Į Lietuvą atvyko dainininkas B. Adamsas

Šį vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje koncertuosiantis garsus kanadiečių dainininkas Bryanas Adamsas - jau Lietuvoje. Daugiau nei 10 tūkstančių žiūrovų miniai dainuosiantis atlikėjas į Vilniaus oro uostą privačiu lėktuvu iš Rygos atvyko, iki koncerto likus trims valandoms. Tiesiai iš oro uosto jis išskubėjo į areną - ruoštis pasirodymui.

B. Adamsas į Vilnių atvyko apie penktą valandą vakaro - likus trims valandoms iki koncerto "Siemens" arenoje.<br>T. Bauras
B. Adamsas į Vilnių atvyko apie penktą valandą vakaro - likus trims valandoms iki koncerto "Siemens" arenoje.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-07-04 11:53, atnaujinta 2018-03-18 11:17

Po penkerių metų pertraukos Vilniuje viešintis B. Adamsas lieka ištikimas savo jaunatviškam įvaizdžiui - iš lėktuvo žengė mūvėdamas džinsus, vilkėdamas marškinėlius ir liemenę, avėdamas sportinius batelius.

Oro uoste jis pasinaudojo ypatingai svarbiems svečiams skirta atvykimo sale - žengęs iš jos, sėdo į juodos spalvos limuzino klasės automobilį „Mercedes - Benz“ ir išvažiavo į areną.

Nakvoti Vilniuje dainininkas tikriausiai neliks – po koncerto ketina išvykti į Austriją, kur šią savaitę tęs pasaulines gastroles.

„Kalbėjomės su populiarių radijo stočių vadovais. Bryanas – vienas tų atlikėjų, kurių dainų klausytojai pageidauja dažniausiai. Jis labai patrauklus subrendusiai publikai.

Be to, jis jau keletą metų nesilankė Lietuvoje. Atsiliepimai apie ankstesnį koncertą kuo geriausi, nenuostabu, kad žiūrovai nori pamatyti šį atlikėją”, – kalbėjo B.Adamsą pakvietusios agentūros „SEVEN Live” vadovas Juras Vėželis.

Išskyrus limuzino klasės automobilį kelionei iš oro uosto į areną, dainininkas nepateikė koncerto rengėjams jokių išskirtinių pageidavimų.

52 metų atlikėjas, kurio vizitinė kortelė – prikimęs balsas ir melodingos lengvo roko dainos, į Lietuvą atvyksta trečią sykį – pirmą kartą 1999-aisiais koncertavo Vilniaus „Žalgirio” stadione.

Keletas bisų, tarp žiūrovų su akustine gitara rankose nusileidęs B.Adamsas, regis, pats norintis, kad koncertas niekada nesibaigtų, – tokie prieš penkerius metus vykusio koncerto prisiminimai.

Jie puikiai atspindi B.Adamso požiūrį į savo darbą. Dainininkas į gastroles nesitampo spalvingų dekoracijų ar konfeti mašinų, tačiau kiekvieną vakarą scenoje save išsunkia iki paskutinio siūlelio. Žmogus, kuriam svetimas maivymasis, scenoje plušantis kaip nepavargstantis darbininkas.

1980-aisiais pirmąjį albumą išleidęs atlikėjas išgarsėjo po 3 metų, kai jo dainos „Straight From The Heart” ir „Cuts Like A Knife” įsiveržė į JAV populiariausių kūrinių dvidešimtuką.

Toliau jo populiarumas didėjo stulbinamu greičiu – hitais tampančios dainos pylėsi viena po kitos, su palyginti neseniai išgarsėjusiu artistu dainavo veteranė Tina Turner, jo klipai tapo kasdiene MTV žiūrovų duona ir druska.

Į kosmines aukštumas dainininko karjeros akcijas kilstelėjo daina „(Everything I Do) I Do It For You”, įrašyta filmui „Robinas Hudas – vagių princas”.

Baladė ne tik pelnė prestižinę „Grammy” statulėlę (iš viso jų B.Adamsas turi keturias), bet ir 16 savaičių laikėsi Didžiosios Britanijos populiariausių dainų dešimtuko pirmojoje vietoje – apie tokią sėkmę daugelis artistų gali tik pasvajoti.

Juokaujama, kad būtent baladės – tokios kaip „Please Forgive Me” – į dainininko koncertus privilioja tūkstančius romantiškai nusiteikusių moterų. O jų vyrai trepsi į ritmą klausydamiesi energingesnių Bryano kūrinių, tokių kaip „Summer Of 69”.

Muzika dainininkui sukrovė didžiulį kapitalą – jis turi namus Vankuveryje, Paryžiuje ir Londone, tačiau nemėgsta puikuotis sukauptais turtais ir gausiai aukoja labdarai.

Milijonieriaus, dėvinčio džinsus ir avinčio sportinius batelius, įvaizdį pasirinkęs artistas – ne tik muzikantas ir dainų autorius, bet ir pasaulinio garso fotografas, kuris vieną dieną įamžina britų karalienę, kitą – nusirengti iki pusės prieš objektyvą įkalba popmuzikos žvaigždę Pink.

Koncertuose jis atrodo atviras ir paprastas lyg atversta knyga. Tačiau B.Adamso kasdienybė dažniausiai nepatenka į spaudos puslapius.

„Mano asmeninis gyvenimas – niekieno reikalas”, – yra sakęs dainininkas.

B.Adamsas nelabai mėgsta dalyti interviu, o jo santykiai su moterimis ilgą laiką išliko miglota tema. Buvo žinoma tik tiek, kad B.Adamsas kurį laiką susitikinėjo su danų aktore ir modeliu Cecilie Thomsen – ji įsiamžino atlikėjo vaizdo klipe „Have You Ever Really Loved A Woman?”.

Todėl lyg perkūnas iš giedro dangaus trenkė žinia, kad 2011-ųjų balandį dainininkas susilaukė dukters Mirabellos Bunny. Ją atlikėjui pagimdė mylimoji, jo asistentė ir Bryano įkurto labdaros fondo darbuotoja Alicia Grimaldi.

Kad galėtų kuo daugiau laiko praleisti su mažyle, B.Adamsas pakoregavo savo koncertų grafiką – stengiasi gastrolėse praleisti ne ilgiau nei dvi savaites iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.