Pasivaikščiojimas Druskininkuose – nauda fizinei ir vidinei sveikatai

Visais metų laikais it magnetas turistus traukiantys Druskininkai – ideali vieta lėtam pasivaikščiojimui ar žygiui su šeima. Tarp gyvenamųjų namų, muziejų, aukštų pušų ir vandens telkinių čia įrengti pasivaikščiojimo takai ir sveikatingumą skatinantys parkai. Pasivaikščiojimas jais – galimybė ne tik surinkti atitinkamą dienos žingsnių normą, bet ir įkvėpti gaivaus oro, atpalaiduoti kūną, pažinti miesto istoriją. Žemiau atrinkome gražiausius Druskininkų gamtos kampelius – fizinei sveikatai stiprinti ir vidinei ramybei sugrąžinti.

 Pasivaikščiojimas Druskininkuose – nauda fizinei ir vidinei sveikatai.
 Pasivaikščiojimas Druskininkuose – nauda fizinei ir vidinei sveikatai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-03 13:28, atnaujinta 2020-06-05 09:35

Gydyklų parkas – pažintis su senuoju miesto sodu

Šis parkas – istoriškai seniausia Druskininkų pasivaikščiojimo vieta. Vienas ištaigingiausių miesto pasivaikščiojimų maršrutų veda pro senąją mineralinio vandens biuvetę, kurioje galima įsipilti šaltinio vandens. Čia gausu žvilgsnį traukiančių skulptūrų, o balandį įjungiamas ir žymiausias gydyklų parko akcentas – muzikinis fontanas.

Pasivaikščiojimą parke praturtina žymūs architektūriniai statiniai – bemaž nepakeisti senųjų Druskininkų mineralinio vandens ir purvo gydyklų pastatai, iki mūsų dienų išlikę nuo XIX amžiaus pabaigos. Miesto svečių dėmesį atkreipia netoliese esantis elegantiškas restoranas „Kolonada“ – dar vienas istorinės Druskininkų kurorto architektūros paminklas.

Pasivaikščiojimą gydyklų parke užbaigsite ir reikšmingu surinktų žingsnių skaičiumi pasigirti galėsite Nemuno krantine keliaudami iki Grožio šaltinio. Tai giliausias ir sūriausias mineralinio vandens šaltinis Druskininkuose. Iš jo tekantis vanduo pasižymi ne tik sūriu skoniu, bet ir odą valančiomis bei jauninančiomis savybėmis. Gerti vandens negalima, tačiau jis puikiai veikia kaip priešuždegiminė priemonė – prisipilkite jo gerklės skalavimui.

Parką aplankyti rekomenduojama kiekvienam, norinčiam pažinti didžiausią Druskininkų vertybę – mineralinius vandenis. Vaikščiodami čia galėsite paragauti šaltinio vandens ir parvežti jo namiškiams.

Karolio Dineikos sveikatingumo parkas – saulės, oro ir vandens oazė

Ieškantiems daugiau būdų sveikatinti organizmą, ne tik renkant žingsnius, pasivaikščiojimą pratęsti siūlome ypatingo grožio Karolio Dineikos sveikatingumo parke. Šis įsikūręs Ratnyčios upės pakrantėje. Vieta verta dėmesio ne tik dėl itin išpuoselėtos aplinkos, bet ir dėl čia taikomų sveikatinimo procedūrų. Sveikatingumo oaze laikomame parke veikia lauko treniruokliai, įrengta žaidimų aikštelė vaikams. Atpalaiduoti kūną ir protą skatina natūrali gamtos apsuptis, čia veikiančios pirtys ir kaskadinės maudyklos.

Parko tikslas – skatinti sveikatingumą taikant saulės, vandens, oro ir judesio procedūras. Vieta puikiai tinka pavargusiems nuo didmiesčių triukšmo, įtampos darbe bei nuolat visur lydinčio streso.

