Kelionė į spalvingąją Braziliją: dešimt vietų, kurias verta aplankyti

Sambos ritmai, spalvingas Rio de Žaneiro karnavalas bei profesionalūs futbolininkai – tokios asociacijos daugeliui kyla išgirdus Brazilijos vardą. Visgi, ši šalis gali pasiūlyti kur kas daugiau. Neįtikėtino grožio balto smėlio pakrantės, laukinė Amazonės džiunglių gamta, gyvybingi didmiesčiai, jaukūs kaimeliai, draugiški žmonės bei itin kvapni kava. Ir tai tikrai dar ne viskas! „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai jums sudarė dešimties Brazilijos vietų sąrašą, kurias, viešint šioje šalyje, tikrai verta aplankyti. Susipažinkite su didžiausios Lotynų Amerikos valstybės, Brazilijos, įdomybėmis!

Rio de Žaneiras<br>Shutterstock nuotr.
Rio de Žaneiras<br>Shutterstock nuotr.
Igvasu krioklys.<br>Shutterstock nuotr.
Igvasu krioklys.<br>Shutterstock nuotr.
Manauso apylinkės.<br>Shutterstock nuotr.
Manauso apylinkės.<br>Shutterstock nuotr.
Olinda.<br>Shutterstock nuotr.
Olinda.<br>Shutterstock nuotr.
Salvadoras.<br>Shutterstock nuotr.
Salvadoras.<br>Shutterstock nuotr.
Parati.<br>Shutterstock nuotr.
Parati.<br>Shutterstock nuotr.
Lensois Marajenseso nacionalinis parkas.<br>Shutterstock nuotr.
Lensois Marajenseso nacionalinis parkas.<br>Shutterstock nuotr.
Recife.<br>Shutterstock nuotr.
Recife.<br>Shutterstock nuotr.
San Paulas.<br>Shutterstock nuotr.
San Paulas.<br>Shutterstock nuotr.
Fernando de Noronha salynas.<br>Shutterstock nuotr.
Fernando de Noronha salynas.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Nov 13, 2017, 2:32 PM

Rio de Žaneiras

Planuojantiems kelionę į Braziliją būtų nuodėmė neaplankyti antrojo pagal dydį šios šalies miesto – Rio de Žaneiro. Tai nuostabus kontrastų miestas: čia stebina kultūrinė, etninė bei socialinė įvairovė, harmoningas gamtos ir urbanistikos paveikslas. Beje, Rio de Žaneiras niekada nemiega! Tai miestas, kuriame šurmulys ir audringi vakarėliai tęsiasi visą parą.

Viešint Rio de Žaneire tiesiog privaloma aplankyti miesto simbolį – Kristaus Atpirkėjo statulą. Ši statula pastatyta ant Korkovado kalno, o jos aukštis – 39,6 metrai. Taip pat rekomenduojame nuvykti į gražiausius Rio de Žaneiro paplūdimius: Ipanema ir Copacabana. Čia jus sužavės smaragdinės Atlanto vandenyno bangos, vingiuotos įlankos, baltas smėlis, o taip pat paslaugų kokybė ir pramogų gausa. Beje, jeigu svajojate įsilieti į Rio de Žaneiro šurmulį, rekomenduojame šį miestą aplankyti karnavalo metu (kasmet jis vyksta vasario arba kovo mėnesį). Tai viena triukšmingiausių ir spalvingiausių švenčių visame pasaulyje! Karnavalo metu miestą užvaldo ištaigingos dekoracijos, įvairiaspalviai kostiumai ir sambos ritmai. Tikrai vertas dėmesio reginys!

Igvasu krioklys

Nors Igvasu krioklys – Brazilijos ir Argentinos pasienyje, negalėjome jo neįtraukti į įspūdingiausių Brazilijos vietų sąrašą. Šis krioklys – iš tiesų nepakartojamo grožio. Jo didžioji dalis (apie 80 proc.) – Argentinos teritorijoje, likusi – Brazilijoje. Tačiau jį galima apžiūrėti tiek vienoje, tiek kitoje šalyje. Jeigu esate įspūdingų panoraminių vaizdų gerbėjas, rekomenduojame Igvasu stebėti iš Brazilijos pusės. Na, o jeigu kvapą gniaužiantį vaizdą norite išvysti nuo krioklio viršūnės – jums teks nuvykti į Argentiną. Tačiau norime jus užtikrinti, jog nei vienu, nei kitu atveju, jūs tikrai neliksite nusivylę.

Igvasu krioklį sudaro 275 protakos, o jų aukštis siekia net iki 82 metrų. Beje, visa Igvasu krioklio sistema net 2,7 kilometrų ilgio! Tai – vienas iš įspūdingiausių gamtos kūrinių visoje Pietų Amerikoje. Todėl šį krioklį aplankyti tikrai rekomenduojame.

Manauso apylinkės Manausas – miestas, esantis šiaurės vakarinėje Brazilijos dalyje, šalia Amazonės upės. Dauguma turistų į Manausą vyksta ne dėl to, jog apžiūrėtų šio miesto architektūrą ar aplankytų muziejus, tačiau todėl, jog Manauso apylinkės gali pasigirti nepaprasto grožio laukine gamta, kvapą gniaužiančiais vaizdais.

Vykite į ekskursiją laivu po įspūdingą Amazonės upę, stebėkite vietinių genčių kaimelius, grožėkitės atogrąžų augalija, įvairiaspalvėmis papūgomis ir tukanais, vikriomis beždžionėlėmis. Esame įsitikinę, jog Amazonėje jausitės taip, tarytum atsidūrę filme. Neįkainojama patirtis.

