B. Adamso šou Vilniuje: keptuvės vietoj būgnų, duetas su raseiniške ir nesenstančios dainos

Apie dešimt tūkstančių žiūrovų antradienio vakarą Vilniuje linksminosi, skambant Kanados muzikos žvaigždės Bryano Adamso kūrybai. Po penkerių metų pertraukos Lietuvoje viešintis dainininkas su grupe „Siemens“ arenoje surengė koncertą, kuriame pristatė populiariausius per tris dešimtmečius sukurtus savo hitus. Publika, kurios didžiąją dalį sudaro vyresnio amžiaus melomanai, šėlo nuo pirmųjų koncerto akimirkų.

Antradienį Vilniuje koncertavo B. Adamsas.<br>T. Bauras
Antradienį Vilniuje koncertavo B. Adamsas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 4, 2012, 6:32 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:45 AM

Į Vilnių tik pirmadienio pavakarę privačiu lėktuvu atvykęs 52-ejų dainininkas savo trumpą viešnagę buvo suplanavęs iki smulkmenų – pavyzdžiui, numatyta, kad lygiai 22 val. 30 min. jis vėl turėjo sėdėti savo lėktuve, kuris išgabens dainininką iš Lietuvos. Todėl po koncerto kelionei į oro uostą buvo planuojama pasitelkti policijos eskortas.

Nors atlikėjo viešnagė Lietuvoje ir nėra ilga, tūkstančiams jo gerbėjų svarbiausia, kad artistas vėl užsuko į Vilnių pasidalyti subrendusiai publikai iki širdies skausmo gerai žinoma muzika.

Populiarusis dainininkas, kurį gastrolėse lydi 50-ies žmonių komanda, scenoje pasirodė su penkių muzikantų grupe. Prieš jo pasirodymą didžiuliame scenoje įrengtame ekrane buvo rodomos žinutės iš B. Adamso paskyros socialiniame tinkle „Twitter“.

Lietuviai linksminosi, mobiliaisiais telefonais siųsdami žinutes dainininkui ir ragindami jį greičiau pasirodyti.

B. Adamsas laukti nevertė – kiek po aštuntos vakaro žengė į sceną. Dainininkas ir jo muzikantai liko ištikimi „paprastų vaikinų“ įvaizdžiui, dėl kurio Bryanas Kanados spaudoje kartais vadinamas „medkirčiu“ - visi mūvi džinsus ir paprastus juodus marškinėlius.

Energinga daina „House Arrest“ koncertą pradėjęs B. Adamsas, kurį ir toliausiai stovintys žiūrovai gali pamatyti trijuose ekranuose, jau pačioje koncerto pradžioje pradėjo šaudyti „bombas“ - milijonus širdžių visame pasaulyje pakerėjusius hitus.

Iš pradžių tūkstančiai vilniečių kaip vienas iškėlė rankas, pasigirdus dainos „Somebody“ akordams, tada suošė iš malonumo, skambant filme „Simarono žirgas“ skambėjusiai jausmingajai „Here I Am“, šoko rokenrolą „Can't Stop This Thing We Started“ ritmu.

B. Adamso veido išraišką buvo galima stebėti iš itin arti – viena į ekranus vaizdą transliuojanti kamera įrengta tiesiai ant jo mikrofono stovo.

„Žinau, kad praėjo šiek tiek metų nuo tada, kai paskutinį sykį čia buvome. Nuo tada buvo daug dainų, koncertų. Šiandien bus labai ilgas koncertas, gerai? Bet žinau, kai kuriems jūsų reikės į darbą rytoj, todėl galime ir patrumpinti.

Darykime taip, jūs nuspręsite, kada norite eiti namo, gerai?“ - su publika pasisveikino B. Adamsas.

Priminęs, kad šįmet gastrolėse švenčia albumo „Waking Up The Neighbours“ išleidimo dvidešimtmetį, jis atliko vieną gražiausių šio disko baladžių „Thought I'd Died And Gone To Heaven“.

Grupės nariui Keithui Scottui į rankas paėmus akustinę gitarą, vieną lyriškiausių vakaro akimirkų padovanojo dar vienas B. Adamso romantikos perlas – daina „I'm Ready“.

Keletą kūrinių B. Adamsas atliko, jo muzikantams įprastus instrumentus iškeitus į indus ir virtuvės reikmenis.

Publika tiesiog pašėlo, kai soluotę grupės būgnininkas Mickey Curry atliko, daužydamas plastikinius kibirus, puodus ir keptuves.

„Summer Of 69”, “Do I Have To Say The Words”, “18 Til I Die”, lietuvių kartu choru dainuotos „Heaven“ ir „Please Forgive Me“ - populiarios B. Adamso dainos liejosi viena po kitos, o vakaro žvaigždė nė neketino lėtinti apsukų.