Poilsio parkas – viena ramiausių kurorto vietų

Ar jau spėjote įsitikinti, kad Druskininkai – ideali vieta atgauti fizinę ir dvasinę ramybę? Dar vienas dėmesio ir papildomų žingsnių vertas gamtos kampelis – Poilsio parkas. Tai išpuoselėta teritorija nuo kurortą garsinančios Meilės salos iki vandens pramogų parko. Pušynais apaugusi Nemuno pakrantė kviečia trumpam užsimiršti ir atrasti ramybę mėgaujantis gamtos teikiamu prieglobsčiu. Vaikštant pušyne rasite daug vietų, leidžiančių nusileisti arčiau upės bei pasigrožėti atsiveriančia panorama nuo stačių skardžių. Ir visa tai – neišvykus už miesto ribų.

Natūrali aplinka stiprina žmogaus gebėjimą susidoroti su stresu, tad po valandos, praleistos Poilsio parke, tikrai pajusite, kaip atsipalaiduoja pečiai, o viduje siautęs uraganas pagaliau nurimsta.

Parkas šalia Druskonio ežero – pasivaikščiojimas tvenkinio pakrante ir pušynais

Vijūnėlės tvenkinio ir Druskonio ežero pakrante vingiuoja 4,5 kilometrų ilgio dviračių takas, idealiai tinkantis smagiam pasivažinėjimui dviračiais, paspirtukais, riedučiais ar ramiam pasivaikščiojimui, įsiklausant į gamtos garsus. Tarp aukštų pušų įrengta daug poilsinių vietų, tempą prilėtinti paskatina ir čia stovinčios architektūrinės kompozicijos. Viena jų – pakrantėje stūksantis medžio skulptūrų kompleksas. Leiskite sau tyrinėti, pažinti ir niekur neskubėti – šis parkas tam puikiai tinkanti vieta. Apsilankyti parke ypatingai rekomenduojame pavasarį – šiuo metų laiku čia sužydi ypatingo grožio narcizų jūra.

Vieta tinkama lėtiems pasivaikščiojimams su šeima bei iškyloms gamtoje. Rekomenduojama kiekvienam, norinčiam pakvėpuoti grynu Druskininkų kurorto oru ir atsipalaiduoti gamtoje.

Saulės takas – dozuoto pasivaikščiojimo procedūros

Dozuotas pasivaikščiojimas ar ėjimas – judesio terapija, paremta tam tikru žingsnių skaičiumi per minutę. Saulės tako maršrutas suskirstytas pažymėtais atstumais taip, kad per minutę žmogus nueitų maždaug 110-140 žingsnių. Atstumai sistemingai didėja, tad tokiu būdu auga kūnui duodamas fizinis krūvis. Dozuoto ėjimo treniruotės ypač naudingos norintiems sustiprinti širdies kraujagyslių sistemą, aktyvinti medžiagų apykaitą ir pajusti, kaip efektyviai judėjimas gali pakeisti bendrą nuotaiką.

Aštuonis kilometrus Ratnyčios pakrantėmis vingiuojantis Saulės takas – ideali vieta mėgstantiems ilgesnius maršrutus. Keliaudami šiuo maršrutu, užsukite aplankyti ir tarp pušynų įsikūrusio Miško muziejaus. Ne tik plaučius pripildysite grynu oru, bet ir praplėsite savo žinias apie mišką.

Druskininkų oras ir gamta išsiskiria terapiniu poveikiu – paprastas pasivaikščiojimas gali padėti nuraminti mintis ir sustiprinti imunitetą. Dieną praleidus tyrinėjant šio kurortinio miesto gamtą, namo sugrįšite ne tik pasikrovę gera energija, bet ir pailsėję, jausdami didesnį pasitenkinimą kasdieniu gyvenimu ir pažinę vieną gražiausių ir labiausiai gamta apdovanotų šalies miestų.

Straipsnis parengtas projektui „Atrask Dzūkijos gamtą ir kultūrą“. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos, Druskininkų savivaldybės ir Lazdijų rajono savivaldybės lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.