Ieškantiems nuotykių ir egzotikos – įspūdingiausios Malaizijos salos

Malaizija – įkvėpimo ir naujų atradimų šalis. O egzotiškosios Malaizijos salos – lyg maži rojaus lopinėliai Žemėje, žavintys smaragdinės jūros ir palmių mylėtojus. Tačiau nemanykite, kad šiose salose renkasi tik tingūs poilsiautojai, labiau už viską mylintys kaitrią saulę ir ilgus smėlėtus paplūdimius. Čia taip pat galima rasti nemažai įdomios veiklos: keliauti į žygius po klaidžias džiungles, susipažinti su ligi šiol nematytais gyvūnais ar panardyti po paslaptingąsias vandenyno gelmes. Ramus poilsis su švelniu egzotikos prieskoniu – būtent tai kasmet į Malaiziją atvilioja vis daugiau turistų. Siūlome Jums susipažinti su gražiausių Malaizijos salų sąrašu ir, galbūt, šias salas susigundysite aplankyti ir Jūs.

Borneo.<br>Shutterstock nuotr.
Borneo.<br>Shutterstock nuotr.
Langkawi.<br>Shutterstock nuotr.
Langkawi.<br>Shutterstock nuotr.
Perhentian.<br>Shutterstock nuotr.
Perhentian.<br>Shutterstock nuotr.
Penang.<br>Shutterstock nuotr.
Penang.<br>Shutterstock nuotr.
Sipadan.<br>Shutterstock nuotr.
Sipadan.<br>Shutterstock nuotr.
Pangkor.<br>Shutterstock nuotr.
Pangkor.<br>Shutterstock nuotr.
Tioman.<br>Shutterstock nuotr.
Tioman.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 2:48 PM

1. Borneo Borneo – didžiausia Malajų salyne esanti sala ir trečia pagal dydį sala pasaulyje po Naujosios Gvinėjos ir Grenlandijos. Šią salą dalijasi net trys valstybės: Malaizija, Indonezija ir Brunėjus. Įstabaus grožio Borneo saloje galima aplankyti ne vieną nacionalinį parką, pasigrožėti seniausiomis pasaulio džiunglėmis ir sutikti gausybę įvairios floros ir faunos. Taip pat tai yra viena iš dviejų vietų pasaulyje, kur galima sutikti laisvėje gyvenančius retuosius orangutangus ir ištyrinėti atogrąžų miškus iš arti.

Reiktų nepamiršti paminėti, kad saloje esantis Kučingo (Kuching) miestas taip pat sulaukia smalsių poilsiautojų dėmesio ir įsuka juos į kultūrinės įvairovės verpetą. O kur dar salos krantus puošiantys įspūdingi koralai, tarp kurių gyvena nesuskaičiuojama galybė margaspalvių žuvų. Nuotykių čia tikrai netrūks!

2. Langkawi

Pačioje Malaizijos Šiaurėje, netoli Tailando krantų, esanti Langkawi sala – itin pamėgta turistų. Čia galima rasti ne tik palei ilgus balto smėlio paplūdimius išsirikiavusius prabangius viešbučius bei restoranus, bet ir tikrą Malaizijos gamtos grožį. Koralų rifai, nardytojų rojumi tapęs povandeninis pasaulis, okeanariumas, unikalioji krokodilų ferma ir salos miškų tankmėje pasislėpę įspūdingieji Telaga Tujuh kriokliai tikrai neleidžia nuobodžiauti.

Viena iš įspūdingiausių čia esančių pramogų – 125 m ilgio lenktas dangaus tiltas, kabantis virš Machinchang kalno ir lankytojams dovanojantis kvapą gniaužiančius salos, krioklių bei aplink Langkawi išsidėsčiusių mažų salelių vaizdus. Tai ilgiausias tokio tipo tiltas pasaulyje. Neišdildomi įspūdžiai – garantuoti!

3. Perhentian

Netoli rytinių Malaizijos krantų glaudžiasi dvi nedidukės Perhentian vardu vadinamos salos: Perhentian Besar ir Perhentian Kecil. Šiek tiek ramesnės, žmonių civilizacijos beveik nepaliestos, salos puikiai tinka visiems, norintiems pabėgti nuo miesto šurmulio ir pasinerti į ramybę laukinėje tropikų gamtoje. Čia nerasite triukšmingai šurmuliuojančių turistinių gatvių ar parduotuvių centrų, tačiau dėl ramaus ir kokybiško poilsio galite būti garantuoti.

