Jubiliejinių „Bliuzo naktų“ neįveikė škvalas ir lūžtantys medžiai

Savaitgalį Lūksto ežero pakrantėje dvidešimtą kartą surengtas festivalis „Bliuzo naktys“ patyrė išbandymų – dėl šeštadienį užslinkusio škvalo ir stipraus lietaus vos neteko išmontuoti renginio scenos. Tačiau geros muzikantų ir kelių tūkstančių bliuzo mėgėjų nuotaikos neįveikė niekas – nors festivalio vieta kartais primindavo didžiulę balą, įvyko visi programoje suplanuoti pasirodymai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 9, 2012, 12:30 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:56 AM

„Mums tai – nieko nauja. Festivalis kone kasmet gauna savo dozę lietaus. Bet šįkart buvo baisoka“, - prisipažino „Bliuzo naktų“ prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka.

Penktadienį pakeliui į festivalio vietą Telšių rajone susidarė automobilių spūstys – poilsio dieną publika į „Bliuzo naktis“ rinkosi anksčiau nei įprasta.

Žiūrovus pasitiko kepinantis karštis, kamavęs iki pat penktadienio vakaro, įvairios pramogos ir eilė koncertų – scenoje pasirodė Lietuvos bliuzo vilkai „Blues Makers“, estai „Dramamma“, su legendiniu dainininku Robertu Plantu praeityje grojęs gitaristas iš Anglijos Innesas Sibunas, amerikietis Johnas Mooney su grupe „Bluesiana“ ir kiti.

Netikėtumai prasidėjo šeštadienį, kai festivalį užgriuvo škvalas su perkūnija ir liūtimis.

„Tai buvo tikras uraganas. Žmonės stovėjo ir laikė palapines, kad jos nenuplauktų.

Pradėjome ardyti sceną, kad vėjas jos nesuplėšytų. Vėjas nulaužė porą aukštų medžių, kurie krito tarp palapinių, užgriuvo porą mašinų. Vienai išdaužtas langas, kitos aplamdytas stogas.

Tokių dalykų festivalyje neprisimenu. Bet pramogos nenutrūko ir tada – per visą škvalą vyko šunų lenktynės“, - pasakojo A. Barniškis – Blėka.

Dėl bjaurių oro sąlygų nepatogumų patyrė festivalio muzikantai. Visi šeštadienio programoje įrašyti artistai neturėjo galimybės prieš koncertą parepetuoti scenoje, nes tuo metu siautėjo škvalas.

Muzikantai į tai pažvelgė supratingai. Stichijai aprimus, visi jie kilo į sceną ir surengė puikius pasirodymus. Antrąjį vakarą „Bliuzo naktų“ svečius linksmino grupė „The Road Band“ su Lietuvoje apsigyvenusia JAV dainininke Yolanda Bush, muzikantai iš Danijos, Latvijos, Lenkijos. Festivalį vainikavo dvi pagrindinės žvaigždės.   „Arina – jau mūsų simbolis, ji pasirodė bene visuose „Bliuzo naktų“ sezonuose. Ypač sužavėjo ji ir muzikantas Boney Fieldsas iš Jungtinių Valstijų.

Kai jis grojo, ištisai pliaupė lietus, tačiau Boney, regis, nuo to tik dar labiau užsivedė. Grojo ilgiau nei planuota, nuo scenos nulipo tik pusę trijų nakties. Jo muzika – fantastiška, bliuzas, fankas, soulas. Manau, jį norėtų pasikviesti dauguma Lietuvos džiazo festivalių – labai energingas pasirodymas. Jo grupės saksofonininkei teko ieškotis instrumento – jos saksofonas buvo apdaužytas lėktuve. Paskolino grupė „The Road Band“ - koncertas pavyko puikiai“, - džiaugėsi A. Barniškis – Blėka.

Dvidešimtmečio proga festivalis sugrąžino tradiciją, kuri buvo nutraukta pernai – Lūksto ežero pakrantėje vėl buvo verdama „bliuziasriubė“. 1200 litrų žuvienės katile neužsibuvo – festivalio lankytojai ją kirto pasigardžiuodami.

„Mūsų publikos skaičius – stabilus. Dar neskaičiavau bilietų, bet panašu, kad vėl turėjome keturis tūkstančius žiūrovų. Bliuzo mėgėjų yra, kiek yra, ir tiek tikrai pakanka. Dėl festivalio ateities nėra jokių abejonių“, - sakė A. Barniškis – Blėka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024