Fotogeniškoji Azija. Labiausiai fotografuojamos Azijos vietos

Keliaudami atrandame pačių įvairiausių ir įdomiausių vietų, kurias kaipmat skubame įamžinti savo fotoaparatais. Juk kaip smagu, grįžus iš klajonių po pasaulį, su išsiilgtais artimaisiais pasidalinti ne tik įspūdžiais, bet ir nuotraukomis. Neretai kelionių mylėtojai mėgsta savo gražiausias akimirkas įsirėminti ir pasikabinti ant sienos. Na, o kad būtų, ką rėminti, pasiskaitykite „Kelionių akademijos“ egzotinių kelionių ekspertų parengtą labiausiai fotografuojamų Azijos vietų apžvalgą. O tada jau pirmyn planuoti kelionių!

Didžioji kinų siena<br>Shutterstock nuotr.
Didžioji kinų siena<br>Shutterstock nuotr.
Paro Takcangas<br>Shutterstock nuotr.
Paro Takcangas<br>Shutterstock nuotr.
Kiotas<br>Shutterstock nuotr.
Kiotas<br>Shutterstock nuotr.
Tadz Mahalas<br>Shutterstock nuotr.
Tadz Mahalas<br>Shutterstock nuotr.
Halongo įlanka<br>Shutterstock nuotr.
Halongo įlanka<br>Shutterstock nuotr.
Vaivorykštiniai kalnai<br>Shutterstock nuotr.
Vaivorykštiniai kalnai<br>Shutterstock nuotr.
Ankor Vatas<br>Shutterstock nuotr.
Ankor Vatas<br>Shutterstock nuotr.
Šokolado spalvos<br>Shutterstock nuotr.
Šokolado spalvos<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 6, 2018, 11:35 AM

1. Didžioji kinų siena, Kinija

Didingumu ir galybe keliautojus pavergianti Didžioji kinų siena (angl. Great Wall of China), be abejonės – viena labiausiai fotografuojamų Azijos vietų. Daugiau nei aštuonis tūkstančius kilometrų besitęsianti siena įmantriai vingiuoja palei upes, kalvas ir slėnius, tobulai įsipaišydama į kraštovaizdį. Tačiau vaikštant ja, akimirką suvoki, kokia galinga praeitis gaubia šią vietą ir kiek daug galėtų papasakoti šios didžiulės plytos. Įdomu tai, kad Jau Čin dinastijos laikais sienos statyboms, kaip plytų sulipdymo medžiaga, buvo naudojami lipnūs ryžių miltai. Žmonių rankomis statyta ir prakaitu laistyta siena šiais laikais tapo ne tik itin svarbiu kinų istorijos paminklu, bet ir lankomiausia šalies vieta. Išties įspūdingas statinys!

2. Paro Takcangas, Butanas

Prie stačios uolos prisišliejęs Paro Takcango (angl. Tiger's Nest temple) vienuolynas – vienas žymiausių Butane. Tigrų buveine vadinamas vienuolynas stūkso 3120 metrų aukštyje virš Paro slėnio ir didžiąją laiko dalį yra gaubiamas paslaptingo rūko. Visas Paro Takcango kompleksas sudarytas iš septynių atskirų šventyklų, keliautojams pasiekiamų tik įveikus šimtus smulkių laiptelių. Ir nors, norint pasigrožėti šiuo įspūdingu statiniu, tenka paprakaituoti, bet pasakų pilį primenanti šventovė ir iš aukštai atsiveriantys slėpiningo slėnio vaizdai atperka viską. Nepaisant to, kad pačiame vienuolyno viduje fotografuoti yra draudžiama, vienuolyno išorės ir jo apylinkių vaizdai puikuojasi fotogeniškiausių Azijos vietų dešimtuke. Aplankykite ir Jūs!

3. Kiotas, Japonija

Vienas gražiausių Japonijos miestų – kadaise šalies sostine buvęs Kiotas (angl. Kyoto). Šiais laikais – tai meno, kultūros ir religijos centras, kasmet pritraukiantis būrius turistų iš viso pasaulio. Čia pilna skirtingų architektūros stilių budistų ir šintoistų šventyklų. Bene labiausiai lankomas yra Fushimi Inari kompleksas, keliautojus žavintis savo ramybe ir dvasingumu. Tačiau miestas gali pasigirti ne tik ištaigingais religiniais paminklais. Viena egzotiškiausių Kioto vietų – Giono rajonas, garsėjantis spalvinguoju geišų kvartalu. Kiote ypač gražu būna pavasarį, kai visi miesto parkai pasidengia baltais ir rausvais sakurų žiedais. Taip ir norisi įamžinti nuotraukose!

