Dešimt pasaulio kampelių, kuriuose atostogauja įžymybės

Ar kada nors susimąstėte, kur atostogauja įžymūs žmonės? Tie, kurie sau gali leisti prabangiausius kurortus, geriausius viešbučius, aukščiausio lygio aptarnavimą. „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių specialistai kiek pasidomėjo ir atrinko dešimt pasaulio kurortų, kurie itin mėgstami įžymybių. O gal kažkuriame iš jų esate atostogavę ir jūs?

Maui sala.<br>Shutterstock nuotr.
Maui sala.<br>Shutterstock nuotr.
San tropezas. <br>Shutterstock nuotr.
San tropezas. <br>Shutterstock nuotr.
Bora Bora<br>Shutterstock nuotr.
Bora Bora<br>Shutterstock nuotr.
Rio de Žaneiras.<br>Shutterstock nuotr.
Rio de Žaneiras.<br>Shutterstock nuotr.
Komo ežeras.<br>Shutterstock nuotr.
Komo ežeras.<br>Shutterstock nuotr.
Šv.Bartolomėjaus sala.<br>Shutterstock nuotr.
Šv.Bartolomėjaus sala.<br>Shutterstock nuotr.
Maljorka.<br>Shutterstock nuotr.
Maljorka.<br>Shutterstock nuotr.
Aspenas.<br>Shutterstock nuotr.
Aspenas.<br>Shutterstock nuotr.
Cabo San Lucas.<br>Shutterstock nuotr.
Cabo San Lucas.<br>Shutterstock nuotr.
Mikono sala.<br>Shutterstock nuotr.
Mikono sala.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2017-12-11 14:50

Maui sala, Havajai

Maui – antroji pagal plotą Havajų salyno sala. Kaip ir kitos Havajų salos, ji susiformavo virš karštojo taško. Tai vieta, kurioje dėl Žemės plokščių judėjimo formavosi ugnikalniai. Tikriausiai nė nereikia sakyti, jog kraštovaizdis čia – atimantis žadą.

Kiekviena salos pusė yra unikali, turinti specifinį klimatą. Tą pačią dieną, vienoje jos pusėje galima patirti didžiulį karštį, o kitame malonią vėsą. Sala gali pasigirti pasakiško grožio paplūdimiais, tankiais atogrąžų miškais, kriokliais, ugnikalniais. O taip pat – VIP klasės penkių žvaigždučių viešbučiais. Tad ne veltui ją, savo poilsiui, renkasi nemažai įžymybių. Maui saloje savo atostogas mėgsta leisti Justinas Bieberis, Britney Spears, Megan Fox, Owen Wilson ir dar daug kitų žymių aktorių, muzikantų, TV laidų vedėjų. Galbūt vieną dieną prieš šio sąrašo prisijungsite ir jūs.

San Tropezas, Prancūzija

Prancūzijos Rivjera, arba Žydrasis krantas, – tai rytinė Viduržemio jūros pakrantės dalis, besitęsianti nuo Kanų, apimanti Monako kunigaikštystės pakrantę ir rytuose siekianti Italijos sieną. Šis regionas gali pasigirti nepaprasto grožio paplūdimiais bei aukščiausio lygio kurortiniais miestais. Ne veltui jis taip mėgstamas turistų iš visų pasaulio.

Bene labiausiai įžymių žmonių pamėgtas Žydrojo kranto kurortas – San Tropezas. Tai miestas, įsikūręs vaizdingame, žalumos apsuptame kyšulyje. Jis garsus dėl savo gražių, auksinio smėlio paplūdimių, įdomių muziejų, žavios architektūros, aukšto aptarnavimo lygio ir puikių vakarėlių. Šį kurortinį miestą kadaise išgarsino prancūzų aktorė Brigitte Bardot, mat ji čia mėgdavo atostogauti ir turėjo savo vilą. Jos pavyzdžiu pasekė nemažai įžymybių, kurie į San Tropezą atskrenda praleisti savo atostogų. Tom Cruise, Rihanna, Victoria Beckhman, Catherine Zeta-Jones, Kate Moss – San. Tropeze mėgstančių atostogauti įžymių žmonių sąrašą galėtume tęsti ir tęsti.

Bora Bora, Prancūzijos Polinezija

Ramiajame vandenyne esanti Bora Bora sala – be galo romantiškas, įspūdingo grožio žemės kampelis. Ši sala priklauso Prancūzijos Polinezijai, o jos kraštovaizdis išties primena tobulą atviruką: smaragdinis vanduo, balto smėlio pakrantės, vulkaninės kilmės kalnai, atogrąžų miškai, magiško grožio lagūna. Skamba tikrai įspūdingai, tiesa?

Šioje saloje gausu nuošalių, tačiau tikrai prabangių viešbučių. Puikus pasirinkimas įžymybėms, kurios nori pasislėpti nuo gerbėjų ir paparacių. Atostogas Bora Bora saloje renkasi Nicole Kidman, Charlize Theron, Kardashian sesutės, Eva Langoria ir dar daugelis kitų žymių žmonių. Taip pat čia atvyksta daug jaunavedžių, mat sala idealiai tinkama romantiškam medaus mėnesiui.

Rio de Žaneiras, Brazilija

Antrasis pagal dydį Brazilijos miestas, Rio de Žaneiras, – labai kontrastingas miestas. Čia stebina kultūrinė, etninė ir socialinė įvairovė, harmoningas gamtos ir architektūros paveikslas. Rio – tai miestas, kuris niekada nemiega. Čia gausu įvairiausių barų, klubų, o taip pat ir lauko renginių. Daug vakarėlių vyksta ir nuostabaus grožio Rio de Žaneiro paplūdimiuose.

