Keliaujate vienas? Tinkamiausios egzotikos kryptys solo keliautojams

Egzotiniai kraštai visais laikais viliojo smalsuolius keliautojus. Juk taip smagu pamatyti kitokį pasaulį, susipažinti su naujomis kultūromis, prisiliesti prie senovės, o galbūt – ateities? Atrasti naujų skonių, kvapų ir patirti daugybę nuotykių. Juk kartais kitur net saulė, tarytum, šviečia kitaip.

Indonezija<br>Shutterstock nuotr.
Indonezija<br>Shutterstock nuotr.
Marokas<br>Shutterstock nuotr.
Marokas<br>Shutterstock nuotr.
Naujoji Zelandija<br>Shutterstock nuotr.
Naujoji Zelandija<br>Shutterstock nuotr.
Singapūras<br>Shutterstock nuotr.
Singapūras<br>Shutterstock nuotr.
Kambodža<br>Shutterstock nuotr.
Kambodža<br>Shutterstock nuotr.
Šri Lanka<br>Shutterstock nuotr.
Šri Lanka<br>Shutterstock nuotr.
Tailandas<br>Shutterstock nuotr.
Tailandas<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 5, 2018, 3:03 PM

Ir Jūs svajojate nukeliauti į tolimus kraštus, bet nerandate kompanijos? O gal tyrinėti pasaulį tiesiog mėgstate vienas? Šįkart „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertai Jums pataria, kokias egzotines šalis rinktis, jei keliaujate vienas. Pasisemkite idėjų!

1. Indonezija

Ramybe ir harmonija spinduliuojanti Indonezija vilioja solo keliautojus, matyt, nuo tada, kai pasaulis išvydo pagal garsiąją rašytojos Elizabeth Gilbert knygą „Valgyk, melskis, mylėk“ pastatytą filmą. Žmonės traukia į šią atokią, bet nuostabiai gražią šalį ieškoti savęs, gyvenimo prasmės ir naujo įkvėpimo.

Indonezijoje veiklos ras net ir patys išrankiausi keliautojai. Norintys prisiliesti prie šalies istorijos ir kultūros, galės aplankyti daugybę išskirtinio grožio šventyklų. Tuo tarpu gamtos mylėtojus sužavės čia plytinčios džiunglės ir salos miškuose gyvenantys egzotiški gyvūnai. O ramaus poilsio ieškotojai Indonezijoje įsimyli laukinės gamtos prieglobstyje pasislėpusius ilgus paplūdimius bei romantiškąsias ryžių terasas. Tikrai verta aplankyti!

2. Marokas

Dar viena tinkama kryptis solo keliautojams – spalvingasis Marokas. Spalvos čia įtraukia ir užburia bei puikiai atrodo įamžintos kelionių nuotraukose. Marokas yra pakankamai saugi Afrikos valstybė, su nuoširdžiais ir dažnai besišypsančiais vietiniais gyventojais. Tad, nuotykių šioje šalyje ilgai ieškoti tikrai neteks – jie laukia už kiekvieno kampo.

Maroke sužavės senovinė architektūra ir labirintais tapusios margos miestelių gatvelės, pilnos šurmuliuojančių prieskonių ir odos dirbinių prekeivių. O ištrūkus už miesto ribų, akis džiugins dailūs lyg paveikslai Maroko kraštovaizdžiai. Čia galite leistis į kelionę kupranugariais po magiškąją Sacharos dykumą, o kalnų mylėtojai turėtų aplankyti vaizdingąjį Atlaso kalnyną. Gražios nuotraukos – garantuotos!

3. Naujoji Zelandija

Kitame pasaulio pusrutulyje esanti Naujoji Zelandija – gal ir ne pati populiariausia kelionių kryptis, tačiau vis dažniau viliojanti nuotykių ieškotojus. Tai pakankamai saugi valstybė, su gerai išvystyta infrastruktūra, tad puikiai tinka pavieniams keliautojams. Tiesa, Naujoji Zelandija labiau patiks gamtos mylėtojams, nes šios šalies kraštovaizdis tiesiog atima žadą. Ilgos vandenyno pakrantės, dar nematyti gyvūnai ir didingi snaudžiančių ugnikalnių krateriai priverčia trumpam užmiršti kasdienybę. Naujojoje Zelandijoje galima paklajoti po ledynais pasidabinusius Pietų Alpių kalnus ir susipažinti su magiškąja maorių kultūra. Tad, jei nusprendėte, jog norite iškeliauti į pasaulio kraštą – ši šalis kaip tik Jums!

