Įspūdingiausios gėlių šventės – tūkstančiai žiedų ir spalvų

Daugelis išgirdę žodžius „gėlių festivalis“ iš karto pagalvotų apie Olandiją ir jos nuostabiuosius gėlių laukus. Tačiau pasaulyje yra dar daugiau, tačiau nė kiek ne prastesnių festivalių. Gėlių spalvų įvairovė, dainos, šokiai užburia ir pritraukia kiekvieno dėmesį. Taigi, kviečiame susipažinti su gėlių festivaliais iš viso pasaulio.

 Festivalis Chang Mai mieste, Tailandas<br> Shutterstock nuotr.
 Festivalis Chang Mai mieste, Tailandas<br> Shutterstock nuotr.
 Gėlių „kilimas“ Briuselyje<br> Shutterstock nuotr.
 Gėlių „kilimas“ Briuselyje<br> Shutterstock nuotr.
Gėlių festivalis Madeiroje <br> Shutterstock nuotr.
Gėlių festivalis Madeiroje <br> Shutterstock nuotr.
Gėlių festivalis Medeljino mieste, Kolumbija <br> Shutterstock nuotr.
Gėlių festivalis Medeljino mieste, Kolumbija <br> Shutterstock nuotr.
Gėlių paradas Pasadenos mieste, Kalifornija <br> Shutterstock nuotr.
Gėlių paradas Pasadenos mieste, Kalifornija <br> Shutterstock nuotr.
Genzano Infiorata gėlių festivalis – Italija <br> Shutterstock nuotr.
Genzano Infiorata gėlių festivalis – Italija <br> Shutterstock nuotr.
 Tulpių festivalis Otavos mieste, Kanada<br> Shutterstock nuotr.
 Tulpių festivalis Otavos mieste, Kanada<br> Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 20, 2018, 2:57 PM

Genzano Infiorata gėlių festivalis – Italija

Jei vasarą planuojate vykti į Italiją ir be galo mylite gėlės, galite tai puikiai suderinti. Kiekvienais metais, birželio mėnesį dvi dienas vyksta gėlių paradas Genzano mieste, esančiame visai šalia Romos miesto. Festivalio metu Genzano miesto gatvė pasipuošia įvairiaspalvėmis gėlėmis. Šis gėlių paradas pasižymi iš gėlių sudarytu kilimu, kuris užima net 2000 kvadratinių metrų! Vietiniai žmonės iš gėlių deda įvairiaspalvius kūrinius – religinius motyvus bei žymių menininkų, tokių kaip Mikelandželas, kūrinius. Šis dvi dienas trunkantis paradas pritraukia daugybę gėlių mylėtojų iš viso pasaulio. Smagu tai, jog pasibaigus festivaliui vaikams leidžiama pasidžiaugti gėlių žiedais ir padėti sutvarkyti gėlių „kilimą“.

 

Tulpių festivalis Otavos mieste, Kanada

Beveik 1 mln. tulpių ir tik tulpių! Būtent Gegužės mėnesį vykstantis festivalis leidžia grožėtis tulpėmis Otavos mieste daugiau nei 300 skirtingų vietų. Gėlės šiame mieste nėra tik šiaip pasodintos – jos turi didžią istoriją. Tai Olandų dovana Kanadai už tai, jog jiems padėjo Antrojo pasaulinio karo metu. Pasivaikščiojimai parkuose žavi nuostabia gėlių ir spalvų gausa. Po pilkų žiemos – pasivaikščiojimai parkuose, kur gėlės gražesnės vienos už kitas, tikra atgaiva išsiilgusiems pavasario!

Gėlių festivalis Medeljino mieste, Kolumbija

Rugpjūčio mėnesį vykstantis festivalis Kolumbijoje, vadinamas vienu iš gražiausių visame pasaulyje. Tačiau nepaisant šio festivalio grožio, jis taip pat turi didelę reikšmę vietinei kultūrai. Viso festivalio metu žmonės neša iš gėlių padarytas puokštes ant savo nugaros – taip primindami apie buvusią vergovę, kuri jau liko praeityje. Gėlių vidutinis svoris dažniausiai būna net apie 70 kg! Žmonės patys susikuria gėlių puokštes ant savo nugaros, todėl tai puiki proga išvysti vietinę kultūrą, o gal būt net prisidėti prie puokščių kūrimo proceso!

Gėlių festivalis Madeiroje

Šis gėlių festivalis, vykstantis Portugalijoje po Velykų, trunka dvi dienas – tuo metu miestas nusidažo nuostabiomis spalvomis. Pirmąją festivalio dieną daugiau nei tūkstantis jaunų merginų ir vaikų dalyvauja parade demonstruodami įvairių spalvų sukneles su gėlėmis ir jų elementais. Šis paradas – tai ne tik gėlės ir spalvos. Tai puiki proga besimėgaujant saule pamatyti vietinius šokius, dainas ir muziką. Sunku net patikėti, jog gėlės, kurias mes esame įpratę matyti kaip puokštę, gali būti panaudotos nuostabioms skulptūroms ir suknelėms sukurti. Madeiros festivalis – tarsi madų šou miesto viduryje!

Gėlių „kilimas“ Briuselyje

Kiekvienais metais pagrindinėje aikštėje Briuselyje, rugpjūčio mėnesį vykdomas savanoriškas „kilimo“ iš gėlių rengimas. Šis nuostabus kilimas dažniausiai sudarytas vien tik iš begonijų, kadangi būtent šios gėlės gali išbūti be vandens ir nenuvysti net keletą dienų. Kiekvienais metais raštai ir tematika būna skirtinga – vienais metais vaizduojami Turkijos motyvai, kitais metais Afrikos raštai ir pan. Pažiūrėti šį nuostabų kūrinį, kurį sudaro virš 700 tūkst. gėlių, atvyksta daugybė žmonių iš skirtingų pasaulio kraštų. Na, o atėjus vakarui nuobodžiauti neleis įvairūs spektakliai, muzika ir šokiai. Tai puiki proga aplankyti Briuselį ir vieną iš įspūdingiausių jo kūrinių, kurį galima išvysti tik kartą per metus!

Gėlių paradas Pasadenos mieste, Kalifornija

Jei jaučiate, jog naujuosius metus norėtųsi sutikti kiek kitaip nei visada, Pasadenos miestas pasiruošęs Jums pasiūlyti kai ką įdomaus! Kasmet pirmąją metų dieną šio miesto gyventojai pasitinka su dainomis, šokiais, gera nuotaika ir gėlėmis. Beveik 1000 savanorių prisideda, jog ši šventė kiekvienais metais būtų unikali ir įdomi žiūrovams. Dainos, šokiai, gėlių ir spalvų įvairovė, profesionaliai paruošta renginio programa – įspūdinga naujųjų metų pradžia!

Festivalis Chang Mai mieste, Tailandas

Jei Jūs žavitės Azijos kultūra, turite būtinai pamatyti šį festivalį Tailande. Pirmąjį vasario savaitgalį kiekvienas miesto kampelis nusidažo nuostabiomis spalvomis ir gėlių gausa. Įvairios skulptūros iš gėlių, kurios žavi savo unikalumu, pramogos atvykusiems net nekels abejonės, ar buvo verta atvykti. Mieste pasklinda įvairi muzika, šokiai, gera nuotaika ir be abejo gėlės, gėlės ir dar kartą pavasariu kvepiančios gėlės!

Kelionių akademijaieškantiems pažintinių kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.