10 gražiausių Vietnamo miestų

Raudonojo Drakono šalimi vadinamas Vietnamas – viena unikaliausių Pietryčių Azijos valstybių. Čia susipina tradicijos ir šiuolaikiškumas, viliojantys tiek nuotykių ieškotojus, tiek poilsio ir ramybės mėgėjus. Niekas nepaneigs, kad šios šalies gamta – itin kontrastinga ir egzotiška. Tačiau nereiktų pamiršti ir autentiškų, senovinių, o kartais modernių ir triukšmingų Vietnamo miestų bei miestelių. Šį kartą „Kelionių akademijos“ kelionių specialistai sudarė dešimties gražiausių Vietnamo miestų sąrašą. Paskaitykite ir pasisemkite idėjų savo kitoms atostogoms!

Hanoi<br>Shutterstock nuotr.
Hanoi<br>Shutterstock nuotr.
Hue<br>Shutterstock nuotr.
Hue<br>Shutterstock nuotr.
Sa Pa<br>Shutterstock nuotr.
Sa Pa<br>Shutterstock nuotr.
Da Nang<br>Shutterstock nuotr.
Da Nang<br>Shutterstock nuotr.
Mui Ne<br>Shutterstock nuotr.
Mui Ne<br>Shutterstock nuotr.
Ho Chi Minh<br>Shutterstock nuotr.
Ho Chi Minh<br>Shutterstock nuotr.
Can Tho<br>Shutterstock nuotr.
Can Tho<br>Shutterstock nuotr.
Hoi An<br>Shutterstock nuotr.
Hoi An<br>Shutterstock nuotr.
Hoa Lu<br>Shutterstock nuotr.
Hoa Lu<br>Shutterstock nuotr.
Nha Trang<br>Shutterstock nuotr.
Nha Trang<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jan 22, 2018, 4:17 PM

1. Hanojus

Vietnamo šiaurėje įsikūręs antrasis pagal dydį miestas ir šalies sostinė, Hanojus, keliautojus užburia nenutrūkstamu gyvenimo ritmu ir nepaprastu kultūriniu paveldu. Pro šalį lekiantys automobiliai, skubantys, krepšiais ir daržovėmis nešini, praeiviai ir spalvotų motociklų jūra tapusios gatvės – gyvenimas čia tiesiog verda. Tačiau toje garsų ir dulkių sumaištyje savo ženklų paliko beveik visos, kada nors čia gyvavusios, dinastijos, tad su Hanojumi geriausiai susipažinsite apsilankydami senamiestyje, žymiajame Hošimino mauzoliejuje, svarbiausiose miesto šventyklose ar plaukiodami Raudonąja upe ir stebėdami šį didmiesčio bruzdesį iš toli.

2. Hujė

Turtingą architektūrinį paveldą saugo Hujė (Hue), esantis vidurio Vietname, Pietų Kinijos jūros pakrantėje. Šiame, į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktame, mieste tvyro pakili ramybė ir karališka didybė. Vaikštinėdami siauromis Hujė gatvelėmis ir lankydami žymiausius istorinius bei architektūrinius paminklus, keliautojai gali nusikelti atgal į imperijos laikus. Rekomenduojame čia paskanauti Imperatoriškosios miesto virtuvės bei kadaise didikams gamintų patiekalų ir susipažinti su spalvingu gatvės gyvenimu, apsilankant Dong Ba turguje.

3. Sapa

Vietnamo šiaurėje tarp kalnų įsispraudęs Sapos (Sa Pa) miestelis alsuoja ramybe ir svetingumu. Keliaujant per slėpiningąjį Sapos slėnį akis ir sielą džiugina lig horizonto besidriekiančios ryžių plantacijos, o vakarop, stebint už kalnų skęstančią saulę, tarsi sustoja laikas. Šis miestelis keliautojus užburia ne tik savo vaizdingomis apylinkėmis, bet ir kultūrų įvairove. Čia nuo seno gyvena mažos tautelės, puoselėjančios senuosius papročius ir svetingai sutinkančios užklydusius keliautojus. Sapą galėsite patyrinėti leisdamiesi į pėsčiųjų žygius ar tiesiog ramiai medituodami. Tik nepamirškite pasiimti fotoaparato!

4. Danangas

Danangas (Da Nang) – ketvirtasis pagal dydį Vietnamo miestas, žymintis pusiaukelę tarp šiaurėje esančios Vietnamo sostinės, Hanojaus, ir pietuose įsikūrusio Hošimino. Šiame mieste galima rasti visko – kalnus, pajūrį, įspūdingus tiltus, prancūzų architektūros palikimą bei platų pramogų pasirinkimą. Visgi didžiausi turistų traukos objektai čia yra ilgieji Danango apylinkių paplūdimiai, kuriuose patogu žvejoti, nardyti ar plaukioti jachtomis. O jei susigundytumėte ištrūkti iš miesto, visai netoliese stūkso Marmuriniai kalnai, slepiantys vienišas šventyklas ir paslaptingus urvus.

