Žadina kalnai: 10 pigiausių slidinėjimo kurortų Europoje

Atostogos kalnuose dažnai priverčia paploninti piniginę.

 Livinjo kurortas.<br> 123rf nuotr.
 Livinjo kurortas.<br> 123rf nuotr.
 Livinjo kurortas.<br> 123rf nuotr.
 Livinjo kurortas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 20, 2018, 12:50 PM

Slidinėjimo entuziastai dažnai susivilioja maža kaina ir išvyksta į kurortus, kurie negali pasigirti puikiomis slidinėjimo trasomis.

Todėl naujienų portalas telegraph.com siūlo aplankyti slidinėjimo kurortus, kuriuose pasijusite tarsi gražiausiame žiemos filme. Be to, tikrai nepermokėsite.

1. Livinjas, Italija.

Pasakiškų kalnų apsuptyje pasislėpęs ir Livinjo miestas, kurį tikrai ne be reikalo įtraukėme į šį sąrašą. Patys italai teigia, jog šis miestelis – nedidelis, tačiau nepaprasto grožio. Ir tai tikrų tikriausia tiesa! Slidinėjimo trasos čia prasideda maždaug 2800 metrų aukštyje virš jūros lygio ir pritaikytos tiek pradedantiesiems, tiek puikai įvaldžiusiems slidinėjimo meną. Beje, norime paminėti dar ir tai, jog palyginus su kitais Italijos slidinėjimo kurortais, Livinjas gali pasigirti gana geromis kainomis.

Minusas – reikės gerokai pasistengti, kol iš oro uosto pateksite į šį slidinėjimo kurortą, mat iš Insbruko kelionė trunka tris valandas. Tačiau trasų kokybė viską atperka. Ji tobula bet kokiomis oro sąlygomis.

Livinjas tinka tiems, kurie nori sutaupyti pačiame kurorte – visame miestelyje visos prekės be PVM, tad už gėrimus, benziną, kvepalus ir maistą mokėsite tikrai pigiau.

Daugybė medinių namų, kurie apsupti kalnų grožiu, kalnų restoranai ir barai tikrai paliks neišdildomą įspūdį.

2. Alpbachas, Austrija.

Šis kurortas jau seniai turi gražiausio Austrijos kaimelio titulą. Alpbachas nėra didelis, be to, nesudėtingos trasos. Puikiai tinka pradedantiesiems. Šį kaimelį labai pamėgę britai, todėl jų galite sutikti kiekviename žingsnyje.

Nors Austrija pasižymi didelėmis kainomis, tačiau šis kurortas laikomas vienu pigiausių. Turistai į Alpbachą sugrįžta kiekvienais metais.

Kurortas turi tris slidinėjimo mokyklas. Pati populiariausia – „Alpbach Aktiv“, kuri turi puikius atsiliepimus.

Čia taip pat yra „Šeimos savaitės“, per kurias vaikai iki 15 metų gali nemokamai naudotis keltuvais.

3. Serre Chevalier, Prancūzija.

Tai labai mažas kaimelis, kuris negali pasigirti didelėmis naujovėmis. Bet labai draugiškas ir atsipalaidavęs, turintis savitą charakterį. Todėl paslidinėję kalnuose, tikrai rasite ką veikti ir nusileidę.

Tai pigus Prancūzijos kurortas ir svetingai priimantis turistus. Čia taip pa tgalite pasimėgauti SPA procedūromis, iš lauko baseinų atsiveria įspūdingi vaizdai.

4. Pas de la Casa, Andora.

Ši vieta neatsiejamas nuo laukinių vakarėlių. Jį apibūdina, kaip žiemos sistinę, kurioje būtina apsilankyti. 

Kurortą labai myli turistai, juos čia vilioja puikios trasos, parduotuvės, naktinės linksmybės ir saulė.

Pas de la Casa slidinėjimo zona dėka modernios liftų sistemos yra sujungta su Grau Roig bei Soldeu ir El Tarter slidinėjimo zonomis.