4. Singapūras

Šiuolaikiškasis Singapūras keliautojams leidžia pasinerti į siautulingą kultūrų ir įvairovės sūkurį. Šis saloje įsikūręs miestas-valstybė tarsi balansuoja tarp Rytų ir Vakarų. Solo keliones mėgstantiems keliautojams – tai puiki galimybė susipažinti su išraiškingomis Azijos kultūromis tvarkingoje, vakarietiškoje aplinkoje.

Šiame didmiestyje susipina modernumas ir azijietiškos tradicijos. Viešnagės Singapūre metu rekomenduojame aplankyti įspūdingus architektūrinius kūrinius, garsius visame pasaulyje, pavyzdžiui, žymųjį „Marina Bay Sands“ viešbutį, savo forma primenantį į padanges iškeltą laivą. Čia taip pat savo akimis galima išvysti spalvingąjį orchidėjų sodą ir Singapūro vizitine kortele tapusius „super medžius“ bei pasivaikščioti istorinę miesto dalį dailiai išraizgiusiomis kinų kvartalo gatvelėmis. Tikrai įspūdingas reginys!

5. Kambodža

Jei esate istorijos ir kultūros mėgėjas, būtinai nukeliaukite į senove dvelkiančią Kambodžą. Ši šalis atveria vartus į slėpiningą Azijos tautų praeitį ir yra draugiška solo keliautojams. Tai kontrastų kupina šalis, kur šalia skurdžios kaimo kasdienybės galima išvysti sparčiai modernėjančius miestus.

Visgi, viešint Kambodžoje, įdomiausia pažvelgti atgal ir susipažinti su tūkstantmečio senumo khmerų imperija. Čia pat stūkso ir vienas didžiausių religinių kompleksų pasaulyje – Angkor Wat, kasmet pritraukiantis apie 2 milijonus lankytojų. Be įspūdingų šventyklų, šioje Pietryčių Azijos šalyje galima pasigrožėti, o gal net pasiplaukioti, vaizdinga Mekongo upe, vingiuojančia per visą šalies teritoriją. Taip pat, nors tris ketvirtadalius Kambodžos sudaro miškingos lygumos, gamtos mylėtojus čia vilioja įspūdingi Dramblių ir Kardamono kalnai. Gal susidomėjote ir Jūs?

6. Šri Lanka

Dar viena egzotiška kryptis solo keliautojams – Indijos vandenyno gražuolė Šri Lanka. Laukinės gamtos grožis ir šiltas klimatas čia vilioja turistus visais metų laikais. Kelionė į Šri Lanką – tai puiki galimybė pabūti su savo mintimis, pasisemti energijos iš gamtos ar pamedituoti su arbatos puodeliu rankose. Juk būtent čia plyti garsiosios plantacijos, kuriose skaisti saulė ir laukinis vėjas užaugina kvapniąją Ceilono arbatą. Tačiau ši šalis garsėja ne tik užburiančiomis arbatos plantacijomis, bet ir savo paplūdimiais, kurie, beje, yra laikomi vienais gražiausių visame pasaulyje. Tad, ir balto smėlio bei smaragdinių bangų mėgėjams nuobodžiauti čia tikrai neteks. Geri įspūdžiai – garantuoti!

7. Tailandas

Na ir galiausiai, šiame sąraše puikuojasi ir populiarusis Tailandas. Per pastarąjį dešimtmetį keliautojų itin pamėgta egzotikos kryptis puikiai tiks ir tiems, kurie išsiruošė patyrinėti Aziją vieni. Tailande susipina neginčytinas gamtos grožis, įspūdinga praėjusių amžių architektūra, gausi pramogų pasiūla ir itin gurmaniška šalies virtuvė.

Didieji miestai keliautojams siūlo aibes pasilinksminimo vietų ir aukščiausios klasės restoranų, tuo tarpu maži miesteliai žavi savo autentika ir išlikusiomis senosiomis tradicijomis. Egzotiškosios Tailando salos idealiai tinka tiek vandens pramogų entuziastams, tiek mėgstantiems tingų poilsį ant įkaitusio smėlio ir atpalaiduojančius masažus, kurie, beje, Tailande yra ypač geri! Ir, aišku, kaip jau minėjome, spalvinga šalies virtuvė viešnagės metu tikrai palepins Jūsų viduje snaudžiantį smaližių, nesvarbu, ar tai bus prabangi vakarienė, ar prie akių ruoštas gatvės maistas. Štai toks tas margaspalvis Tailandas!

Kelionių akademijaieškantiems egzotinių kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.