Gražiausios pasaulio salos

Už lango smarkiau spaudžiant šaltukui, vis dažniau pasvajojame, kaip būtų gerai nors trumpam ištrūkti į šiltuosius kraštus. Ten, kur dienos leidžiamos palmės pavėsyje, kur ramybę drumsčia tik vienišo paukščio klyksmas ir mėlynų bangų ošimas, o basos pėdos maloniai sminga į įkaitusį pakrantės smėlį. O kol Jūs svajojate, „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai sudarė gražiausių pasaulio salų sąrašą. Paskaitykite ir, galbūt, per savo būsimas atostogas aplankysite vieną iš jų.

Bora Bora.<br>Shutterstock nuotr.
Bora Bora.<br>Shutterstock nuotr.
Phu Quec.<br>Shutterstock nuotr.
Phu Quec.<br>Shutterstock nuotr.
Penang.<br>Shutterstock nuotr.
Penang.<br>Shutterstock nuotr.
Fiji.<br>Shutterstock nuotr.
Fiji.<br>Shutterstock nuotr.
Palawan.<br>Shutterstock nuotr.
Palawan.<br>Shutterstock nuotr.
Kuai<br>Shutterstock nuotr.
Kuai<br>Shutterstock nuotr.
Ko Phi Phi.<br>Shutterstock nuotr.
Ko Phi Phi.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 15, 2018, 4:01 PM

1. Bora Bora sala, Prancūzų Polinezija

Pačiame Ramiojo vandenyno viduryje esanti Bora Bora – viena iš Prancūzų Polinezijos salų. Rojumi Žemėje vadinama sala yra labai populiari vestuvių ir medaus mėnesio kryptis. Ir nenuostabu – juk balti smėlio paplūdimiai bei virš skaidraus vandenyno iškilę idiliški mediniai nameliai sukuria itin romantišką atmosferą.

Bora Bora labiausiai lankoma ramų poilsį mėgstančių keliautojų. Puikus klimatas, prabangios vilos, skanus egzotiškas maistas ir nuostabūs vaizdai leidžia atsipalaiduoti ir tiesiog mėgautis gyvenimu. O kur dar ištaigingi spa ir sveikatingumo centrai su geriausiais masažų meistrais! Na, o tiems, kurie visgi ieško aktyvesnės veiklos, ši sala gali pasiūlyti įvairių vandens pramogų, giluminio nardymo pamokų bei tokių nuotykių, kaip ryklių šėrimas ar ekskursija į juodųjų perlų fermą. Juk skamba, kaip svajonių atostogos, ar ne?

2. Phu Quoc sala, Vietnamas

Vietnamo pietvakariuose, prie Kambodžos krantų, esanti Phu Quoc – dar skambiai vadinama Kokosų sala. Tai tikra ramybės oazė, kurioje rasite viską, ko reikia tobuloms atostogoms. Salą juosia sodrūs atogrąžų miškai, krantus skalauja krištolo skaidrumo vandenyno bangos, o pakrantėse nusidriekę ilgi smulkaus smėlio paplūdimiai su begalinėmis palmių alėjomis, džiuginančiomis egzotikos išsiilgusius keliautojus.

Poilsiaudami šioje saloje galėsite mėgautis laukinės gamtos ir komforto darna. Čia puikiai išvystyta turizmo infrastruktūra – palei pakrantės ruožą įsikūrę prabangūs viešbučiai, gurmaniško maisto restoranai, prekybos centrai ir daugybė kitų pramogų. Tačiau visai šalia – ir salos laukinė pusė. Rekomenduojame aplankyti Phu Quoc nacionalinį parką, kuriame, vaikštinėdami mediniais takeliais, galėsite iš arti pasigrožėti tropine augmenija, atogrąžų kriokliais ir skaidriais ežerėliais. Na, o įdomesnių užsiėmimų ieškotojams, patariame panardyti vandenyno gelmėse ar aplankyti čia esantį garsiojo vietnamietiško žuvies padažo fabriką.

3. Penang sala, Malaizija

Viena įspūdingiausių Malaizijai priklausančių salų – įvairiapusiškoji Penang. Šioje saloje veiklos randa net ir patys išrankiausi atostogautojai. Vienas didžiausių traukos centrų yra Penang sostinė Džordžtaunas (George Town), keliautojus žavintis senove dvelkiančia kolonijine architektūra ir į dangaus aukštybes besistiebiančiomis paslaptingomis šventyklomis. Tuo tarpu gamtos mylėtojai turėtų patyrinėti saloje esantį Penang nacionalinį parką ir pavaikštinėti ten žaliuojančių džiunglių tankmėje. Romantikos mylėtojams rekomenduojame pakilti į Kek Lok Si kalno apžvalgos aikštelę ir pasigrožėti salos vaizdais iš viršaus arba palydėti gęstančią saulę ryžių plantacijose. Kaip matote, įdomybių čia tikrai netrūksta!