Arenos erdvę perskrodus lazerio spinduliams, pasigirdo daina, išprovokavusi pusę žiūrovų išsitraukti mobiliuosius telefonus ir filmuoti – filmo „Robinas Hudas – Vagių princas“ išpopuliarinta baladė „(Everything I Do) I Do It For You“, kuri iki šiol lieka B. Adamso kūrybos simbolis ir vizitinė kortelė.

Tada atėjo laikas pokštams – kaip ir prieš penkerius metus, Bryanas pareiškė, jog norėtų, kad dainą „When You're Gone“ su juo atliktų žiūrovas.

Publiką paraginęs plojimais pasirinkti iš dviejų tokios garbės panorusių merginų ir vieno vaikino, Bryanas į sceną pasikvietė ekonomikos studentę iš Raseinių Tomą.

Nuoširdžiais juokeliais susikaustymą merginą pamiršti privertęs dainininkas kartu su ja uždainavo kūrinį, kurį yra įrašęs su grupės „Spice Girls“ buvusia nare Mel C.

„Mano balsas nėra geras, bet aš moku žodžius“, - dar prieš pasirodymą B. Adamsą įspėjo lietuvė.

„Panašu į mane“, - kvatojosi muzikantas.

Po pasirodymo jis apkabino merginą ir pažadėjo jai ir jos draugėms įteikti suvenyrinių marškinėlių.

„Tu nemoki dainuoti, bet buvo puiku. Tai, ką padarei, buvo drąsu. Linkiu tau didelės sėkmės ekonomistės karjeroje. O jei ji nepasiseks, tik nedainuok. Stenkis toliau“, - publiką kvatotis privertė dainininkas.

Arenos koridoriuose tuo metu vyko ne tokie smagūs dalykai - viena agresyvų besispardantį žiūrovą iš arenos teko vilkti dviems arenos apsaugininkams ir dviems iškviestiems policijos pareigūnams. B. Adamso "gerbėją" antrankiais sutramdyti pavyko tik keturiems vyrams.

Šios scenos, laimei, nematęs Bryanas netrukus jau plėšė serenadą publikoje pastebėtai merginai raudona suknele, o po to paragino žiūrovus nupirkti jai gėrimą.

Kelionę per turiningą B. Adamso istoriją tęsė dainą „It's Only Love“, kurią jis kadaise įrašė su Tina Turner.

„Ji tuoj... oi, pamiršau ją pakviesti“, - suvaidinęs, kad į sceną žengs legendinė atlikėja, vietoj jos savo gitaristą K. Scottą pristatė Bryanas.

Koncertą vainikavo dar keletas publikos lauktų kūrinių „Cloud No 9“, energingoji „The Only Thing That Looks Good On Me Is You“, „Run To You“.

Pabaigoje akustine gitara ginkluotas dainininkas atsisveikino dviem baladėmis - „Straight From The Heart“ ir „All For Love“. Pastaroji, kurią filmui „Trys muškietininkai“ jis kadaise įrašė su Rodu Stewartu ir Stingu, tapo tarsi simboline įžanga į liepos pabaigoje vyksiantį Stingo koncertą – dar vieną šventę geros muzikos mėgėjams.

Skambant "All For Love", pritemdyta salė virto žiūrovų iškeltų mobiliųjų telefonų švieselių jūra - to paprašė pats atlikėjas.

Ne tik parteryje, bet ir tribūnose stovintys ir plojantys žiūrovai, regis, rimtai sujaudino B. Adamsą. "Jūs padarėte šį vakarą nuostabų, sakau iš visos širdies", - į abu scenos kraštus pamojuoti ir atsisveikinti su žiūrovais iš arti vaikščiojo B. Adamsas, ištiesęs pakeltą nykštį.

Akimirką jo galvoje, regis, šmėstelėjo mintis atitrūkti nuo kruopščiai sudėlioto beveik 30 dainų plano.

"Jūs turite gauti dar vieną dainą", - riktelėjo B. Adamsas ir nuskuodė į užkulisius. Šviesos vėl prigeso, tačiau po minutės vėl įsižiebė - koncertas baigtas. Bryanas arba persigalvojo, arba užkulisiuose neberado savo grupės, arba iškrėtė pokštą - privertė publiką palūkėti ir nesudaryti transporto spūsčių, kol jis tiesiai nuo scenos lėkė į automobilį, gabenusį į oro uostą. Tačiau koncerto įkaitinta publika jam tikrai atleistų ir tokią gudrybę. Ir visai nesvarbu, kad scenos efektai buvo ne itin įmantrūs - žiūrovai antradienio vakarą į areną susirinko tikrai ne to.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.