5. Mui Ne

Šalies pietuose esantis Mui Ne – Vietnamo dykumų kraštas. Čia galima išvysti šafrano raudonio kopas ir švelniai pustomus smėlio kanjonus. Tačiau šis pakrantės žvejų miestelis garsėja ne tik savo romantiškomis apylinkėmis, bet ir itin vėjuotu pakrantės ruožu, idealiai tinkančiu buriavimui ir vėjo aitvarams. Keliautojus į šį ramų kraštą vilioja ilgas smėlėtos pakrantės ruožas, puikios sąlygos vandens pramogoms ir jaukių viešbučių bei restoranų įvairovė. O į šį turistinį sūkurį puikiai įsilieja ir senieji miesto žvejai, kukliose prieplaukose iš savo tinklų traukiantys dienos laimikį.

6. Hošiminas

Tolimųjų Rytų deimantu skambiai vadinamas Hošiminas (Ho Chi Minh) keliautojus žavi savo kontrastais. Iš vienos pusės, tai labai modernus ir šiuolaikiškas miestas, nestokojantis ištaigingų viešbučių, dizainerių parduotuvių, stiklinių dangoraižių ir net marmurinių pėsčiųjų takų! Čia veiklos ras ir gurmanai, ir naktinių pasilinksminimų mėgėjai. Tačiau kita šio didmiesčio pusė – itin autentiška. Rekomenduojame aplankyti pačiame miesto centre iškilusią ištaigingą Notre Dame katedrą, bent kelias budistų pagodas ir šurmulingas, niekad nesnaudžiančias, miesto turgavietes.

7. Can Tho

Mekongo deltoje įsikūręs Vietnamo miestas Can Tho garsėja ryžių laukais ir itin išvystyta pakrantės prekyba. Čia tiesiog būtina pamatyti plaukiojantį turgų ir upėje savo gėrybes pardavinėjančius vietinius gyventojus. Kai kurie iš jų, ant polių virš vandens susirentę kuklius namukus, čia pat ir gyvena. Can Tho galite rasti platų turų laivu po Mekongo deltos apylinkes pasirinkimą. Taip pat rekomenduojame skirti laiko pasivaikščiojimui gražia miesto krantine – čia glaudžiasi mielos kavinukės ir vietinių gėrybių pilnos parduotuvėlės, kuriose galėsite rasti sau mielų lauktuvių.

8. Hojanas

Dar vienas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktas vidurio Vietnamo miestas – Hojanas (Hoi An). Jis užburia savo senovine architektūra, ramybe bei dailiais geltonais namukais. Ši vieta – tarsi muziejus po atviru dangumi, keliautojus žavintis savo natūralumu ir paslaptingumu. Nepraleiskite progos sutemus pavaikštinėti jaukiomis Hojano gatvelėmis, nes vakarais čia užsižiebia tūkstančiai spalvingų žibintų, sukuriančių romantišką atmosferą. Turistų itin mėgstama vieta – šimtmečius skaičiuojantis Chua Cau tiltas, nuo kurio atsiveria žavi miesto panorama, kurią tikrai norėsite įamžinti savo kelionės nuotraukose.

9. Hoa Lu

Stačių kalkakmenio uolų supamas Hoa Lu miestelis – senoji Vietnamo sostinė. Slėnyje įsikūręs miestas keliautojus vilioja tarp kalnų tvyrančia ramybe ir turtingu istoriniu palikimu. Čia galima rasti kelių dinastijų statytas senovines šventyklas, pagodas, slaptas laidojimo vietas ir net išlikusius įspūdingus miesto tvirtovės fragmentus. Net ir nebūdami istorijos mylėtojais, Hoa Lu galėsite susipažinti su senuoju Vietnamu ir atsipalaiduoti gamtos apsuptyje.

10. Niačangas

Niačangas (Nha Trang) – populiarus Vietnamo kurortas, esantis Pietų Kinijos jūros pakrantėje. Čia plūsta daugybės turistų pailsėti ir pasimėgauti paplūdimio teikiamais malonumais. Tolumoje dūluojančios kalnų grandinės ir smaragdinių bangų skalaujami paplūdimiai sukuria puikią atostogų atmosferą. Ir iš ties – pramogų čia tikrai nestinga. Galite pasiplaukioti vaizdinga upe ar aplankyti SPA procedūrų centrą, taip pat Niačange gausu spalvingų parduotuvėlių, tradicinių vietnamietiškų restoranų, naktinių klubų, parkų ir, žinoma, kaip gi be ištaigingos pakrantės promenados, kurioje vakare būriuojasi romantikos ištroškę poilsiautojai.

Kelionių akademijaieškantiems kelionių į Vietnamą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.