4. Fiji sala, Australija

Pietų Ramiajame vandenyne išsibarsčiusios Fiji salyno, priklausančio Australijai, salos kasmet pritraukia daugybę keliautojų. Viena iš turistų pamėgtų vulkaninės kilmės salų, pavadinta tuo pačiu Fiji pavadinimu, turi viską, ko reikia tobuloms paplūdimio atostogoms. Tropinis klimatas, žydrosios lagūnos, spalvotieji koraliniai rifai, nesuskaičiuojama gausybė įvairios floros ir faunos – tik spėk viską įamžinti! Turistus ypač vilioja puikios nardymo sąlygos, banglenčių ir buriavimo pamokos bei išvykos į aplinkines salas, pilnas romantiškų, vien Jums priklausančių paplūdimių, iš kurių žvelgiant atsiveria vandenyno platybės. O kai nusibosta gamta – jei tai apskritai įmanoma tokio grožio saloje – leiskite sau pasilepinti gurmaniškais šalies patiekalais ar atpalaiduojančiu ajurvediniu masažu.

5. Palawan sala, Filipinai

Palawan – bene populiariausia Filipinų salyno vakaruose esanti sala. 450 kilometrų ilgio ir vos 50 kilometrų pločio Palawan teritorija vis dar išliko beveik nepaliesta žmogaus rankos. Laukinė gamta ir paslaptingas, dar nepažintas gyvūnijos pasaulis čia traukia egzotikos ieškančius smalsuolius iš viso pasaulio. Didžiąją salos dalį dengia drėgnieji tropikų miškai, o palei krantus nusidriekę ilgi smėlio paplūdimiai, kuriuose smagu ne tik mėgautis saulės voniomis, bet ir panardyti tarp gausybės įvairiaspalvių žuvelių bei koralų. Populiariausia atrakcija viešint šioje saloje – nuplaukti į vieną iš daugybės aplink Palawan išsidėsčiusių mažų negyvenamų salelių. Tik įsivaizduokite, kaip įdomu patyrinėti šiuos neatrastus laukinius plotus, vaikštant uolėtais, vingiuotais skardžiais ir grožintis smaragdinėmis vandenyno bangomis.

6. Kauai sala, Havajai, JAV

Ketvirtoji pagal dydį vulkaninės kilmės sala Havajuose – mistiškoji Kauai. Ši sala gali pasigirti itin turtingu kraštovaizdžiu. Tarp stačių, dantytų krantų įsispraudę vaizdingi smėlio paplūdimiai vilioja savo ramybe bei sukuria įspūdingą pakrantės reljefą. Šioje saloje tiesiog būtina aplankyti Waimea kanjoną, kuris dar vadinamas Didžiuoju Ramiojo vandenyno kanjonu. Čia pilna įvairaus sudėtingumo maršrutų, vingiuojančių palei kanjono kraštus ir garsiuosius Waipoo krioklius. O nedrįstantys išbandyti savo jėgų ilgesniuose žygiuose, gali pasigėrėti ne ką prastesniais, iš apžvalgos aikštelių atsiveriančiais vaizdais. Kauai sala patiks ir komfortiško poilsio ieškantiems poilsiautojams – prabangių viešbučių pasirinkimas čia itin platus, o didesniuose kurortuose galima mėgautis įvairiais spa teikiamais malonumais.

7. Ko Phi Phi salos, Tailandas

Ko Phi Phi – tai mažas salynas Pietų Tailande, kurį sudaro šešios salos. Ir nors šios salos visai mažytės, tačiau gerai žinomos, ypač kino filmų entuziastams. Juk būtent čia buvo filmuotas garsusis Danny Boyle filmas „Paplūdimys“ (angl. „The Beach“, 2000). Norėdami pasijusti lyg filmo herojai, būtinai aplankykite garsiąją Maya įlanką ir patinginiaukite išskirtinio grožio Maya paplūdimyje.

Ko Phi Phi Don yra pagrindinė sala, su puikiai išvystyta infrastruktūra ir dideliu pramogų bei pasilinksminimo vietų pasirinkimu. Tuo tarpu gretimos salos – neapgyvendintos ir idealiai tinkančios laukinės gamtos tyrinėjimui. Tiesa, dėl didelio populiarumo, šio salyno laukinė gamta dažnai apsupta galybės turistų, tačiau tai nenustelbia jos nenuginčijamo grožio.

Kelionių akademijaieškantiems egzotinių kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.