Gražiausi gamtos kampeliai Indijoje

Indija stulbina savo kraštovaizdžio įvairove. Čia galima rasti sausringas dykumas, žaliuojančias džiungles, lygumas su neaprėpiamomis pievomis, didingus kalnus, upes ir ežerus, balto smėlio paplūdimius. Leidžiantis į kelionę po šią Pietų Azijos šalį netruks pastebėti, jog tai tikras gamtos lobynas. Gamtos mylėtojai čia gali rasti sau prieglobstį ir atsikvėpti nuo miesto šurmulio ir įtempto gyvenimo ritmo. Siūlome Jums sąrašą gražiausių gamtos vietų Indijoje!

 Taro dykuma<br> Shutterstock nuotr.
 Taro dykuma<br> Shutterstock nuotr.
 Himalajai<br> Shutterstock nuotr.
 Himalajai<br> Shutterstock nuotr.
 Gangos upė<br> Shutterstock nuotr.
 Gangos upė<br> Shutterstock nuotr.
 Goa palūdimiai<br> Shutterstock nuotr.
 Goa palūdimiai<br> Shutterstock nuotr.
 Kerala<br> Shutterstock nuotr. 
 Kerala<br> Shutterstock nuotr. 
 Indijos gyvūnija<br> Shutterstock nuotr.
 Indijos gyvūnija<br> Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 10, 2018, 10:10 AM

 

1. Taro dykuma

 

Taro dykuma, dar kitaip žinoma kaip didžioji Indijos dykuma, užburia savo platybe. Ji užima net du šimtus tūkstančių kvadratinių kilometrų žemės ploto ir natūraliai atskiria Indiją nuo Pakistano. Didžioji dykumos dalis priklauso Radžastano valstijai (Indija), kurioje iki dabar išlikusios autentiškos Radžastano gyventojų tradicijos. Manoma, kad būtent šioje valstijoje yra šiuolaikinių romų šaknys. Galima nustebti išgirdus visur skambančią smagią muziką ir išvydus jų linksmus šokius. Dykumoje įsikūręs ir auksiniu miestu vadinamas Džaisalmeras, iš kurio galima leistis į Taro dykumos gilumą su kupranugariais ir išbandyti karavanų gyvenimą savu kailiu. Karštas smėlis, neaprėpiami horizontai ir naktinis žvaigždėmis nusėtas dykumų dangus palieka neišdildomus įspūdžius. 

 

 

2. Himalajai

 

Himalajai – visiems gerai žinoma aukščiausia kalnų grandinė pasaulyje su aukščiausia viršukalne – Everestu. Šie kalnai yra net 5 valstybių teritorijose: Indijos, Pakistano, Kinijos, Nepalo ir Butano. Iš Himalajų išteka ir daugelis didžiųjų upių: Indas, Ganga, Brahmaputra ir kitos. Iš sanskrito kalbos išvertus Himalajai reiškia „sniego buveinė“, palei šią kalnų grandinę yra ne vienas slidinėjimo kurortas. Net ir neužsiimantys aktyviu sportu gali keltuvais pakilti ir pasimėgauti kalnų panorama. Vaizdas fantastiškas. Tikima, jog Himalajai pripildyti neapsakomos energijos ir dvasingumo. Čia daug vietų, kuriose jogai, vienuoliai ir šventieji apsistodavo praktikuoti savo tikėjimą. Taigi, šie kalnai siūlo kur kas daugiau nei pasimėgauti įspūdingu gamtos vaizdu!

 

3. Gangos upė

 

Gangos upė –  ilgiausia ir plačiausia upė besidriekianti per Azijos žemyną. Indams ji švenčiausia upė, turinti svarbią religinę reikšmę, ji laikoma deivės Gangos, didžiosios motinos įsikūnijimu (Ganga – visų dievų gimdytoja). Dėl to pagarbiai indai ją vadina savo motina, o pasinėrimas į jos vandenis laikomas dvasiniu apsivalymu. Iš tiesų šioje upėje indai daro viską: atlieka religines ceremonijas, meldžiasi, į ją leidžiami kremuoti mirusiųjų palaikai, o taip pat prausiasi, skalbia drabužius, ir upės vandenį gabena į namus, naudoja religinėms apeigoms šventyklose visoje Indijoje. Palei Gangos upę yra įsikūręs ir šventasis miestas – Varanasis, iš kur geriausia stebėti maldas Gangos deivei, čia yra ir viena svarbiausių ritualinių maudynių vietų su ghatais (laiptais į vandenį). Pasiplaukiojimas valtele Gangos upe pasitinkant saulę palieka neišdildomus įspūdžius. 

 

4. Goa paplūdimiai

 

Goa – pietvakariuose įsikūrusi kurortinė ir visada žaliuojanti valstija siūlo patį geriausią poilsį prie Arabijos jūros. Čia malonus tropinis klimatas (vasarą būna 30-37 laipsniai karščio, žiemą temperatūra gali nukristi iki 20 laipsnių šilumos), balto smėlio paplūdimiai su pavėsį metančiomis palmėmis, skaidrus jūros vanduo, besišypsantys vietiniai gyventojai. Visa tai leidžia pasimėgauti ramiu poilsiu ir saule tiems, kurie mėgsta tropikus. 

 

5. Kerala

 

Kerala yra pietvakariniame Indijos pakraštyje. Tai lagūninis regionas, dėl to dažnai vadinamas indiškąja Venecija. Keralos regiono lagūnos ir ežerai, išsidėstę paraleliai Arabijos jūrai, taip pat yra vienos gražiausių gamtos vietų Indijoje. Šios lagūnos sudaro neišmatuojamą vandens kelių tinklą, apsuptą daugybės ryškiai žaliuojančių lapuočių: kokosinių palmių, pandanų ir kitų. O gyvenimas čia verda ant vandens – nameliuose-laivuose. Mėgstantiems gamtą tikrai patiks pasiplaukiojimas pakrantės kanalais pro plačių palmių lapų šešėlius.

 

 

6. Indijos gyvūnija

 

Dėl savo turtingos gamtos Indija yra namai daugybei gyvūnų, kurie sudaro net 7,6% visos pasaulio gyvūnų populiacijos. Tokie gyvūnai kaip drambliai, bengaliniai tigrai, Azijos liūtai, leopardai ir raganosiai yra labai svarbūs indų kultūrai ir dažnai asocijuojasi su dievybėmis. Daugybė nacionalinių parkų ir gamtos rezervatų dirba siekdami išsaugoti šiuos nuostabius gyvūnus. Tadoba Tigrų Rezervatas Maharastros valstijoje yra vienas seniausių ir didžiausių nacionalinių parkų, kur savo natūralioje aplinkoje gyvena virš šimto bengalinių tigrų. Jie pripažinti kaip viena iš nykstančių gyvūnų rūšių ir įtraukti į Raudonąją knygą. Bengalinis tigras – nacionalinis Indijos ir Bangladešo gyvūnas. 

 

Kelionių akademijaieškantiems kelionių į Indiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.