Šventė Pažadėtojoje žemėje: ką veikti, kur valgyti ir apsistoti Tel Avive?

Gegužės 14–18 d. Tel Avivo (Izraelis) parodų centras pakvies į svarbiausią muzikinio pasaulio įvykį – „Eurovizijos“ dainų konkursą. Po visą miestą bus paskirstyti šventiniai renginiai, kurie lydės iki didžiojo finalo gegužės 18-ąją.

 Jafos senamiestis.<br> 123RF nuotr.
 Jafos senamiestis.<br> 123RF nuotr.
Naujuoju Niujorku vadinamas Tel Avivas išsidėstęs prie 9 kilometrų miesto paplūdimio.<br>  123RF nuotr.
Naujuoju Niujorku vadinamas Tel Avivas išsidėstęs prie 9 kilometrų miesto paplūdimio.<br>  123RF nuotr.
Madonna Tel Avive už šiuos apartamentus sumokėjo 20 mln. dolerių.
Madonna Tel Avive už šiuos apartamentus sumokėjo 20 mln. dolerių.
 Madonna Tel Avive už šiuos apartamentus sumokėjo 20 mln. dolerių.
 Madonna Tel Avive už šiuos apartamentus sumokėjo 20 mln. dolerių.
 Madonna Tel Avive už šiuos apartamentus sumokėjo 20 mln. dolerių.
 Madonna Tel Avive už šiuos apartamentus sumokėjo 20 mln. dolerių.
Bar Refaeli mėgsta popietinį laiką leisti Tel Avivo paplūdimyje.
Bar Refaeli mėgsta popietinį laiką leisti Tel Avivo paplūdimyje.
 Bar Rafaeli.
 Bar Rafaeli.
 E.Bagdonas.
 E.Bagdonas.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

May 14, 2019, 7:48 PM

Praėjusiais metais Lisabonoje (Portugalija) vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse nugalėjo atlikėja iš Izraelio Netta Barzilai su daina „Toy“.

Tai bus jau trečias konkursas Izraelyje (1979, 1999 m.). Pastarieji buvo surengti Jeruzalėje.

Šių metų šventės vedėjai – Izraelio topmodelis Bar Refaeli (33 m.), taip pat vietos televizijos žvaigždės Assi Azaras (39 m.), Erezas Tai (57 m.) ir Lucy Ayoub (26 m.).

„Eurovizijos“ dainų konkurso viešnia – popmuzikos superžvaigždė Madonna (60 m.), už savo pasirodymą susižersianti pasakišką – milijono dolerių – honorarą.

Holivudo ir pramogų pasaulio įžymybės Tel Avivą jau seniai vadina erotiškiausiu pasaulio miestu.

Čia nevaržomai linksminasi Holivudo žvaigždė Ashtonas Kutcheris (41 m.), airių roko grupės „U2“ vokalistas, daugelio grupės dainų autorius Bono (58 m.).

Tel Avive savo „vyriškas“ atostogas praleido kanadiečių aktorius Ryanas Goslingas (38 m.), škotų kilmės Holivudo aktorius ir prodiuseris Gerardas Butleris (49 m.).

JAV dainininkė ir viena populiariausių pasaulio atlikėjų, laimėjusi devynis „Grammy“ apdovanojimus Rihanna (31 m.) Tel Avivo klubuose dienas pavertė naktimis.

„Baltojo miesto“, kaip Tel Avivas vadinamas ir dėl savo daugiau nei 4 tūkst. pastatų, žavesiui neatsispiria daugelis. Didžioji šių statinių dalis įtraukta į paveldo sąrašą.

„Nors Tel Avive yra tik 430 tūkst. gyventojų, miestas turi pasaulio metropolijos spindesį. Toks patrauklus, magiškas, kad negali likti jam abejingas, – sako vienas geriausių virėjų vokietis Tomas Franzas (45 m.), gyvenantis Tel Avive daugiau nei 30 metų.

Nors Tel Avivas įsikūręs mažiausioje erdvėje, čia, be įdomių turgaviečių, labai platus restoranų tinklas.

Per dešimt metų Tel Avivas tapo prabangių vakarėlių miestu, vilioja saulėtais paplūdimiais, geriausiais restoranais ir naktiniu gyvenimu, kuris laikomas įdomiausiu pasaulyje.

Barai ant stogų, neoficialios, alternatyvios muzikos klubai, privačios elito šventės ir „fusion“ virtuvės restoranai – įvairovės atspindys.

Tel Avivas jokiu būdu nėra kontrastų miestas. Tai – vieta, kur įtakos iš viso pasaulio susiplakusios į išskirtinį kokteilį.

Rytai susitinka su Vakarais, menas susipina su religija, mūsų laikų tendencijos – su senovės istorija.

Holivudo prodiuseris („Iksmenai“) Brettas Ratneris Tel Avivą vadina kosmopolitiškiausiu miestu. Ir pastaruoju metu šis miestas patiria pakilimą.

Izraelyje kuriami filmai su tokiomis žvaigždėmis kaip vokiečių aktorė Diane Kruger (42 m.), Holivudo garsenybė Morganas Freemanas (81 m.) ir kiti.

Pastaruoju metu žiniasklaidoje šmėkšteli ir kitoks Tel Avivo pavadinimas – Mažasis Niujorkas.