4. Tadž Mahalas, Indija

Dar vienas turistų fotoaparatų itin mylimas objektas – Indijos simboliu laikomas Tadž Mahalas (angl. Taj Mahal). Šį garsų mauzoliejų kasmet aplanko apie 3 milijonai keliautojų, o tai juk praktiškai visa Lietuva! Ir ne veltui – legendomis ir mitais apipinta vieta yra tikras išskirtinės architektūros pavyzdys. Čia susipina tobulos proporcijos ir aukščiausio lygio simetrija. Komplekso statybos truko net 20 metų, o marmuras ir brangakmeniai buvo gabenami iš viso pasaulio. Ir nors šiomis dienomis mauzoliejus skęsta melancholiškam turistų bruzdesy, visgi jo prabangos ir unikalumo – nieks nenustelbs. Tad, čia apsilankę, vieni lieka sužavėti prabangiųjų marmuro kolonų, kiti – Tadž Mahalą supančių parkų grožio, o tretieji lieka pakerėti šią vietą gaubiančios tragiškos meilės istorijos.

5. Halongo įlanka, Vietnamas

Vietnamo šiaurėje esanti Halongo įlanka (angl. Ha Long Bay) keliautojus žavi prieš milijonus metų susiformavusių įvairaus dydžio ir formų salelių bei uolų kompozicija. Šią įspūdingą vietą iš visų pusių galima apžiūrėti išsirengus į ekskursiją laivu. Čia pat, užutėkiuose, pamatysite ir skurdžiose, nendrėmis dengtose valtyse namus įsirengusias pavienes etnines grupeles. O išlipus į krantą ir įkopus į aukštą uolą, galima pasigėrėti įspūdingais panoraminiais vaizdais iš viršaus. Verta paminėti ir tai, kad vakaro sutemose skendinčioje Halongo įlankoje lydimi gražiausi Vietnamo saulėlydžiai. Gražios nuotraukos – garantuotos!

6. Vaivorykštiniai kalnai, Kinija

Kinijoje stūkstantys Vaivorykštiniai kalnai (angl. Zhangye Danxia) keliautojus priverčia pasitrinti akis, kelis kartus sumirksėti ir įsitikinti, kad jie nesapnuoja. Ne veltui 2010 – aisiais metais net šešios Danxia kraštovaizdžio vietovės buvo įtrauktos į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Ryškios kalnų spalvos prieš daugiau nei 25 milijonus metų susidarė iš raudono smiltainio ir mineralinių nuosėdų. O dabar galime grožėtis žaismingais, lyg įvairiaspalvėmis kreidelėmis nupaišytais kalnais. Tad, nenuostabu, kad šis unikalus Žemės peizažas – vienas labiausiai fotografuojamų Azijoje. Čia atsidūręs jautiesi lyg kitoje planetoje. Užburianti vieta!

7. Ankor Vatas, Kambodža

Svajojate prisiliesti prie gilios senovės ir autentikos? Tuomet keliaukite į Kambodžą! Siemrypo mieste esantis Ankor Vato (angl. Angkor Wat) šventyklų kompleksas – išties įspūdinga vieta. Nuo senųjų amžių išlikusios puošniosios šventyklos atveria keliautojams vartus į slėpiningąją čia gyvenančių tautų istoriją bei užburia savo įmantria architektūra. Paslaptingos šventyklos, įsikūrusios gamtos apsupty, tarsi subtiliai įsilieja į žalią miškų paveikslą. Tačiau šie amžius skaičiuojantys architektūriniai šedevrai vilioja ne vien piligrimus ir maldininkus. Čia plūsta keliautojai iš viso pasaulio, norintys atsipalaiduoti vaikštant senovinių šventyklų šešėliuose ir pasiruošę įminti ne vieną praeities mįslę.

8. Šokolado kalvos, Filipinai

Dar vienas neįprasto kraštovaizdžio pavyzdys – Filipinuose esančios Šokolado kalvos (angl. Chocolate Hills). Deja, smaguriai šokolado čia neras, nes šiuo skambiu pavadinimu gali didžiuotis apie 1260 vienodų kalnelių, vienas prie kito išsidėsčiusių 50 km² plote. Toks pavadinimas kilo dėl to, kad paprastai žole apžėlusios kalvos sausuoju laikotarpiu sutartinai paruduoja. Lankant šią vietą, nesunku suabejoti, ar tik nebus prie to prisidėjusios žmogaus rankos. Šios dailios kalvelės apipintos ne tik legendomis, bet ir mokslininkų nesutarimais. Tačiau gamtos išdaigos kartais būna tikrai įspūdingos. Tuo įsitikinti nuvykus galite ir Jūs. Tik nepamirškite fotoaparato!

Kelionių akademijaieškantiems kelionių į Aziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.