Kaip atostogauti Egipte, kad į jį norėtųsi sugrįžti?

Saulės ir šilumos išsiilgę keliautojai prieššventiniu laikotarpiu skuba krautis lagaminus ir vykti atostogų į Egiptą – čia jie ieško ne tik ramaus, bet ir aktyvaus poilsio. Kiekvienas atostogautojas iš Egipto parsiveža savų įspūdžių ne tik apie šalį, jos istoriją, lankytinus objektus, bet ir apie kultūrą, vietinių žmonių mentalitetą.

Egiptas.
Egiptas.
Egiptas.
Egiptas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2018, 10:29 AM, atnaujinta Dec 14, 2018, 10:38 AM

Žiemos sezonui iš Turkijos į Egiptą persikraustė ir kelionių vadovė Valerija Galbuogytė, kuri dalijasi praktiniais patarimais, kad į šią šalį norėtųsi sugrįžti dar ne kartą.

Kokias veiklas rinktis?

Vykstant į Egiptą, apgyvendinimo vietą reikėtų rinktis itin atidžiai, ypač jei pačiame viešbutyje planuojama praleisti daugiau laiko nei už jo ribų. Verta įsidėmėti, kad nors dauguma viešbučių čia žymimi žvaigždutėmis, jų standartai skiriasi nuo Europos, tad visada verta papildomai konsultuotis su kelionių agentais.

„Žmonės žiemą į Egiptą vyksta todėl, kad čia nebūna blogo oro, galima lepintis šiluma ir saule. Tačiau jau atvykus neaplankyti Kairo, Luksoro ar nepamatyti povandeninio Raudonosios jūros pasaulio būtų tikra nuodėmė. Būtent todėl didelė dalis atostogautojų nors vieną atostogų dieną Egipte skiria išvykai“, – sakė Valerija.

Valerija Egipte kelionių vadove dirba jau ne pirmą sezoną, pati asmeniškai yra aplankiusi visus dėmesio vertus šalies kampelius, išbandžiusi siūlomas veiklas, taigi čia atvykstantiems gali patarti, kas kiekvienu individualiu atveju gali tikti labiausiai.

„Daugumai ekskursijų specialaus pasirengimo nereikia, jos yra pritaikytos visiems. Jei kartu keliauja vaikai, svarbu įvertinti, kad jiems būtų įdomu, taip pat kad kelionė iki objekto nebūtų ilga ir varginanti. Pavyzdžiui, nuo Hurgados kurorto iki sostinės Kairo vykstama ilgiau nei šešias valandas“, – patarė Valerija.

Neretai atostogaujantys išreiškia norą vykti į mažiau turistų lankomas vietas, bet pirmą kartą į Egiptą atvykusiems kelionių vadovė rekomenduoja pradėti nuo žymiausių ir pripažintų objektų.

Kaip neapsigauti?

Atvykę į svečią šalį, keliautojai dažnai svarsto ir galimybę į ekskursijas vykti su vietinėmis agentūromis. Pasak kelionių vadovės Valerijos, nors Egipte vietiniai turistus vilioja žemesnėmis kainomis, reikėtų atkreipti dėmesį, kas į tą kainą įeina ir kokios kokybės galima tikėtis.

Prieš vykstant į ekskursiją kelionių organizatorius informuoja apie numatomą kelionės trukmę, daiktus ir drabužius, kurių gali prireikti išvykoje, maitinimo vietą ir laiką.

Papildomai mokėti už nieką nereikia, išskyrus atvejus, kai poilsiautojai užsisako pasirenkamas, į paketą neįskaičiuotas paslaugas.

Pasak kelionių vadovės, tokias „smulkmenas“ vietinės agentūros ekskursijas užsisakiusiems turistams dažniausiai pamiršta paminėti.

Taip pat kelionių organizatorius ekskursijai užsako transportą, kuris atitinka Europos standartus. Taigi, užtikrinama, kad ekskursijų metu poilsiautojai jaustųsi saugūs, suteikia visą reikalingą informaciją ir pagalbą lietuvių kalba.

„Turistinėse vietose pasitaiko vietinių gyventojų, kurie siekia pasinaudoti turistų patiklumu. Pavyzdžiui, Egipte populiaru siūlyti atsisėsti ant kupranugario, tačiau reikia neapsigauti – jei vietinis siūlo pramogą išbandyti nemokamai, tikrosios derybos gali prasidėti tuomet, kai norėsite nuo jo nulipti“, – įspėjo Valerija.

Nereikėtų pasikliauti ir nepažįstamųjų paslaugumu – iš pradžių draugiškai pasisiūlę jus nufotografuoti, po to vietiniai gali pradėti už tai reikalauti pinigų.

Taip pat pasitaiko, kad vietiniai sugalvoja prašyti rinkliavų prie objektų, kurių lankymas iš tikro nekainuoja. Pasak Valerijos, kelionių vadovams tokios gudrybės yra puikiai žinomos, todėl jie iš anksto įspėja visus ekskursijos dalyvius, taip pat pataria, kur galima nusipirkti suvenyrų realiomis kainomis.

Ar pakaks laiko?

Dalis keliautojų į lankytinas vietas vyksta savarankiškai. Iš dalies tai lemia įsitikinimas, kad ekskursijose skubama ir nėra skiriama pakankamai laiko apžiūrėti vietos įžymybes.

Valerija pasakoja, kad kelionės organizatorių programos sudaromos taip, kad poilsiautojai spėtų ne tik aplankyti žymias vietas ir nusifotografuoti, bet ir turėtų laisvo laiko ilgiau pasivaikščioti, nusipirkti suvenyrų. Svarbiausia, kad laisvo laiko nebūtų per daug ir keliautojai nepradėtų nuobodžiauti.

Ekskursijose laiko skiriama ir keliautojų klausimams, o jų būna išties nemažai. Pasak kelionių vadovės, ją itin džiugina turistų smalsumas ir aktyvumas, nes tai parodo, kad keliautojai yra susidomėję pasakojimais.

Malonu, kai apie lankytinas vietas ir vietinių gyvenimą keliautojai nori sužinoti daugiau. Valerija atvirauja, jog kartais neišvengia ir asmeninių klausimų apie save, bet tai jos nesuglumina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.