Miestai, kuriuose pavasaris itin žavingas

Baigiantis žiemai visų pirma džiaugiamės jog nutirpsta sniegas, tada mėgaujamės pirmaisiais pavasariškais saulės spinduliais. Gėrimės, kai pilką spalvą pakeičia žaliuojantys medžiai, žydinčios gėlės. Atrodo, jog viskas prasideda iš naujo, kiekvieno iš mūsų veide vis dažniau atsiranda šypsenos. Visa tai sutelpa į vieną žodį – pavasaris. Pasižvalgykime, kokiuose pasaulio miestuose pavasaris itin spalvingas ir žavintis!

 Marakešas.<br> Shutterstock nuotr.
 Marakešas.<br> Shutterstock nuotr.
 Paryžius.<br> Shutterstock nuotr.
 Paryžius.<br> Shutterstock nuotr.
 Kopenhaga.<br> Shutterstock nuotr.
 Kopenhaga.<br> Shutterstock nuotr.
 Praha.<br> Shutterstock nuotr.
 Praha.<br> Shutterstock nuotr.
 Portlandas.<br> Shutterstock nuotr.
 Portlandas.<br> Shutterstock nuotr.
 Tokijas.<br> Shutterstock nuotr.
 Tokijas.<br> Shutterstock nuotr.
Amsterdamas<br> Shutterstock nuotr.
Amsterdamas<br> Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 6, 2018, 3:34 PM

Marakešas, Marokas

Marakešas – vienas žinomiausių Maroko miestų, o pavasaris – puikus metas jį aplankyti, kadangi tokiu metu dar nevargina itin didelė kaitra. Pats miestas visuomet kupinas spalvų, klaidžiodami jo gatvelėmis grožėsitės spalvinga architektūra, galėsite įsigyti įvairiausių prieskonių ir margiausių rankdarbių. Be to, pats Marakešo miestas nėra vienintelė priežastis čia apsilankyti. Netoli jo stūkso įspūdingi Atlaso kalnai. Pavasarį čia galėsite grožėtis suvešėjusia kalnų slėnių augmenija, pražydusiais vaismedžiais. O tirpstantis viršukalnių sniegas pripildo laikinas upes ir krioklius vandens.

Paryžius, Prancūzija

Pavasarį naujai atgimsta ne tik gamta, bet ir žmonių jausmai. Kiekvienas nori būti mylimas ir mylėti. Romantikos ir meilės sostinė Paryžius pavasarį atgimsta naujai. Didžiuliai parkai, daugybė vietų, kuriose galima netrukdomai ir ramiai praleisti saulėtą popietę, kviečia visus nesėdėti namuose ir išeiti į lauką pasidžiaugti saule ir šiluma. Daugybė restoranų, kavinių, parduotuvių, gamtos, gėlių, architektūros... Pilnas pavasario kompleksas!

Praha, Čekija

Šiame mieste gausu gotikos, renesanso, baroko stilių architektūros paminklų, kurie leidžia pajusti išlikusią senovės dvasią. Tačiau turint omenyje, jog pavasarį visi išsiilgę buvimo gamtoje ir mėgavimosi saulės spinduliais, Praha turi ką pasiūlyti. Parkai su nuostabiais panoraminiais vaizdais yra vienas iš didžiausių miesto pasididžiavimų.

Kopenhaga, Danija

Pavasaris – puiki proga keliauti, nes mieste dar ne tokie dideli turistų srautai, kainos šiek tiek mažesnės nei per kelionių piką. O svarbiausia tai, jog oras beveik toks pats geras kaip ir vasarą. Kopenhaga alsuoja savo jaukumu, modernumu ir spalvingumu. Spalvoti pastatai nuteiks be galo pozityviai ir pavasariškai. Gėlės, krūmai, parkai... Tik įsivaizduokite ramius pasivaikščiojimus, mėgavimąsi kavos puodeliu šildant saulės spinduliams. Atrodo, jog Kopenhagoje galima atrasti visas paletės spalvas – kiekvienas namas autentiškas savomis spalvomis!

Portlandas, JAV

Pavasaris – turbūt pats geriausias metas aplankyti šį miestą. Šiame mieste įkurtas rožių parkas, kuris sulaukia puikių atsiliepimų iš lankytojų. Įvairiaspalvės – ryškesnės ir blankesnės, didesnės ir mažesnės rožės vilioja ne tik savo išvaizda, bet ir nuostabiu kvapu, kuris primena apie atėjusį pavasarį. Portlando miesto oras puikiai tinkantis rožių augimui, čia jos žydi nuo balandžio iki birželio galo. Taip pat galima pasigrožėti rožių festivaliu, kuris vyksta nuo gegužės vidurio iki birželio vidurio. Šis miestas be galo jaukus ir tvarkingas – fontanai, poilsio zonos, jaukios kavinukės, nedidelės parduotuvėlės.

Tokijas, Japonija

Kiekvieną pavasarį Tokijas nusidažo balta ir švelniai purpurine spalva. Žydinčios sakuros ne tik užburia nuostabiu vaizdu, bet tuo pačiu ir nuostabiai kvepia. Sakuros, esančios šalia upių, pavasariui einant į pabaigą, nudažo jas baltais žiedlapiais. Šiame mieste yra nemažai skirtingų vietų ir parkų kur galima grožėtis šiais žydinčiais medžiais, todėl galima lengvai rasti ramesnę ar labiau populiarią vietą pailsėti ir pasidžiaugti pavasario atgimimu po žiemos.

 

Amsterdamas, Olandija

Kadangi pagrindinis pavasario akcentas – gėlės, šis metų laikas ypatingas Olandijoje, Amsterdamo mieste, dar vadinamame gėlių „sostine“. Parkuose pavasarį gausu žydinčių gėlių – jautiesi tartum gyventum paveikslėlyje. Be to, čia įsikūrę daug vietinių kavinių, taip pat organizuojamos įvairios mankštos gamtoje. Kas gali būti geriau nei rytinė mankšta gėlių apsuptyje, besiklausant paukščių čiulbesio? Visa tai galima rasti būtent Amsterdamo mieste.

Kelionių akademijamiestai"="">miestai"" target="_blank">ieškantiems pažintinių kelionių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.