Lietuvos gamtą poilsiui renkasi turistai iš Japonijos, Brazilijos ar net Kolumbijos

Taip pavargau per atostogas, kad reikia pailsėti! Jei nesate taip sakęs pats, tikrai girdėjote nusiskundimų iš draugų ar artimųjų. Ar tikrai planuodami atostogas galvojame apie poilsį? O gal tik pasiduodame madoms, reklamoms, autoritetų įspūdžiams? Ką daryti, kad atostogos netaptų dar vienu darbu, kurio tikslas tik pasidėti paukščiuką grafoje „buvau, mačiau“.

 SPA kompleksas „Harmony park“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 SPA kompleksas „Harmony park“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Psichologė Inga Būdvytytė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Psichologė Inga Būdvytytė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 1, 2019, 10:56 AM, atnaujinta Feb 1, 2019, 11:08 AM

Atostogos virsta iššūkiu

Poilsis – gyvybiškai svarbus ir būtinas. Tačiau ar mes mokame ilsėtis? Ar žinome, koks poilsis mums tinka labiausiai? Vienareikšmiško atsakymo nėra, nes vieni geriausiai pailsi šezlonge prie baseino, mėgaudamiesi tuo, kad nereikia niekuo rūpintis, kiti atsigauna patirdami ekstremalius iššūkius gamtoje, tretiems geriausiai sekasi atsigauti gulinėjant ant sofos su knyga.

„Vienas svarbiausių dalykų – nepaversti poilsio darbu. Suteikti sau erdvės atsigauti. Mūsų visuomenė itin orientuota į tikslus, rezultatus ir pasiekimus. Tad ir atostogos kartais tampa iššūkiu, kurio metu reikia aplankyti 15 pilių, 20 muziejų, padaryti krūvą įspūdingų nuotraukų Instagramui. Po tokio intensyvaus darbo kartais norisi dar vienų atostogų, nes žmonės nesijaučia pailsėję“, – sako psichologė Inga Būdvytytė.

Tačiau atostogos, vis tik turėtų būti skirtos poilsiui, kurio metu atgauname tiek fizines, tiek psichologines jėgas. Tad tikrai verta pagalvoti, ar ir šiemet norite važiuoti į madingą kurortą, jei išties jus vargina tiek pati kelionė, tiek kurortų šurmulys. O gal geriau tiesiog pabūti namie su knyga ar palikus telefoną namie išvažiuoti į mišką paklausyti paukščių giesmių?

„Pagalvokite, kur ir kaip geriausiai atsigaunate, ko labiausiai norisi jūsų sielai ir kūnui? Pabandykite pasinaudoti galimybe viską daryti neskubant, mėgaujantis, o ne dėl to, kad turite pasižymėti varnelę savo sąraše. Išsimiegokite, pasimėgaukite kokybišku maistu, pabūkite gamtoje, įkvėpkite į save tai, kas vyksta aplinkui, raskite laiko pastebėti visa tai, ką praleidžiate pro akis kasdien skubėdami ir atlikdami milijoną užduočių ir įsipareigojimų. O kur ir kaip tai darysite, nėra taip jau svarbu“, – pataria psichologė I. Būdvytytė.

Ilsėtis grįžta į Lietuvą

Prienų rajone įsikūrusios viešbučio ir SPA komplekso „Harmony park“ vadovė Dalia Trainytė pastebėjo, kad vis daugėja žmonių, kurie nusprendžia, kad niekur kitur negali taip pailsėti, kaip gimtinėje. „Iš tiesų turime nemažai klientų, kurie yra daug keliavę po pasaulį, tačiau jau kurį laiką atostogauti atvažiuoja pas mus. Paprastai tai žmonės, kurie daug bendrauja savo darbe ir nori pasislėpti nuo šurmulio, pabūti vieni ar su artimiausiais žmonėmis aplinkoje, kur jiems niekas netrukdytų, bet kartu ir nereiktų užsiimti visokiais rutininiais darbais, kaip namų tvarkymas, maisto gaminimas“, – pasakoja D. Trainytė.

Pasak poilsio komplekso vadovės, poilsiautojai labai skirtingi: kai kurie atvyksta su visa šeima ir keliauja po apylinkes lankydami gražias vietas, Nemuno kilpų regioninį parką, ir grįžta tik pernakvoti, kai kurie naudojasi žirgyno paslaugomis, kiti nori sveikatingumo ar SPA procedūrų, atvyksta bendraminčių grupės ir rengia jogos ar meditacijų užsiėmimus, o kai kuriems draugiją palaiko tik knyga. „Visus juos vienija vienas bendras poreikis – poilsis ramioje aplinkoje. Akivaizdu, kad žmonės jau nebenori atostogų, kai reikia kažkur lėkti, bėgti ir atostogas skiria sau, o ne nuotraukų, kurias paskui talpins į socialinius tinklus, darymui“, – pasakoja D. Trainytė.

Pasak „Harmony park“ vadovės, būtent ramybė čia traukia ir užsienio turistus, kai kurie jų čia grįžta ne vieną kartą. „Užsienio svečiams didelį įspūdį palieka mūsų erdvė. Svečių vilos parke išmėtytos kilometro ir didesniu atstumu, tad jie turi labai daug asmeninės erdvės, tuo pačiu gali gauti aukštos klasės SPA paslaugas, mėgautis gurmanišku maistu bei vynu restorane ar užsisakyti patyrusių restoranų šefų gaminamus kepsnius griliui vilos lauko terasoje“, – pasakoja D. Trainytė.

Svečiai į „Harmony park“ atvyksta iš viso pasaulio, net iš tokių egzotiškų šalių kaip Japonija, Brazilija ar Kolumbija. Pasak viešbučio ir SPA komplekso „Harmony park“ vadovės, Lietuva jiems kol kas unikali tuo, kad dar netapo masinio poilsio vieta ir čia žaviose vietose galima rasti ne tik gražius vaizdus, bet ir ramybę, harmoniją, priešingai nei daug kur užsienyje, kai norint nusifotografuoti vaizdingoje panoramoje tenka net palaukti eilėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.