Kartu su „The Big Pink“ ir „H-Blockx“ Liepojoje savaitgalį gros trys Lietuvos grupės

Šį savaitgalį, liepos 6-7 dienomis, Latvijos mieste Liepojoje vyks vienas didžiausių Latvijos muzikos festivalių „Summer Sound“. Jame pasirodys „indie“ ir kantri roką derinantys šiauliečiai „Colours of Bubbles“, lietuviškai norvegiška Vilniaus grupė „Rasabasa“ ir Kauno rokeriai „Attitude“. Visos lietuvių grupės gros antrąją festivalio dieną, šeštadienį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-05 13:48, atnaujinta 2018-03-18 10:08

Antrojoje pagal dydį festivalio scenoje pasirodys kaimynams vis geriau žinomas kolektyvas „Colours of Bubbles“. Šių metų T.Ė.T.Ė. geriausios roko grupės apdovanojimo laimėtojai klausytojams pristatys programą iš jau pagarsėjusių savo hitų bei visiškai naujų kompozicijų. Šią programą šiauliečiai atliks ir kituose vasaros festivaliuose.

Geriausia alternatyvios muzikos grupe apdovanojimų ceremonijoje M.A.M.A. pripažinta „Rasabasa“ gegužę Latvijos publikai prisistatė soliniu koncertu Rygoje, o festivalyje „Summer Sound“ grupės dainos skambės „Fantasy Garden“ scenoje. Prieš atvykdami į Liepoją „Rasabasa“ muzikantai liepos 6 dieną sugros koncertą Palangos muzikos klube „Ramybė“.

Tuo tarpu sparčiai kylanti roko grupė „Attitude“ šėls alternatyviojoje festivalio scenoje. Pernai vaikinai nugalėjo ne viename jaunų grupių konkurse, tarp jų - kelią į „Summer Sound“ atvėrusiame „Sound Division Rock Battle“ finale Rygoje.

„Festivalis Liepojoje intriguoja ne tik žiūrovus, bet ir mus, dalyvius, – sakė „Rasabasa“ vokalistė Rasa Bubulytė. - Bus labai malonu jame sudalyvauti ir kartu su kolegomis atstovauti lietuviškai muzikos scenai.“

Beje, festivalyje bus galima išvysti ir dar vieną lietuvišką vardą – tarp didžėjų pasirodys Emma, bene garsiausia lietuvių didžėja moteris. Didžėjų scenoje pagrindinėmis festivalio žvaigždėmis taps Timo Maasas (Vokietija) ir Bogdanas Taranas (Latvija).

Antrus metus Liepojoje rengiamas „Summer Sound“ tęsia geriausias šio Latvijos miesto renginių tradicijas. Festivalyje pasirodys tokios žinomos grupės kaip „The Big Pink“ (Jungtinė Karalystė), „H-Blockx“ (Vokietija), „Far East Movement“ (JAV), viena garsiausių Latvijos grupių „Instrumenti“ ir puikiai dar iš sovietinių laikų prisimenama „Jumprava“ bei sparčiai populiarėjantys estai: „Ewert & The Two Dragons“, „Mimicry“ ir dainininkė Iiris.

Iš viso „Summer Sound“ klausytojus kvies septynios skirtingos paplūdimyje ir parke esančios scenos, kuriose per dvi dienas pasirodys daugiau nei 100 grupių, atlikėjų, didžėjų ir teatro menininkų iš 11 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?