A. Mamontovo dainomis parduotuvėje „iTunes“ prekiauja sukčiai

Dainininko Andriaus Mamontovo kūrinių populiariojoje interneto parduotuvėje „iTunes“ nusipirkę vartotojai gali taip paremti sukčius. Atlikėjas pripažino, kad „iTunes“ atsirado nedorėlių, kurie jo vardu, be jokio leidimo, pradėjo prekiauti jo ir grupės „Foje“ dainų muzikinėmis bylomis. Anot jo, šiuo reikalu dabar užsiima teisininkai.

A. Mamontovas tikisi, kad jo muziką nelegaliai parduoti bandantys piratai bus nubausti.<br>R. Danisevičius
A. Mamontovas tikisi, kad jo muziką nelegaliai parduoti bandantys piratai bus nubausti.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 28, 2012, 2:06 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:01 PM

Keletą savo albumų parduotuvėje „iTunes“ yra patalpinęs pats A. Mamontovas.

„Uždarbis iš to nėra labai didelis. Jau uždirbau 84 JAV dolerius. Bet man patinka mintis, kad mano muzika yra didžiausioje pasaulio parduotuvėje. Prisimenu, kaip kadaise Londone atnešdavau savo kompaktinių plokštelių, padėdavau prie užsienio atlikėjų diskų parduotuvėje ir išeidavau – džiaugdavausi, kad jos ten guli“, - šių metų pradžioje pasakojo Andrius, dalijęs Lietuvos artistams patarimus, kaip patalpinti savo kūrybą „iTunes“.

Tačiau atlikėjas nemaloniai nustebo, kai parduotuvėje rado ir kitus savo įrašus, kurių pats ten nebuvo idėjęs.

„Į parduotuvės paieškos sistemą įveskite mano pavardę su klaida – Mamontrovas. Rasite du mano albumus prastai nuskenuotais viršeliais.

Taip pat ir „Foje“ albumą „1982“ kažkas ten nelegaliai įdėjo. Teisininkai jau ruošia laiškus, kad autorinių teisių pažeidėjai būtų nubausti“, - lrytas.lt pasakojo šiuo metu Kipre viešintis A. Mamontovas.

Sukčių poelgiu nusivylęs dainininkas nespėlioja, kam galėjo kilti mintis pasipelnyti iš jo kūrybos, tačiau tikisi, kad nedorėliai bus sučiupti.

„Beje, tie piratiškai įkelti albumai yra be papildomų dainų. Tiesiog atidžiai skaitykite atlikėjo pavardę – suklysti neturėtumėte“, - nepirkti dainų iš apgavikų ragino dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.