Idėjos, kur Europoje sutikti Naujus metus

Ar vis dar nežinote, kur švęsti Naujus metus ir tuo pačiu 2020-uosius norite pasitikti įsimintinai ir griausmingai?

 Idėjos, kur Europoje sutikti Naujus metus.
 Idėjos, kur Europoje sutikti Naujus metus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 12:53 PM

Dar nevėlu nusipirkti lėktuvo bilietus bei nukeliauti į Europos didmiestį, kuriame Nauji metai pasitinkami trankiai, vidurnaktį dangų puošia įspūdingi fejerverkai, o į šventės sūkurį susirinkę žmonės džiugina šypsenomis bei teigiamomis emocijomis.

Pastebima tendencija, jog perkant skrydžių bilietus likus mažiau nei mėnesiui iki Naujųjų sutikimo, šių kainos gali būti kiek didesnės negu perkant iš anksto.

Tačiau mėgstantiems ekspromtą tai neturėtų sukelti nepatogumų, nes po gruodžio mėnesio švenčių pritrūkus santaupų, apie finansavimą didesniems pirkiniams ir paslaugoms įsigyti, galite rasti čia.

Taigi, kokie miestai Europoje kasmet pritraukia tūkstantines žmonių minias stebėti šventinius fejerverkus, palydėti senuosius metus su šypsenomis veide, muzika ir gera nuotaika?

Vienas didžiausių miestų Europoje – Londonas kiekvienais metais žiūrovų žvilgsnius prikausto prie televizijos ekranų, kadangi prie „Londono akies“ būna demonstruojami ypatingai šventiški, žėrintys ir įspūdingi fejerverkai, kuriuos stebėti gyvai – dar didesnis įspūdis.

Paskutinę gruodžio mėnesio dieną prie Temzės upės susirenka kone ketvirtis milijono miesto gyventojų bei svečių, o šventinių fejerverkų šou yra transliuojamas per daugelio šalių televizijos kanalus.

Taip pat Londone įspūdingas ne tik Naujųjų metų sutikimas, bet ir mieste tvyranti šventinė aura.

Žiemos miestelis, angliškai vadinamas Winter wonderland, vilioja atrakcionų gausa, karštais gėrimais, skambančia kalėdine muzika, saldžiais vafliais bei kitais įvairių šalių patiekalais.

Taip pat ties sausio pirmąja Jungtinėje Karalystėje prasideda išpardavimų metas, todėl vykstant į Londoną ne tik įsimintinai sutiksite Naujus metus, bet ir galėsite grįžti su pilnais lagaminais naujų daiktų, rūbų ar avalynės porų.

Romantikos gerbėjams patariama Naujus metus sutikti romantiškajame Paryžiuje. Čia įspūdingai apšviestas Eifelio bokštas, Eliziejaus laukai ir didžiuliame dangaus plote matomi fejerverkai nenusileidžia dar didesniems miestams, kuriuose Naujųjų metų sutikimo šventė taip pat laikoma viena įspūdingiausių.

Po oficialios šventinės renginio dalies miesto centre, daugelis gyventojų ir turistų persikelia į naktinius klubus, barus, čia ragauja šampano, tradicinių patiekalų kaip sraigės ar varlių kojelės, bendrauja tarpusavyje ir draugiškai linki įspūdingų, gerų metų.

Didinga šventinė atmosfera taip pat yra kuriama Vienos mieste, Austrijoje. Pagrindinėje miesto aikštėje kasmet yra transliuojamas filharmonijos koncertas, o didžiausia miesto eglė ir fejerverkai pritraukia minias šeimų bei turistų.

Nemažai Naujųjų sutiktuvių vyksta įvairiose senąsias tradicijas menančiose pilyse, čia vyraujanti atmosfera nukelia į senovės laikus, todėl tokie šventimai yra ypač mėgstami menininkų, muziejų lankytojų ir kitų senovės dvasią vertinančių asmenų.

Amsterdamas yra laikomas vienu iš miestų, kuriame vakarėliai tęsiasi iki paryčių, todėl čia sutikti Naujus metus rekomenduojama linksmybes iki paryčių mėgstantiems žmonėms.

Amsterdame Naujametinę naktį iš gatvės prekeivių galite įsigyti įvairius skanėstus, gėrimus, o fejerverkai yra matomi kone iš kiekvienos miesto vietos.

Būtent Amsterdamą metų sandūrai pasitikti renkasi ypač daug turistų iš užsienio šalių, todėl čia nesvetima tautų įvairovė, o šventinę naktį galimos įvairios smagios pažintys.

Jeigu 2020-uosius, žiurkės metus norite pasitikti arčiau Lietuvos, kaimyninės šalys Latvija bei Lenkija taip pat yra tam tinkamos.

Į artimesniu atstumu nuo Lietuvos esančias šalis patariama vykti šeimoms, turinčioms vaikų, o tokioms kelionėms taip pat patogus automobilis.

Smagūs šeimos pokalbiai, sustojimai nematytuose miesteliuose, paskutinę gruodžio mėnesio dieną pavers išties nepamirštama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.