Apklausa parodė, kad atostogų ir kelionių daugelis norėtų ir šaltuoju sezonu

Vasaros atostogos ir kelionės per jas daugeliui yra vieni svarbiausių metų įvykių. Vis dėlto patyrę keliautojai į išvykas dažnai pradeda ruoštis tik atėjus rudeniui. Priežasčių tam yra ne viena: mažiau turistų, o taip pat – dažnai žymiai pigesni bilietai ir nakvynė. Tai ypač aktualu todėl, kad apklausos duomenimis, būtent finansus daugelis laiko didžiausia kliūtimi paatostogauti rudenį ar žiemą.

Patyrę keliautojai į išvykas dažnai pradeda ruoštis tik atėjus rudeniui. <br> V.Ščiavinsko nuotr.
Patyrę keliautojai į išvykas dažnai pradeda ruoštis tik atėjus rudeniui. <br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 11:05 AM

„Baltijos tyrimai“ atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa parodė, kad vasara – tikrai ne vienintelis metas atostogauti. Jos duomenimis, daugiau kaip pusė suaugusių Lietuvos gyventojų (55 proc.) yra atostogavę rudenį. Nors dalis jų (23 proc.) laisvas dienas leido namuose, dažniau žmonės rinkosi keliones Lietuvoje ar užsienyje (33 proc. respondentų).

Apklausos metu paaiškėjo ir tai, kad stebinančiai didelė dalis – net 38% – teigė šiais metais apskritai neatostogavę ir neketina to daryti. Vis dėlto, iškalbingas faktas, kurį parodė apklausa, yra tai, kad didžiausia dalis (keturi iš dešimties – 41 proc.) apklaustų Lietuvos gyventojų šaltuoju sezonu per atostogas norėtų pailsėti užsienio kurortuose, jei leistų finansai.

Toks pat noras atsispindi ir tarp tų, kurie šį sezoną turi atostogų vivus.lt/naujienos/namu-finansai/atostogu-planas/"="">vivus.lt/naujienos/namu-finansai/atostogu-planas/"" target="_blank">planą. Daugiau nei pusė jų (56 proc.), turėdami pakankamai pinigų, mieliau ilsėtųsi užsienyje, užuot leidę laiką namuose ar viename iš Lietuvoj laiką namuose ar viename iš Lietuvos kurortų.

Kur verta keliauti atšalus orams

Žinoma, ekstremalaus sporto mylėtojams žiema pirmiausia asocijuojasi su slidinėjimo sezonu. Tik čia sutaupyti tikrai nepavyks, mat turistų antplūdis kalnų kurortuose prasideda dar rudens pabaigoje ir tęsiasi visą žiemą. Be to, ne vienas per atostogas labiau norėtų pailsėti, užuot užsiėmę sportu.

Žiema gali būti puikus metas aplankyti Europos šalių sostines. Galbūt tokie miestai, kaip Amsterdamas, Berlynas ar Londonas ir nedžiugins saulėtais orais, tačiau į juos nuvykti, tikėtina, bus pigiau nei vasarą. Be to, keliaudami atskirai nuo didžiausių turistų srautų, lengviau pateksite į muziejus ir kitas lankytinas vietas, prie kurių vasarą išsirikiuoja didžiulės eilės.

Jei norisi daugiau šilumos, visada galima rinktis ir piečiau esančias Europos šalis, tokias kaip Graikija, Kipras, Ispanija ar Portugalija. Be to, kai kurių vietų šiluma neapleidžia ištisus metus, todėl visada verta apsvarstyti tokius kurortus, kaip Kreta, Madeira ar Kanarų salos.

Vis dėlto, jei pasiryžtumėte didesnei kelionei, Turkija, Egiptas ir Marokas ne vieno tvirtinimu yra tos šalys, kurias verčiau aplankyti ne vasarą. Kai Lietuvoje įsitvirtina žiema, jose temperatūra nukrinta kaip tik iki tokio lygio, kai galima iš tiesų susipažinti su šalimi, užuot leisti dienas slepiantis nuo karščio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.