Tad vis didesnę paklausą turi nekilnojamasis turtas.

Popmuzikos žvaigždė, kabalos sekėja Madonna neseniai Tel Avive įsigijo apartamentus už 20 mln. dolerių.

Rusijos oligarchas Romanas Abramovičius (52 m.) už 22 mln. dolerių nusipirko vilą seniausiame ir prašmatniausiame Tel Avivo miesto kvartale Neve Cedeke.

Jau daugelį metų Tel Avive su savo šeima gyvena Izraelio topmodelis Bar Refaeli (33 m.).

Ji neįsivaizduoja savo gyvenimo kitur. Kuo ją traukia Tel Avivas?

„Tai – laisvos dvasios miestas. Visi mielai laukiami ir pageidaujami, oras puikus. Įdomu tai, kad daugelis Tel Avivo gyventojų yra labai sportiški ir myli gyvenimą“, – sako topmodelis.

Ką B.Refaeli mėgsta šiame mieste?

„Popietinį laiką leisti paplūdimyje, išgerti vyno taurę ar šaltos kavos, tuo metu mano vaikai žaidžia su smėliu. Juk Tel Avivas išsidėstęs tiesiog prie paplūdimio“, – sako modelis.

Miesto širdimi galima pavadinti devynių kilometrų ilgio miesto paplūdimį, kuris neužstatytas ir laisvai prieinamas. Čia saulės voniose maudosi amerikiečių supermodelis Ashley Graham (31 m.) ir milijardierė Chloe Green (28 m.).

Tel Avivas pagal Lietuvos ambasadorių Izraelyje Edminą Bagdoną:

Geriausi prabangūs restoranai:

„Pronto“, „Mashya“, „Taizu“, „OCD“, „Shila“, „Toto“, „Papina“, „Zozobra“.

Prieinamesnių kainų restoranai:

„Beit Romano“, „Port Said“, „Cafe Noir“, „Hotel Montefiore“, „Niznon“, „North Abraxas“, „Ouzeria“.

Ambasadorius siūlo aplankyti: Rotšildo bulvarą, Bjaliko gatvę, Dizengofo gatvę, apstatytą bauhauzo stiliaus namais, Nepriklausomybės aikštę, prieplauką, Neve Cedeko rajoną, Jafos senamiestį su senuoju žuvų turgeliu, kuriame anksti rytą žvejai parduoda krabus ir ką tik pagautas žuvis, šiaurinį Tel Avivo turgų su puikiu restoranu „Kitchen Market“.

Įdomiausios Tel Avivo vietos

* Modernaus pasaulio stebuklu vadinamas „Holon Design“ muziejus. Futuristinis statinys, esantis pietinėje Tel Avivo dalyje, laikomas inovatyviausiu pasaulyje. „Holon Design“ muziejuje parodos nuolat keičiasi, bet jos atspindi nuomonių, požiūrių įvairovę.

* Goor muziejus. Kolekcininkė Ilana Goor savo privačiame name Jafoje demonstruoja komiškai juokingas skulptūras iš viso pasaulio. Taip pat kanadiečio Franko Gehry ir brito Henry Moore’o darbus.

* Dvejus metus Didžiosios Britanijos grafičių, instaliacijų, kino menininkas Banksy savo kūriniais dailino Tel Avivo gatves. Jo meno dar galima rasti ant Florentino rajono namų sienų.

Geriausi barai ir restoranai

* „Rothschild and Boutique Cafe“. Išskirtinio skonio mėsainiai, sveikos salotos, izraelietiški kepiniai – visa tai daro kavinę naujuoju Tel Avivo traukos centru. Čia užsuka pirmiausia vegetarai, kaip antai iš Jeruzalės kilusi Holivudo žvaigždė Natalie Portman (37 m.).

* „The Container“ įsikūręs Tel Avivo uoste Jafoje ir panašus į laivo virtuvę. Tokios žvaigždės kaip Bono vertina šį restoraną dėl išskirtinių žuvies patiekalų ir didžėjų.

* Kavinėje „Benedict“ pusryčiai bet kokiu laiku. Padavėjai VIP svečiams neša garuose troškintus kiaušinius ir mimozų kokteilius. Toks valgiaraštis padeda atsigauti po ilgos nakties.

* „Speakeasy“. Šį ant stogo terasos įrengtą barą itin mėgsta modelis B.Refaeli. Įėjimas – tik su privačiais kvietimais.

* Paprasčiau patekti į klubą „Jimmy Who?“, esantį tame pačiame pastate Rothschildo bulvare.

Geriausi viešbučiai

* „The Jaffa“. To paties pavadinimo kvartale įsikūręs viešbutis – populiariausias dėl savo prabangiai įrengtų kambarių.

* „The Carlton“. Šis viešbutis – dažniausia Izraelio žvaigždžių susibūrimo vieta. Į paplūdimio barą „Esperanto“, įsikūrusį prie jūros, vakarais užsuka populiari izraeliečių aktorė Gal Gadot (33 m.).

* „Brown Hotel“. Viešbučio traukos centras – terasa ant stogo. Čia atsipalaiduoja ir naujų jėgų, energijos semiasi tokios žvaigždės kaip Bono.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.