Olinda

Jeigu jus domina ne tik gamta, tačiau ir architektūra, viešėdami Brazilijoje aplankykite Olindos miestą. Jis įsikūręs šalies šiaurės rytuose, Atlanto vandenyno pakrantėje.

Olinda – miestas, kuris gali pasigirti kolonijiniu architektūros paveldu. Viešint šiame mieste rekomenduojame apžiūrėti Olindos katedrą, Šv. Bento bažnyčią ir vienuolyną, švyturį. Taip pat aplankykite šiuolaikinio meno, sakraliojo meno ir lėlių muziejus. Ir būtinai pasivaikščiokite po jaukias Olindos gatveles, išgerkite kvapnios kavos vienoje iš miesto kavinukių!

Salvadoras Brazilijos šiaurės rytuose esantis Salvadoras – be galo spalvingas ir kontrastų kupinas miestas! Kadaise šis miestas buvo šalies sostinė. Šiandien tai – vienos iš Brazilijos valstijų, Bahijos, sostinė.

Jei viešėsite Salvadore, skirkite laiko pasivaikščiojimui po senamiestį, kuris įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Vingiuotos gatvelės, portugalų statyti baroko stiliaus pastatai, galybė suvenyrų parduotuvėlių, daug restoranų, kavinukių. Ši Salvadoro dalis be galo jauki, šurmuliuojanti ir energinga. Taip pat aplankykite centrinę miesto aikštę, senąjį uostą, Santo Antonio fortą, Rio Branko rūmus, bažnytėles. Salvadoras – tai miestas, kuris sužavi keliautojus. Rekomenduojame aplankyti.

Parati

Parati (arba Paraty) – tai nedidelis miestelis, kuris keliautojus sužavi kolonijine architektūra bei akmenimis grįstomis gatvelėmis. Čia turistų kiek mažiau, todėl Parati miestelyje tikrai patiks tiems, kurie nori ramiai pasivaikščioti ir pasimėgauti jaukia atmosfera.

Beje, Parati apylinkės gali pasigirti ir nepaprasto grožio gamta: balto smėlio paplūdimiais, skardžiais, kalnais ir galybe žalumos. Tikras rojus žemėje!

Lensois Maranjenseso nacionalinis parkas

Šiaurinėje Brazilijos dalyje esantis Lensois Maranjenseso nacionalinis parkas – gana neįprasta vieta. Čia plyti judančios sniego baltumo kopos, kurios dažnai vadinamos Brazilijos Sachara. Klausiate, kodėl šios kopos juda? Ogi todėl, jog čia pučia gana gūsingas vėjas. Beje įdomu dar ir tai, jog šioje vietovėje kasmet praūžia ir lietingasis sezonas. Jo metu, lietaus vanduo ima kauptis tarp smėlio kopų. Susiformuoja tarytum nedideli baseinėliai, kurie galiausiai išdžiūsta.

Mokslininkai teigia, jog ši, Brazilijoje esanti, dykuma, gali pasigirti ne tik unikaliu kraštovaizdžiu, tačiau ir bene švariausiu oru visame pasaulyje. Tai – tikrai išskirtinė vieta.

Recifė

Dar vienas, Atlanto vandenyno pakrantėje esantis miestas, kurį rekomenduojame jums aplankyti viešint Brazilijoje – Recifė. Šis miestas tikrai sužavės tuos, kurie savo atostogų metu nori tiek pamatyti įdomių lankytinų objektų, tiek pasimėgauti puikiais paplūdimiais, kurių čia išties daug ir įvairiausių: nuo visai nuošalių ir izoliuotų, iki šurmuliuojančių, kuriuose siūlomas didelis pramogų ir paslaugų spektras.

Pasilepinę poilsiu paplūdimyje būtinai pasivaikščiokite po patį miestą. Recifės senamiestyje gausu olandų palikimo – kolonijinės architektūros. Kiti miesto rajonai – labai šiuolaikiški. Čia stūkso stikliniai pastatai, dangoraižiai. Beje, ar žinojote, jog Recifė dažnai įvardijama kaip Brazilijos Venecija? Tokia pravardė miestui suteikta dėl to, jog čia yra labai daug kanalų. Sudominome? Jei keliausite į Braziliją, būtinai aplankykite Recifę!

San Paulas

Ar žinojote, jog San Paulas – didžiausias Brazilijos miestas? Tai šalies ekonomininis centras, transporto mazgas. Čia išvystyta pramonė, o taip pat yra keturi universitetai, daug meno galerijų, muziejų, verslo centrų, dangoraižių.

Gyvenimas San Paule tikrai verda, o įdomybių jame nestinga, visgi, tiems, kurie nenori savo atostogų praleisti urbanizacijos džiunglėse, rekomenduojame pasivažinėti po San Paulo apylinkes. Čia išvysite kalnus, vešlius atogrąžų miškus, puikius paplūdimius.

Fernando de Noronha salynas

Fernando de Noronha – vulkaninės kilmės salynas, esantis Atlanto vandenyne. Nuo žemyninės Brazilijos dalies šis salynas nutolęs maždaug 350 kilometrų.

Fernando de Noronha salyną sudaro 21 sala. Dalyje jų – vystomas turizmas. Ypatingai keliautojų pamėgta didžioji salyno sala. Ji gali pasigirti nepaprasto grožio paplūdimiais, kuriuos itin pamėgę banglentininkai. Beje, šis salynas tikras rojus ir nardymo entuziastams, mat povandeninis pasaulis čia tiesiog užburiantis. Šios salos – tai puiki galimybė atitrūkti nuo rutinos, rūpesčių ir pasinerti į malonumų kupinas atostogas.

Kelionių akademija – ieškantiems brazilija"="">brazilija"" target="_blank">kelionių į Braziliją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.