomu tai, jog iš pradžių Lotte buvo didžiausias pasaulyje uždaras pramogų parkas. Populiarumas buvo toks didžiulis, jog greta ėmė „dygti“ ir atrakcionai po atviru dangumi. Šiandien – tai milžiniškas pramogų kompleksas, kuriame gausu įvairiausių atrakcionų, žaidimų kambarių, veikia galybė maitinimo įstaigų, parduotuvių. Lotte pasaulyje yra netgi teatras, kuriame dažniausiai vyksta garsių magų pasirodymai.

Tai vienas iš populiariausių pramogų parkų visame Azijos žemyne. Teigiama, jog kasmet jį aplanko maždaug 7,5 milijono žmonių.

Europos parkas, Vokietija

Jeigu drauge su šeima vyksite į Vokietiją, būtinai skirkite laiko pramogoms Europos parke. Šis pramogų parkas įsikūręs Rusto mieste, kuris yra Vokietijos-Prancūzijos pasienyje.

Didžiausias Vokietijos pramogų parkas įkurtas Baltazaro pilies, menančios XV amžių, teritorijoje. Šiuo metu pilyje įkurtas restoranas, kuriame galima paragauti gardžiausių Vokietijos tradicinių patiekalų. Na, o aplink pilį – daugiau nei 100 skirtingų atrakcionų. Visi jie – suskirstyti pagal temas, kurių dauguma atspindi skirtingas Europos šalis. Atrakcionai ir pramogos pasakoja šalių istoriją, kultūrą, papročius. Todėl šiame pramogų parke ne tik linksminsitės, tačiau tuo pačiu ir sužinosite įdomių dalykų.

Vandenyno pramogų parkas, Hongkongas

Vandenyno pramogų parkas – dar vienas didžiulis pramogų kompleksas. Hongkonge esantis parkas – tai kur kas daugiau nei vien atrakcionai. Žinoma, jų čia tikrai labai daug, tačiau taip pat teritorijoje yra ir jūros žinduolių parkas, okeanariumas, zoologijos sodas. Apie kavinukes, restoranus, parduotuves ir žaidimų kambarius tikriausiai nereikia nė sakyti. Beje, įdomu dar ir tai, jog Vandenyno pramogų parką iš dviejų pusių supa kalnai. Į juos patekti nėra labai sunku – tereikia atsisėsti į stiklinę kabiną, kuri lynu užkeliama į patį viršų!

Ferrari pasaulis, JAE

Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Abu Dabio mieste, įsikūręs tikrai išskirtinis pramogų parkas – Ferrari pasaulis. Šiuo metu, tai didžiausias uždaras pramogų parkas visame pasaulyje, jo plotas net 200 tūkstančių kvadratinių kilometrų.

Pramogų šiame parke tikrai nestinga. Žinoma, visos jos susijusios su Ferrari mašinomis bei jų greičiu. Vienas iš populiariausių Ferrari pasaulio atrakcionų – „Formula Rossa“ amerikietiški kalneliai. Tai patys greičiausi amerikietiški kalneliai pasaulyje, galintys išvystyti net 240 kilometrų per valandą greitį! Jei planuojate atostogas Jungtiniuose Arabų Emyratuose, šį parką tikrai rekomenduojame aplankyti.

„Cedar Point“, Ohajas, JAV

Ką tik jums papasakojome apie greičiausius pasaulyje amerikietiškus kalnelius. Tačiau, ar žinote, kur yra ilgiausi pasaulyje amerikietiški kalneliai? Ogi „Cedar Point“ pramogų parke, kuris įsikūręs Sanduskio mieste, Ohajo valstijoje.

„GateKeeper“ – tai amerikietiški kalneliai, kurių trasos ilgis net 1,27 kilometras! O važiavimo greitis maždaug 108 kilometrai per valandą. Tai bene pats populiariausias atrakcionas visame „Cedar Point“ parke. Visgi, pramogų čia kur kas daugiau: kino teatrai, prieplauka, restoranai, viešbučiai, bokštas, apžvalgos ratas, kalneliai, karuselės, siaubo kambariai ir kt. Veiklų čia gali atrasti bet kokio amžiaus žmogus.

Eftelingo parkas, Olandija

Ar kada nors svajojote atsidurti pasakoje? Būtent toks jausmas apima atvykus į didžiausią pramogų parką Olandijoje – Eftelingo parką. Fėjos, elfai, nykštukai, žinomų pasakų herojai – visa tai jūsų laukia apsilankius šiame pramogų parke. Čia išvysite raganų namus, atgyjančius medžius, princesių pilis ir milžinus. Vien pasivaikščiojimas po Eftelingo parko teritoriją – užburia! O kur dar daugybė atrakcionų, kurie suteikia pačias geriausias emocijas. Jei planuojate su šeima vykti į Olandiją, šį pramogų parką tiesiog privalote aplankyti!

Gardalendo parkas, Italija

1975 metais duris atvėręs Gardalendo parkas, šiandien – pats populiariausias pramogų parkas visoje Italijoje! Kasmet jį aplanko apie 3 milijonus žmonių. Ir tikrai ne šiaip sau – Gardalendo parkas tikrai vertas dėmesio.

Kaip ir prieš tai mūsų aptartame Eftelingo parke, Gardalende vyrauja pasakų tematika. Čia netgi įkurtas „Pasakų“ viešbutis, kuriame kambariai įrengti skirtingų pasakų motyvais. Parke gausu skirtingų atrakcionų, o taip pat čia yra akvariumas, kuriame gyvena daugybė jūros gyvūnų rūšių. Prestižinis amerikiečių žurnalas „Forbes“ 2005 metais Gardalendo parką įvardino kaip penktą geriausią pramogų parką visame pasaulyje. Ar jis iki šiandien išlaikė savo poziciją? Nuvykite ir įsitikinkite patys!

Kelionių akademija – ieškantiems pažintinių kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.