Albumo apžvalga. Įvairūs atlikėjai „Liverpool 2012“ (audio)

Kūrybinis susivienijimas „Liverpool“ jau ne vienus metus dovanoja savo energiją ne itin dėkingam užsiėmimui – palaikyti ir vystyti roko kultūrą Lietuvoje. Tokių pastangų rezultatas – ši kompaktinė plokštelė, į kurią sudėta po vieną dešimties jaunų grupių kūrinį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jun 30, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:14 PM

Atspindėtos kelios roko atmainos – nuo švelnesnio „indie“ iki griežtesnės alternatyvos. Dauguma pavadinimų tiems, kurie nesidomi mažesnėmis festivalių scenose ar nevaikšto į klubus, mažai ką sakys, nors yra ir išimčių – jau nemažą autoritetą išsikovoję „Colours Of Bubbles“ ar „Eurovizijos“ atrankose sužibėję „The Independent“ ir „Alive Way“ (šiame rinkinyje yra į atrankos finalą šįmet patekusi pastarosios grupės daina „Amazed By You“).

Žingeidus klausytojas čia ras visko – nuo „Led Zeppelin“ manierų grupės „Garbanotas bosistas“ dainoje iki postpanko estetikos ir kiek depresyvaus murmėjimo (niujorkiečių „Interpol“ stiliumi) kolektyvo „Deeper Upper“ kūrinyje.

Trijulė „The Deflux“ dainoje „Frequency“ ne taip smarkiai primena britų grupę „Muse“, kaip kai kuriuose kituose savo kūriniuose, nors gitaros ir vokalo efektai išduoda įkvėpimo šaltinį. Po ilgokos pertraukos į sceną grįžę šiauliečiai „Brainers“ bravūriškai skanduoja, sunkesnį skambesį mėgstantys „Stiffer“ šįkart trinkteli jausmingą akustinę baladę „Hide“, „Colours Of Bubbles“ nuginkluoja „Coldplay“ hitus primenančia priedainio euforija, „The Independent“ paaugliai toliau žavisi energingu retro skambesiu, o Andrių Mamontovą jau spėjęs sudominti Kazimieras Likša su grupe „Karma“ įlieja bardų nuotaikos.

Gražu, tiesiog gražu. Galbūt kai kur pernelyg daug naivumo, kai kur trūksta padoresnių techninių galimybių ar tiesiog instrumento valdymo sugebėjimų, bet nuoširdumo, noro, energijos ir ambicijų – per akis. Albumo lankstinuke – kiekvienos grupės aprašymas, tad išėjo visai neblogas Lietuvos roko jauniklių žinynas, kurį verta pavartyti, studijuojant festivalio, kurį ketinate aplankyti, programą.

Jei ir galima rasti priekaištų rinkinio sudarytojams, vienintelis būtų tas, kad 39 minučių albumas galėtų būti dvigubai ilgesnis – jam tinkamų grupių ir dainų Lietuvoje tikrai netrūksta. Bet vis tiek verta nusipirkti bent penkis egzempliorius – kad galėtumėte įbrukti į dantis snobiškai nusiteikusiame svečiui iš Londono, leptelėjusiam, jog „roko šitame kaime turbūt nėra“. Jis yra, ir, sprendžiant iš šio leidinio, jo sveikata – kuo puikiausia.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Rinkinyje skambanti grupės „Karma“ daina „Pasitrauk“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.