Įžymybės, trokštančios linksmybių, mielai renkasi atostogas Rio. Madonna, Panelope Cruz, Gerard Butler, Javier Bardem – visi šie žymūs žmonės mėgsta įsilieti į spalvingą ir šurmuliuojantį Rio de Žaneiro sūkurį.

Komo ežeras, Italija

Italijos šiaurėje, Alpių pietinėje pašlaitėje tyvuliuojantis Komo ežeras – iš tiesų nepaprasto grožio. Ežero pakrantės stačios ir uolėtos. Nuo jų atsiveria neįtikėtinas vaizdas į ramiai telkšantį vandenį, tolumoje stūksančias didingas Alpių viršūnes ir jaukius aplinkinius miestelius. Beje, Komo apylinkės žavi ne tik pasakiška gamta: čia gausu įdomių muziejų, katedrų, pilių, sodų.

Ši vietovė – be galo raminanti, todėl puikiai tinka tiems, kurie nori atsiriboti nuo rutinos ir tiesiog pailsėti mėgaujantis tyru kalnų oru. Nemažai įžymių žmonių aplink Komo ežerą pasistatę vilas. Savo atostogas čia mėgsta leisti George Clooney, Brad Pitt, David Beckhman, Richard Branson ir kt. Jei turėsite galimybę, rekomenduojame prie Komo ežero nuvažiuoti ir jums.

Šv. Bartolomėjaus sala Šv. Bartolomėjaus sala, dažnai vadinama tiesiog Sen Bartu, – tai Karibų jūroje esanti sala, kuri priklauso Prancūzijos užjūrio bendrijai. Ši sala – tikras atostogų rojus. Jos kranto linija – raižyta, pakrantėse gausu idiliškų balto smėlio paplūdimių. Salos klimatas – tropinis, todėl puiki temperatūra čia laikosi visus metus.

Saloje savo atostogas mėgsta leisti Jay-Z ir Beyonce šeima, Jessica Alba. Įžymybės čia mėgaujasi ne tik puikiu oru ir paplūdimiais, tačiau taip pat ir SPA centrais, puikiais restoranais, vandens sporto pramogomis, nardymo pamokomis.

Maljorka, Ispanija

Kalnai, alyvuogių giraitės, vynuogynai, šilta jūra, gražūs smėlio paplūdimiai, jaukūs miesteliai, išskirtinis architektūrinis paveldas – tokia yra Maljorka, didžiausia Ispanijos sala. Keliautojai šią salą mėgsta dėl įvairovės: čia galima tiek mėgautis ramybe atokiuose kurortuose, tiek įsilieti į linksmybių sūkurį didesniuose miesteliuose. Tiek lepintis saule ir jūra, tiek kopti į kalnus, lankyti muziejus ir pan.

Maljorką dievina ir įžymus žmonės. Atostogos šioje Ispanijos saloje renkasi Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston. O Catherine Zeta Jones ir Michael Douglas Maljorkoje turi savo nuosavas vilas!

Aspenas, Kolorado valstija, JAV

Iki šiol pasakojome apie kurortinius miestus, kuriuos įžymūs žmonės dažniausiai renkasi vasaros atostogoms. Visgi, žiemą jie taip pat nori pramogauti. Puikus pasirinkimas – Aspeno miestas, esantis Kolorado valstijoje, JAV.

Aspenas – tai ideali vieta žiemos sporto entuziastams. Didingi kalnai, puikios slidinėjimo trasos, aukščiausio lygio viešbučiai, restoranai, SPA centrai. O taip pat puikūs vakarėliai! Ne veltui Aspeną pamėgusios tokios įžymybės, kaip Mariah Carey, Jack Nicholson, Heidi Klum, Demi Moore, Kurt Russell ir kt.

Cabo San Lucas, Meksika

Vienas iš Meksikos lankytinų objektų, kurį itin mėgsta turistai, – Arka. Tai iš uolų susiformavęs arkos formos darinys, jungiantis Kalifornijos įlanka su Ramiuoju vandenynu. Atrodo iš tiesų magiškai.

Visai šalia Arkos įsikūręs ir puikus kurortinis miestelis – Cabo San Lucas. Jis gali pasigirti ne tik turistų itin mėgstamu lankytinu objektu, tačiau ir puikiais smėlio paplūdimiais, pasakišku povandeniniu pasauliu, aukšta aptarnavimo kokybe. Courteney Cox, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston ir George Clooney – dažni svečiai Cabo San Lucas miestelyje.

Mikono sala, Graikija

Nedidukė, vos 105,2 kvadratinių kilometrų ploto Mikono sala – nepaprasta vieta įsimintinoms atostogoms. Viešint šioje saloje, žavi puikūs smėlio paplūdimiai, nedidukai balti nameliai, vėjo malūnai, didingos bažnyčios. Manote, jog tai puiki vieta ramiam poilsiui? Taip, jeigu susirasite nuošalų viešbutį. Visgi, jei apsigyvensite viename iš miestelių, galite būti tikri, jog vakarėlių jums tikrai nepristigs. Tom Hanks ir Tom Cruise Mikono saloje turi savo nuosavus namus. O aktorė Sofia Vergara ir Kardshianų sesės čia mėgsta atskristi, įsikurti viename iš prabangių viešbučių ir mėgautis atostogomis.

Kelionių akademija – ieškantiems pažintinių kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.