Skaidraus lyg krištolas vandenyno skalaujami romantiški paplūdimiai, pilni palmių šešėliuose besislepiančių medinių namelių, leidžia pasimėgauti kaitria Azijos saule ir parsivežti neišdildomų įspūdžių. Čia galėsite pavaikštinėti po džiungles, susipažinti su egzotiškąja salos gyvūnija, taip pat šiose salose yra platus vandens pramogų pasirinkimas: paviršutinis ir giluminis nardymas, žvejyba, kanojos, vandens dviračiai... Tik spėk viską išbandyti!

4. Penang

Malaizijos vakaruose esanti Penang sala yra viena labiausiai turistų pamėgtų vietų Malaizijoje ir dažnai vadinama Rytų perlu. Šioje saloje veiklos randa net ir patys išrankiausi, nes įdomybių čia tikrai netrūksta. Vienas didžiausių turistų traukos centrų – salos sostinė Džordžtaunas (George Town), keliautojus žavintis senove dvelkiančia kolonijine architektūra ir į dangaus aukštybes besistiebiančiomis paslaptingomis šventyklomis. Taip pat čia rasite auksinius paplūdimius ir gurmanišką maistą.

Beje, viešint Penang saloje, galima puikiai susipažinti su kinų kultūra, nes dauguma salos gyventojų yra kinų kilmės. Tuo tarpu salos šiaurinėje dalyje yra nedidelis nacionalinis parkas, o Vakaruose stūkso Penango kalnas, nesunkiai pasiekiamas funikulieriumi. Tad gamtos mylėtojai harmoniją atras tyrinėdami nuostabų šios salos kraštovaizdį, vaikščiodami džiunglių tankmėje ir lydėdami gęstančią saulę ryžių plantacijose. Tikrai verta aplankyti!

5. Sipadan

Sipadan sala – gana nutolusi nuo žemyninės Malaizijos dalies ir yra netoli rytinių Borneo salos krantų. Romantiškus jausmus keliantis salos peizažas padeda pamiršti kasdienius rūpesčius ir mėgautis gyvenimu. Salos krantai – lyg viena begalinė akinančiai balto smėlio juosta, dailiai įrėminanti visą Sipadan salą. Tad nerūpestingas poilsis palmės pavėsyje šioje saloje – garantuotas.

Paslaptingi žydrų vandenų toliai ir spalvingas povandeninis pasaulis čia iš viso pasaulio vilioja nardymo entuziastus. Tik panėrus, galima pamatyti galybes vėžlių, keistųjų jūros šikšnosparnių, kūjaryklių, aštuonkojų ir nepaprasto grožio bei įvairaus dydžio žuvų margumyną. Dėl savo nedidelės teritorijos sala dažniausiai sulaukia dienai ar kelioms iš aplinkinių salų atvykstančių turistų, norinčių patyrinėti įspūdingas vandenyno gelmes. Nepamirštama patirtis!

6. Pangkor

Tankia augmenija pasidabinusi Pangkoro sala – lyg žaliuojantis lopinėlis Indijos vandenyne. Nors ši sala visai nedidukė, tačiau įdomios veiklos čia nestinga. Šalia kuklių žvejų kaimelių glaudžiasi ištaigingi turistiniai viešbučiai, o skurdžias prieplaukas keičia romantiškos promenados. Svetingi salos gyventojai mielai bendrauja su atvykėliais turistais, čia pat galima įsigyti ir vietinių pardavinėjamų gėrybių. Reiktų paminėti, kad saloje esantis Teluk Belanda paplūdimys – dažnai minimas tarp geriausių pasaulyje, tad maudynės – garantuotos. O štai Pangkoro miestelis nuolat bruzda nuo čia esančių kavinukių, parduotuvėlių bei žvejų valtis apspitusių turistų, smalsiai stebinčių kruopštų tinklų narpliojimo meną. Būtinai paragaukite šviežių, ką tik iš vandenyno ištrauktų, jūros gėrybių. Nenusivilsite!

7. Tioman

Netoli Singapūro sienos esanti Tioman sala, matyt, turi viską, ką dažnas įsivaizduojame, mintyse piešdami tobulas atostogas. Skaisti saulė, ilgi paplūdimiai, žydras dangus ir su horizontu susiliejančios turkio spalvos jūros bangos čia tikrai ne retenybė. Labiausiai ši sala žinoma dėl savo puikių nardymo sąlygų ir salą apraizgiusių koralų grožio, tad atvykus, nepraleiskite progos susipažinti su povandeniniu gyvenimu. Ir nors mažuose salos miesteliuose galima rasti jaukių barų ir pasilinksminimo vietų, tačiau didžiąją Tioman salos dalį gaubia ramybė. O juk tai ir svarbiausia, mėgaujantis atostogomis.

Kelionių akademijaieškantiems kelionių į Malaiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.