Jei norite naktinių linksmybių, jūs puikiai pašėlsite už keliolika eurų. Daugumoje barų prie įėjimo vaišina maža taurele stipraus gėrimo. Litras degtinės čia kainuoja mažiau nei maža energetinio skardinė. Būtent todėl visur galima sutikti policijos automobilių, kurie drausmina turistus nuo linksmybių.

5. Aussois, Prancūzija.

Tai vienas atokiausių Prancūzijos Alpių regionų, todėl jis užmirštas. Privalumas, kad čia mažai žmonių, todėl galėsite nevaržomai mėgautis slidinėjimo trasomis ir ramiu poilsiu.

Šis slidinėjimo kurortas dar pakankamai neišvystęs turizmo, būtent todėl kainos ženkliai mažesnės nei kitur. 

Slidinėjimo entuziastai galės mėgautis 55 km ilgio trasomis, be to, galite aplankyti šalia esamus kiek brangesnius kurortus.

6. Val d'Anniviers, Šveicarija.

Tai dar vienas palyginus nebrangus ir labai žavingas kurortas. Kainos čia beveik 25 procentais mažesnės, nei kituose Šveicarijos slidinėjimo kurortuose.

Šveicarijoje yra ir pigesnių variantų, tačiau Val d'Anniviers siūlo daug daugiau pramogų.

Per dieną čia daugybė kartų tobulinamos trasos, nauji keltuvai, ekskursijos – puikus kainos ir kokybės santykis.

7. Söll, Austrija.

Austrijoje yra daugybė kurortų, kurie siūlo mažas kainas, tačiau retas pasiūlo nuolat tvarkomas trasas ir puikias keltuvų sistemas. Butent šis kurortas gali tuo pasigirti.

Šis Austrijos kurortas turi daug slidinėjimo trasų, be to, apsigyventi nebrangiai galima netoli keltuvų.

Jis išsiskiria jaunatviška atmosfera, todėl labai mylimas jaunimo.

8. Jasna, Slovakija.

Puikiais slidinėjimo kurortais gali pasigirti ne tik Prancūzija, Austrija ar Šveicarija, tačiau ir ne taip toli nuo Lietuvos nutolusi Slovakija. Jasna – bene populiariausias šios šalies slidinėjimo kurortas, esantis Žemuosiuose Tatruose, Chopoko kalno šlaituose. Vasarą į Jasną atkeliauja daug žygeivių, kurie grožisi nepaprasta kalnų panorama, Žemųjų Tatrų nacionalinio parko ir draustinio apsuptimi.

Žiemą į kurortą suplūsta slidinėjimo entuziastai, kurie džiaugiasi skirtingo sudėtingumo trasomis: nuo itin lengvų pradedantiesiems, iki labai sudėtingų – skirtų patyrusiems slidininkams. Atskiri ruožai skirti ir snieglenčių, rogučių, slidžių kroso mėgėjams.

9. Bareges/La Mongie, Prancūzija.

Kas nori pažinti nuostabaus grožio La Mongie ir Barèges kraštovaizdį kelionių lygumų slidėmis, sniegbačių žygių ar pasivažinėjimų šunų kinkiniais metu, gali rinktis iš dviejų didelių šiaurinių žiemos sporto šakų zonų. 

Apsistoti šiame kurorte galima perpus pigiau nei kituose, tik, žinoma, reikia atlikti namų darbus ir domėtis kainomis. 

10. Bansko, Bulgarija.

Bansko yra geriausias ir pigiausias Bulgarijos kurortas. Slidinėjimo trasos, įranga ir instruktoriaus pamokos atsieina pigiausiai. Maistas ir gėrimai sudaro ketvirtadalį išlaidų.

Bansko centre rasite žavingą senamiestį, kuriame gausu akmeninių pastatų ir gatvių.

Maždaug prieš 15 metų Sofijoje įsikūrusi nekilnojamojo turto bendrovė investavo pinigus, kad Bansko taptų šiuolaikišku kurortu – buvo investuota daugiau nei 20 mln. svarų.

Visi pinigai buvo išleisti snieglenčių įrangai ir naujiems keltuvams. Šalia keltuvų buvo pastatyti prabangūs viešbučiai su parduotuvėmis ir barais.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.