Lietuviais susižavėję garsieji metalistai „Megadeth“: „Mes privalome čia sugrįžti“

Sostinės Teatro arenoje trečiadienio vakarą karaliavo metalistai. Į Lietuvą pirmą sykį užsukusi garsi amerikiečių grupė „Megadeth“ čia rengia pasaulinių gastrolių „TH1RT3EN” koncertą. Kitais metais trisdešimtmetį švęsianti grupė lietuvius svaigino dainomis, kurios atspindi visą jos įspūdingą karjerą. „Atsiprašome, kad čia atvykome tik dabar“, - nuoširdžiai sujaudintas publikos reakcijos, sakė grupės lyderis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-06-28 17:03, atnaujinta 2018-03-18 15:48

Į Vilnių „Megadeth“ iš Maskvos atvyko antradienį. Viešbutyje miesto centre įsikūrę grupės nariai trečiadienį paskyrė pasivaikščiojimams po sostinės Senamiestį – į areną, kurioje rengiamas koncertas, atvyko tik šeštą valandą vakaro, prie jos jau būriuojantis gerbėjams.

Užkulisiuose muzikantai dalijosi įspūdžiais – užkulisiuose rodė vienas kitam mieste užfiksuotas nuotraukas ir žavėjosi Lietuvos sostinės architektūra, bažnyčiomis. Gerai ištyrinėti Senamiesčio metalistams nesutrukdė ir trečiadienį pliaupęs lietus.

Grupės lyderis, buvęs „Metallica“ narys Dave'as Mustaine'as, į Lietuvą atvyko ne tik su kitais muzikantais ir keliolikos pagalbininkų komanda. Gastrolėse 50-metį gitaristą ir dainininką  lydi žmona Pam ir keturiolikmetė dukra Electra Nicole.

Į „Megadeth“ koncertą rinkosi Lietuvoje žinomi grupės gerbėjai – nuo senų laikų šios grupės muziką mėgstantis krepšinio sirgalius Tomas Balaišis – Sėkla, ŽAS nariai Marijus Berenis ir Linas Zareckas, roko dainininkai Povilas Meškėla ir Vladas Kovaliovas.

„Kai atvažiuoja tokia grupė, jos koncerto praleisti tiesiog negalima. Jie – tikros metalo legendos“, - šypsodamasis į salę žengė grupės „Katedra“ lyderis Ričardas Laginauskas.

Koncertą pradėjusi jauna grupė „Paralytic“ dar nė iš tolo negali lygintis su „Megadeth“ pasiekimais, tačiau grojo energingai ir nuoširdžiai.

Kai muzikantai baigė paskutinę dainą, pasigirdo plojimai – vakaro susirinkusiems lietuviai tikrai nesugadino.

Lietuviams nulipus nuo scenos, asistentai nubloškė juodas uždangas ir atidengė būgnų komplektą bei dvi dideles „Marshall“ stiprintuvų sienas – savotišką rokenrolo simbolį. Šis veiksmas buvo palydėtas garsiais plojimais ir skanduojamu „Megadeth“ pavadinimu.

Skandavimas aidėjo dar ne kartą – amerikiečiai publiką privertė palūkėti daugiau nei pusvalandį.

Galiausiai juodos vėliavos su grupės pavadinimu fone į sceną žengę D. Mustaine'as, bosininkas Davidas Ellefsonas, gitaristas Chrisas Broderickas ir būgnininkas Shawnas Droveris neskubėjo nerti į istoriją - su publika pasisveikino viena naujausių savo dainų „Never Dead“, koncertą tęsė prieš keletą metų sukurta „Head Crusher“.

Tačiau duoklės nostalgijai ilgai laukti nereikėjo – jau netrukus publika suošė iš pasitenkinimo, išgirdusi dainą „Hangar 18”, mintimis nukėlusią į 1990-uosius, kai dar nebuvo interneto ir į kasetę perrašytas grupės albumas buvo vertybė.

Pasisveikinęs su Lietuva ir gitarą su dviem grifais į rankas paėmęs  D. Mustaine'as kartu su sėbrais ir toliau šaudė „Megadeth“ praeities ir dabarties „perliukus“ - apie nesąžiningumą santykiuose parašytą „Trust“, 1997-ųjų albume „Crypting Writings“ įrašytą „She-Wolf“ ir kitas.

Po kiekvienos dainos salėje kildavo kurtinantis triukšmas – lyg į mišias susirinkę grupės gerbėjai toliau skandavo „Megadeth“ pavadinimą.

„Kiek jūsų jau buvo „Megadeth“ koncertuose?“ - pasirodymui persiritus į antrą pusę, žiūrovų paklausė D. Mustaine'as.

Kone trečdalis iš poros tūkstančių susirinkusiųjų pakėlė rankas.

„Oho. Čia tikrai nuostabi vieta. Pažadame sugrįžti. Yra suknistų šalių, į kurias nenorėtume grįžti. Ant jų reikėtų numesti bombą. Turbūt prieš mums atvykstant tai ir buvo padaryta“, - linksminosi aštriomis kalbomis garsėjantis grupės lyderis.

Publikai mestelėjus užuominą apie JAV prezidentą Baracką Obamą, Dave'as griežtai nukirto: „Ne mano prezidentas, aš jo nerinkau.

Velniop viską. Dabar – daina „Guns, Drugs And Money“ („Ginklai, narkotikai ir pinigai“ - Red.)“.

„Megadeth“ „aukso fondo“ kūriniais „Symphony Of Destruction“ ir „Peace Sells“ (skambant šiai dainai, į sceną įėjo kostiumuotas vyras su  kauke, lyg nužengęs iš vieno grupės albumo viršelio) lietuvius pamaloninę muzikantai į sceną grįžo bisui.

„Sakau rimtai – gailiuosi, kad čia neapsilankėme anksčiau. Mes privalome čia sugrįžti, dėl to nėra klausimų. Jūs buvote puikūs, o mes buvome „Megadeth“, - susižavėjęs publika sakė D. Mustaine'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.